Ιταλικά και ελληνικά μαχητικά αναλαμβάνουν περιπολίες στον ουρανό του Μαυροβουνίου

346 Views

Ιταλικά και ελληνικά μαχητικά αναλαμβάνουν περιπολίες στον ουρανό του Μαυροβουνίου

 Περιπολίες στον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου θα ξεκινήσουν από την 5η Ιουνίου ιταλικά και ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Η Συμμαχία ανέφερε ότι η βοήθεια θα δοθεί στο πλαίσιο της συμμαχικής αλληλεγγύης, καθώς η βαλκανική χώρα, που εντάχθηκε στο NATO πέρυσι το καλοκαίρι, δεν διαθέτει Πολεμική Αεροπορία.

Οι περιπολίες θα γίνονται σε περιπτώσεις που αεροσκάφη έχουν ανάγκη από βοήθεια λόγω προβλήματος ή σε περίπτωση που εντοπιστούν ξένα αεροπλάνα που πλησιάζουν τον εναέριο χώρο δίχως να δώσουν στοιχεία ταυτότητας.

Τα ιταλικά και ελληνικά μαχητικά θα εξακολουθήσουν να έχουν ως βάση τις πατρίδες τους, από όπου θα απογειώνονται για να εκτελούν τις αποστολές τους.

Όπως επισημαίνει η Συμμαχία, οι εναέριες περιπολίες είναι μακροχρόνιες αποστολές και μια από τις κύριες εκφάνσεις της συλλογικής άμυνας. Με βάση τους σημερινούς κανόνες, κάθε κράτος-μέλος που διαθέτει Πολεμική Αεροπορία οφείλει να έχει ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον δύο μαχητικά σε πλήρη ετοιμότητα.Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες είχε ο πρωθυπουργος στο Μέγαρο Μαξίμου.
31 Views

Την ανάγκη του κοινού αγώνα όλων των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, ο οποίος από την πλευρά του αναφέρθηκε στους αγώνες για ισότητα των ανθρώπων και απηύθυνε πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ