Στο ύψος των περιστάσεων οι Ένοπλες Δυνάμεις - Η καθοριστική επέμβαση που έσωσε δεκάδες

67 Views

Στο ύψος των περιστάσεων οι Ένοπλες Δυνάμεις - Η καθοριστική επέμβαση που έσωσε δεκάδες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, από την πρώτη στιγμή έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες. Χάρη στην επέμβασή τους σώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, κυρίως από πνιγμό.

Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, δύο αρματαγωγά απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, και βρέθηκαν ανοιχτά της Ραφήνας. Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, αλλά και των ηρωικών ψαράδων, και των υπόλοιπων εθελοντών, που χρησιμοποίησαν τα δικά τους σκάφη, μετέφεραν κόσμο από τις παραλίες ή μέσα από τη θάλασσα που είχαν εγκλωβιστεί μεταξύ νερού και φωτιάς.

Οι τρεις μεγάλες Στρατιωτικές Σχολές, Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, η Σχολή Ικάρων στη Δεκέλεια και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έστειλαν τους δόκιμους αξιωματικούς στις πληγείσες περιοχές για βοήθεια. Την αρχή έκανε η Σχολή Ευελπίδων. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, δεκάδες Ευέλπιδες βρέθηκαν στο Μάτι, όπου άρχισαν να μεταφέρουν τις καμμένες κολώνες της ΔΕΗ, και να τις απομακρύνουν από το δρόμο, ενώ ταυτόχρονα καθάριζαν όσα περισσότερα από τα συντρίμμια μπορούσαν. Την επόμενη ημέρα τη σκυτάλη πήραν οι άλλες δύο σχολές.

Από το πρωί της Πέμπτης, άντρες του Μηχανικού βρίσκονται στο Μάτι, όπου μαζί με τη ΜΟΜΑ ξεκίνησαν τη διάνοιξη των ρεμάτων, ώστε να αποτραπούν πλημμύρες, καθώς η βροχή είναι προ των πυλών.

Επίσης φαντάροι είχαν στήσει πάγκους και μοίραζαν φαγητό στους κατοίκους που έχασαν τα πάντα από το φονικό πέρασμα της πυρκαγιάς.Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Flying Cat 4 προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα της Ραφήνας - Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
53 Views

Καλά στην υγεία τους είναι οι 215 επιβάτες του επιβατηγού καταμαράν FLYING CAT 4 που το πρωί, λόγω πιθανής βλάβης στο πηδάλιό του, προσέκρουσε στον αριστερό λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Ραφήνας. Η αποβίβασή τους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.

Περισσότερα ...
 • Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα σε όλη την Αττική
  48 Views

  ΑΡΧΙΖΕΙ η κατεδάφιση των αυθαίρετων σε ολόκληρη την Αττική. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε με συνέντευξή του μπουλντόζες για τα αυθαίρετα αλλά και ποινικές ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά.

  Περισσότερα ...
 • Η συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου για την τραγωδία
  72 Views

  Συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αρχικά ο υπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έλαβε η χώρα μας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ