Σε δίκη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους

709 Views

Σε δίκη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους
Θα βρεθούν στο εδώλιο με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή  - Το ελληνικό προξενείο φρόντισε για την νομική τους υποστήριξη - Για «διπλωματικό καψώνι» μιλούν στην Ελλάδα
Για παράνομη είσοδο αναμένεται να δικαστούν οι δύο σστρατιωτικοί που εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας απολύτως τυπικό το όλο θέμα. «Αναμένουμε να επιστρέψουν άμεσα» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε το όλο συμβάν προέρχεται από ένα λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή που οδήγησε στο να βγουν  από το δρομολόγιό τους και να βρεθούν από λάθος σε τουρκικό έδαφος .
Χαρακτήρισε απολύτως τυπικό το όλο θέμα, λέγοντας ότι θα γίνει μία δίκη για παράνομη είσοδο και αναμένουμε να επιστρέψουν άμεσα.
«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την επιστροφή τους με ασφάλεια στη χώρα μας» είπε και χαρακτήρισε κατασκοπευτικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού τα περί διαπραγματεύσεων για πιθανές ανταλλαγές .
Όπως είπε «βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Οοόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας».
Σημειωτέον, σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Άμυνας.
Αυτοί είναι οι Έλληνες φαντάροι που συνέλαβαν οι Τούρκοι - Η ανακοίνωση του ΓΕΣ
Περίπολος έχασε τον προσανατολισμό της λόγω κακοκαιρίας. Πέρασαν σε τουρκικό έδαφος και τους συνέλαβαν οι Τούρκοι.
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτη 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ).
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό στον Έβρο
"Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες."
Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνουν λόγο στο ΓΕΣ μετά τη σύλληψη των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού από Τούρκους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, δεν έχει συμβεί τα τελευταία πολλά χρόνια κάτι ανάλογο. Βέβαια, εξηγούσαν ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες, με χαμηλή ορατότητα, ενώ επεσήμαιναν ότι στο σημείο που χάθηκε η ελληνική περίπολος δεν υπάρχει ποτάμι (ο Έβρος δηλαδή), με αποτέλεσμα τα δύο στελέχη να μπουν σε τουρκικό έδαφος δίχως να το καταλάβουν. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Έλληνες στρατιωτικοί (ένας αξιωματικός και ένας ΕΠΟΠ) ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι χάθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο. Με ετικέτα: Ελλάδα Τουρκία Στρατός Φαντάροι

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ