Βρέθηκε μετά από 76 χρόνια το ναυάγιο του βυθισμένου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Lexington (Photo & Video)

306 Views

Βρέθηκε μετά από 76 χρόνια το ναυάγιο του βυθισμένου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Lexington (Photo & Video)
Δείτε Video

Στο βυθό της Θάλασσας των Κοραλλίων κοντά στην Αυστραλία βρέθηκε το ναυάγιο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Lexington, που είχε βυθιστεί πριν από 76 χρόνια από τους Ιάπωνες.

Επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών που έκαναν την ανακάλυψη με το ερευνητικό σκάφος Petrel σε βάθος τριών χιλιομέτρων και κάπου 800 χλμ από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας ήταν ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, και ιδιοκτήτης των Seattle Seahawks, Πωλ Άλεν.

Το σκάφος, το πρώτο που βυθίστηκε από εχθρικό αεροπλανοφόρο στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Eίναι τιμή να αποτίουμε φόρο τιμής στο USS Lexington και τους γενναίους άνδρες που υπηρέτησαν σ’ αυτό», έγραψε ο Άλεν στην ιστοσελίδα του.

Πάνω από 200 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν όταν ιαπωνικές τορπίλες και βόμβες βύθισαν το αεροπλανοφόρο στις 8 Μαϊου του 1942, ενώ περιπλέοντα αμερικανικά σκάφη διέσωσαν 2.770 ναυτικούς.

Όταν εκκενώθηκε η “Lady Lex” όπως έλεγαν το αεροπλανοφόρο, ένα άλλο αμερικανικό πλοίο, το USS Phelps το τορπίλισε, ώστε να μην πέσει στα χέρια των εχθρών.

O επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού, Χάρι Χάρις τζούνιορ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εντοπισμό του ιστορικού ναυαγίου. «Ως γιος επιζώντος του USS Lexington, συγχαίρω τον Πωλ Άλεν και το πλήρωμα της αποστολής του ερευνητικού σκάφους Petrel (R/V) για τον εντοπισμό της "Lady Lex"», είπε.Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χρ. Σίμος σε Παπαχρήστο: Η Πολιτεία στηρίζει την αναγέννηση της οπτικοακουστικής παραγωγής
15 Views

Με αφορμή σχόλιο του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα», σχετικά με την απόδοση του πλαισίου για την παροχή κινήτρων στις οπτικοακουστικές παραγωγές που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο γυρισμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Χρήστος Σίμος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ