Χιλιάδες κόσμου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

71 Views
Χιλιάδες κόσμου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο
Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση «ενάντια στην τουρκική κατοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία» από χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας. Κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις αλλά και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία από τα προπύλαια στην τουρκική πρεσβεία.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών με τους υπολογισμούς να μιλούν για περισσότερους από 4.000 διαδηλωτές που με δυναμισμό και παλμό εναντιώθηκαν στην εισβολή της Τουρκία στη βόρεια Συρία φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα.
ΕΦ.ΣΥΝ.
«Υπαίτιος του εγκλήματος είναι ο ιμπεριαλισμός» και «έξω από τη Συρία ο τούρκικος στρατός» μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιτα στην πορεία, καθ’ όλη τη διάρκειά της.
«Οι τούρκοι στρατοκράτες δολοφονούν, ΗΠΑ και Ρωσία χειροκροτούν» το σύνθημα της ημέρας.
ΕΦ.ΣΥΝ.
Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιαμερικανικά και αντινατοϊκά συνθήματα πλησιάζοντας στην τουρκική πρεσβεία, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον κουρδικό λαό και βροντοφώναξαν πως ο δρόμος των λαών σε «Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν» είναι «η ανεξαρτησία».
Στην πορεία, συμμετείχαν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της μαρξιστικής λενινιστικής Αριστεράς (ΚΚΕ μ-λ, ΛΑΑΣ, Μ-Λ ΚΚΕ), οργανωμένα μπλοκ του ΝΑΡ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και αντιεξουσιαστές.
ΕΦ.ΣΥΝ.

Μια μερίδα διαδηλωτών συνέχισε την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.  

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ