Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

37 Views

Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

     Η 25 Νοεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών , καθιερώθηκε όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη τριών (3) γυναικών (αδελφών) που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από τον δικτάτορα του Αγίου Δομίνικου Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.
     Στη βία κατά τον γυναικών περιλαμβάνεται κάθε πράξη που στηρίζετε στο φύλο , έχοντας σαν αποτέλεσμα ή είναι δυνατόν να έχει , την σωματική , σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο. Όπως και οι απειλές τέτοιων πράξεων , τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας στην Δημίσια ή ιδιωτική ζωή.
     Η Ελληνική Αστυνομία δείχνοντας τα τελευταία χρόνια ένα νέο πρόσωπο και βάζοντας προτεραιότητα την κοινωνική προσέγγιση των προβλημάτων , μέσα από την εκπαίδευση των στελεχών της , και σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία και φορείς έχει πλέον την σωστή κατεύθυνση για την διαχείριση των εγκλημάτων κατά ευάλωτων Κοινωνικών ομάδων και σίγουρα την προστασία των γυναικών από περιστατικά βίας.
    Πρώτα από όλα όμως θα πρέπει τα θύματα να μιλήσουν  όπως ειπώθηκε και σε μία εύστοχη αφίσα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας να «ΛΥΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ >> ώστε να μπορέσουν να βρεθούν δίπλα τους με διακριτικότητα , σεβασμό στο θύμα και βέβαια την απαραίτητη εχεμύθεια.
    ΛΥΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ πρέπει να πούμε και στους συγγενείς , φίλους , γείτονες και σε όσους είναι μάρτυρες τέτοιον περιστατικών. Η ΣΙΩΠΗ ΔΕ ΛΥΝΕΙ.
    Μεγάλη προσπάθεια πρέπει να γίνει στην εκπάιδευση και στο βίωμα απότης οικογένειες , το σχολείο και φορείς που ασχολούνται με παιδιά και νέους ανθρώπους ,ώστε να τους δοθούν οι σωστές κατευθύνσεις για την προάσπιση της ισότητας των φύλων, των έμφυλων Διακρίσεων- Ανισοτήτων και οτιδήποτε ενάντια στον ρατσισμό , για να δομηθούν ισχυρά θεμέλια στην κοινωνία μας.
   Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει κοινωνικές τάξεις , μορφωτικό επίπεδο, υπάρχει παντού. Πολλές φορές είναι κοντά μας , είναι δίπλα μας . ήρθε η ώρα όλοι μαζί να εναντιωθούμε στη ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ και σε οποιοδήποτε περιστατικό βίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΕΧΘΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ….ΜΕ ΣΙΩΠΗ

ΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ         ΜΙΛΗΣΤΕ.   
 
 
 
                                Ευστάθιος Ανθόπουλος
                       Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη
                            ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χρ. Σίμος σε Παπαχρήστο: Η Πολιτεία στηρίζει την αναγέννηση της οπτικοακουστικής παραγωγής
16 Views

Με αφορμή σχόλιο του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα», σχετικά με την απόδοση του πλαισίου για την παροχή κινήτρων στις οπτικοακουστικές παραγωγές που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο γυρισμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Χρήστος Σίμος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ