• Πάιατ: Η Ελλάδα ηγέτιδα χώρα και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή
  39 Views
  Πάιατ: Η Ελλάδα ηγέτιδα χώρα και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή

  Εντυπωσιασμένος από την επιτυχημένη ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας δήλωσε από το βήμα του διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιτ.

  Περισσότερα ...
 • Eurasia: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα Stress test, αλλά από το ΔΝΤ
  15 Views
  Eurasia: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα Stress test, αλλά από το ΔΝΤ

  Τους κινδύνους που κρύβει η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, επισημαίνει το Eurasia Group σε νέα του έκθεση, αναφερόμενο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το Ταμείο θα προτιμούσε, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μία νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει μία ενισχυμένη πιστωτική γραμμή (ECCL).

  Περισσότερα ...
 • Υπερ-πλεόνασμα 2,7 δις ευρώ σε 2 μήνες !
  31 Views
  Υπερ-πλεόνασμα 2,7 δις ευρώ σε 2 μήνες !

  Κατά 1,4 δις ευρώ ξεπέρασε τον στόχο του Προυπολογισμού, το πρωτογενές πλεόνασμα τον Φεβρουάριο! Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,752 δις ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,307 δις ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2,135 δις ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017.

  Περισσότερα ...
 • Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται-Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  28 Views
  Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται-Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  Δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Το Δώρο είναι κατοχυρωμένο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

  Περισσότερα ...
 • Washington Post: H ανάκαμψη της Ελλάδας
  33 Views
  Washington Post: H ανάκαμψη της Ελλάδας

  «Η απομάκρυνση της Ελλάδας από μία ατέλειωτη ολίσθηση που θεωρείτο βέβαιη, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και αντανακλά την επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα» γράφει η Washington Post

  Περισσότερα ...
 • ΙΟΒΕ: Στο καλύτερο σημείο της 4ετίας το Οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα!
  24 Views
  ΙΟΒΕ: Στο καλύτερο σημείο της 4ετίας το Οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα!

  Άνοδο στο Δείκτη Οικονομικού Κλίματος για τρίτο κατά σειρά μήνα, κατέγραψε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην υψηλότερη επίδοσή του από τον Ιούλιο του 2014! Σύμφωνα με τους αναλυτές, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον πρώτο μήνα του νέου έτους

  Περισσότερα ...
 • EWG για την υποδόση των 5,7 δις ευρώ
  23 Views
  EWG για την υποδόση των 5,7 δις ευρώ

  Το πρωί, θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των εργασιών του EuroWorking Group. Όπως έγινε γνωστό, από ευρωπαϊκές πηγές, τα ελληνικά θέματα, δηλαδή η εκταμίευση της υπο-δόσης των 5,7 δις ευρώ και η συζήτηση για το χρέος, βρίσκονται σε θετική τροχιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ίδιες πηγές, εξήγησαν ότι και τα δύο προαπαιτούμενα που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο Eurogroup, το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, βρίσκονται σε καλό δρόμο.

  Περισσότερα ...
 • «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εκταμίευση της δόσης
  41 Views
  «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εκταμίευση της δόσης

  Το τελικό «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης έδωσε το Euro Working Group. Οι τεχνοκράτες έκριναν ότι τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ