Αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στη Ρουμανία. Ο κ. Σπίρτζης έστειλε άλλη πτήση να παραλάβει τους 201 επιβάτες.

88 Views

Αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στη Ρουμανία. Ο κ. Σπίρτζης έστειλε άλλη πτήση να παραλάβει τους 201 επιβάτες.

 Ώρες αγωνίας για περίπου 250 Έλληνες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα.

Οι επιβάτες ταξίδευαν από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, η πτήση προσγειώθηκε εκτάκτως στην Ρουμανία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση για τους ταξιδιώτες είναι απελπιστική, καθώς οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν απαντούν στις κλήσεις τους, ενώ και η ελληνική πρεσβεία στην Ρουμανία δηλώνει αδυναμία να τους εξυπηρετήσει.
“Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, δεν έχουμε βρει καμία απολύτως άκρη” είπε μεταξύ άλλων μία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.
“Πήραμε στην πρεσβεία τηλέφωνο, δεν θεωρήθηκε ότι είναι αρμόδια να μας συνδράμει και είμαστε εδώ εγκλωβισμένοι”, σημείωσε και πρόσθεσε:
“Οι μισοί έφυγαν με λεωφορεία που διέθετε η εταιρεία έπειτα από πίεση. Αυτά τα λεωφορεία από ότι μάθαμε δεν έχουν ούτε θέρμανση. Προσπαθούμε να βρούμε λύση. Στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα είμαστε περί τους 100”.
"Όποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Fraport, Νίκος Παπάζογλου.
Ο κ .Σπίρτζης μόλις ενημερώθηκε σήμερα το πρωί οτι αεροπορική εταιρία είχε αφήσει στο Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας τους Ελληνες επιβάτες, καθώς δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί η πτήση της από Λονδίνο χθες το βράδυ στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε αμέσως μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα και έστειλαν πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας να τους παραλάβει.


Με ετικέτα: αεροπλάνο επιβάτες Ρουμανία

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ