Συνεχίζεται η έρευνα στο κοντέινερ με τα «χάπια των τζιχαντιστών»

118 Views

Συνεχίζεται η έρευνα στο κοντέινερ με τα «χάπια των τζιχαντιστών»

 Από λιμάνι σε λιμάνι, μέχρι να χαθούν τα ίχνη του, φαίνεται πως πήγαινε το κοντέινερ με τη μεγάλη ποσότητα των λεγόμενων «χαπιών των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκε χάρη στη στενή συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές διωκτικές Αρχές, στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε αρμόδια αστυνομική πηγή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα χρειαστούν πολλές ώρες ακόμα για να ολοκληρωθεί η έρευνα στο κοντέινερ και ήδη έχει βρεθεί μεγάλη ποσότητα του ναρκωτικού χαπιού captagon, το οποίο έχει γίνει γνωστό από την ευρεία χρήση που έκαναν τα μέλη του ISIS και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως ένα ιδιαίτερα ισχυρό «έκσταση της Ανατολής».
Τα κλιμάκια της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, που έχει και το γενικό πρόσταγμα στην υπόθεση, σε συνεργασία με το Λιμενικό, το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές Αρχές, καθώς και Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πολύ στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να βγάλουν τα ναρκωτικά χάπια από το «περιτύλιγμά» τους, καθώς είναι μέσα σε ράβδους μολύβδου, που μεταφέρονται και κόβονται σε ειδικό μηχανουργείο, προκειμένου να αποκαλυφθεί η κρύπτη.
Το κοντέινερ περιείχε 24 παλέτες με περίπου 20 τέτοιες ράβδους η καθεμία, γι' αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ή έρευνα.
Σημειώνεται, ότι το μολύβι χρησιμοποιείται επειδή δεν ανιχνεύονται τα ναρκωτικά από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων στα τελωνεία.


Με ετικέτα: τζιχαντιστές κοντέινερ

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ