Μοσκοβισί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν περικοπές στις συντάξεις το 2019

70 Views

Μοσκοβισί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν περικοπές στις συντάξεις το 2019

 Για το τέλος του προγράμματος ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ότι η επιτήρηση σε «καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με ένα νέο πρόγραμμα». Όπως τονίζει ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την 21η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων ουδείς θα πιέζει για νέα μέτρα, κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα ούτε οι αξιολογήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Για τη διαμάχη με τη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή προέκυψε μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι είναι φίλος της Ελλάδας και όσοι τον κατηγορούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια είναι αυτοί που το κάνουν.
Οι ελληνικές Αρχές θα μπορούν στο εξής να αποφασίζουν τis επόμενες κινήσεις τους, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.
«Σε καμία περίπτωση δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα Δεν θα πιέζουμε να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπαρχσυν προαπαιτούμενα ούτε αξιολογήσεις, όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα στις δικές της αποφάσεις στα τυπικά εξάμηνα της Κομισιόν. Εμείς θα είμαστε εκεί για να είμαστε σίγουροι ότι οι δεσμεύσεις της Θα γίνονται σεβαστές. Να σας το πω αλλιώς ένα νέο πρόγραμμα θα σήμαινε νέα μέτρα. Ε λοιπόν αυτό δεν ισχύει. Οποιος δεν βλέπει τη διαφορά θα τη ζήσει από κοντά στην Αθήνα». τόνισε.
«Τα πράγματα βελτιώνονται, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται. Η ανάπτυξη επανέρχεται. Χτίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Η ελληνική κρίση ήταν μια μαύρη σελίδα για τη χώρα και την Ευρωζώνη γενικότερα. Ναι, τελειώνουμε με τη λιτότητα και αυτό είναι επιτυχία. Γυρνάμε σελίδα μαζί. Και ελπίζω να είναι καλή για τους Ελληνες. Αλλά χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα success story για το μέλλον με την επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 • Δίωξη κατά Μητροπολίτη για κακούργημα
  31 Views

  Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη Μητρόπολη), οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο μικροσκόπιο της.....

  Περισσότερα ...
 • Σε εξέλιξη σχέδιο αποπομπής της Τερέζα Μέι
  23 Views

  ις ημέρες της εκπαραθύρωσης της Μάργκαρετ Θάτσερ από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος θυμίζουν οι κινήσεις μερίδας των βουλευτών των Τόρις, οι οποίοι συγκέντρωσαν 48 υπογραφές που απαιτούνται για την υποβολή προτάσεως δυσπιστίας κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ