Στα χέρια των Τούρκων δύο Έλληνες στρατιωτικοί (τουρκικός Τύπος φωτογραφίες)

1145 Views

Στα χέρια των Τούρκων δύο Έλληνες στρατιωτικοί (τουρκικός Τύπος φωτογραφίες)

Δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή Καστανιές Έβρου, καθώς, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το πρωί της Πέμπτης 1 Μαρτίου, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο σε τουρκικό έδαφος. Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Σε επικοινωνία με το ΓΕΣ, στελέχη του οποίου ανέφεραν ότι οι στρατιωτικοί είναι μια χαρά και το θέμα πλέον χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να περατωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την επιστροφή τους.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνουν λόγο στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καθώς, όπως ανέφεραν, δεν έχει συμβεί τα τελευταία πολλά χρόνια κάτι ανάλογο.

«Oι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες, με χαμηλή ορατότητα» αναφέρουν τα στελέχη του ΓΕΣ, ενώ επισημαίνουν ότι στο σημείο όπου χάθηκε η ελληνική περίπολος δεν υπάρχει ποτάμι, με αποτέλεσμα τα δύο στελέχη να μπουν στο τουρκικό έδαφος δίχως να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες στρατιωτικοί (ένας αξιωματικός και ένας ΕΠΟΠ) ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι χάθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο.

Σε χαμηλούς τόνους αναφέρει το συμβάν ο τουρκικός Τύπος

Οι εφημερίδες στην Τουρκία αντέδρασαν με μεγάλη καθυστέρηση στην είδηση περί συλλήψεως δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τελικά δημοσίευσαν ανταπόκριση από την Αθήνα. Τα δημοσιεύματα περιορίζονται στο να επαναλάβουν ό,τι ακριβώς έχει γραφτεί στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δείτε τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Hurriyet» και «Milliyet»

Οι τίτλοι των δύο δημοσιευμάτων είναι παρόμοιοι και περιγράφουν το συμβάν ως εξής: Δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο.Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ