Καρκινοπαθείς στο Αττικό: Έμαθαν τηλεφωνικά ότι αναβάλλονται οι θεραπείες τους

72 Views

Καρκινοπαθείς στο Αττικό: Έμαθαν τηλεφωνικά ότι αναβάλλονται οι θεραπείες τους
Στον αέρα βρίσκονται οι καρκινοπαθείς που κάνουν τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο Αττικό, αφού τους ανακοινώθηκε και μάλιστα τηλεφωνικά, η επ’ αόριστον αναβολή των θεραπειών τους. 
Όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων και γιατρός στη ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, Μιχάλης Ρίζος, οι ασθενείς ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, ενώ οι εργαζόμενοι το έμαθαν από τους ασθενείς που βρίσκονται σε απόγνωση. 
«Από χθες, Πέμπτη, χωρίς προειδοποίηση οι ασθενείς ενημερώθηκαν πως δε θα γίνουν οι θεραπείες τους. Ζητήσαμε εξηγήσεις από τη διοίκηση όπου... ημιεπίσημα μας είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τα αποθέματα του φαρμακείου. Εμείς το μάθαμε μέσω ασθενών, οι οποίοι μας κατήγγειλαν το γεγονός», σημειώνει ο Μιχάλης Ρίζος. Όπως τονίζει, το θέμα έχει «κολλήσει» πιθανότατα στην έγκριση οικονομικών κονδυλίων.
Συγκεκριμένα, τα ραντεβού για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την αναβολή. Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, πρόκειται για το 1/4 περίπου των ασθενών και κάθε μέρα είναι προγραμματισμένα περίπου 25 - 30 ραντεβού, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να λάβουν τη θεραπεία τους σε άλλο νοσοκομείο.
Επίσης παραμένει άγνωστο για το τι θα συμβεί με τους ασθενείς και τις προγραμματισμένες θεραπείες τους την επόμενη εβδομάδα. Οι ασθενείς που ρώτησαν πότε θα γίνουν οι χημειοθεραπείες, πήραν την απάντηση ότι θα ενημερωθούν. 
 
«Έστω και καθυστέρηση λίγων ημερών μπορεί να υποτροπιάσει τη νόσο και να μην είναι αποτελεσματική η αγωγή. Δεν είναι όπως να καθυστερήσεις να πάρεις το χάπι για τη χοληστερίνη για λίγες ώρες», εξηγεί ο κ. Ρίζος, τονίζοντας τη σημασία του προβλήματος. 
Όπως τονίζει, παρόμοιο πρόβλημα είχε εντοπιστεί και πριν από μερικά χρόνια αλλά όχι σε τόσο μεγάλη ένταση.
Το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών όπου αποφασίστηκε η αύξηση των πιστώσεων στα νοσοκομειακά φάρμακα.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που είχε ως μοναδικό θέμα την αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκου στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ.

Οι πιστώσεις αυτές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών. Με ετικέτα:

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ο επόμενος στόχος...» - Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για το έγκλημα εναντίον των Κούρδων (ΦΩΤΟ)
12 Views

«Δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ο επόμενος στόχος...» - Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για το έγκλημα εναντίον των Κούρδων (ΦΩΤΟ)

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ