Νέα ρύθμιση 120 δόσεων, υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο

186 Views

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων, υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο

 Στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η νέα ρύθμιση, η οποία υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο, θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χρέη σε Δημόσιο και σε τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτήν την παρέμβαση θα επηρεαστεί η ροή εκκαθάρισης κόκκινων δανείων και ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβληθούν περιορισμοί και κριτήρια ένταξης - κυρίως εισοδηματικά- ώστε να μην υπάρχουν ωφελούμενοι που δεν δικαιούνται ευνοϊκή ρύθμιση.
Σε πρώτη φάση, θα προχωρήσει μόνο η αυτόματη ρύθμιση για τις οφειλές στα ταμεία από 36 έως και σε 120 δόσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο πριν από την επέκταση σε μισθωτούς συνταξιούχους με χρέη στο Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι από την επέκταση του μέτρου μπορούν να επωφεληθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι με μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς και επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό και είναι βιώσιμες.
Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:
• Διαγραφή των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και τον χρόνο που δημιουργήθηκαν αυτές, θα κλιμακώνεται το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις, το οποίο θα φθάνει στην πλήρη διαγραφή σε ορισμένες περιπτώσεις.
• Για τους μικρούς οφειλέτες η ρύθμιση θα είναι ιδιαίτερα «γενναιόδωρη», δεδομένου ότι η πλειονότητα των οφειλετών έχει χρέη μεταξύ 3.000-5.000 ευρώ.
• Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.
Η ρύθμιση θα αφορά και σε χρέη που δημιουργήθηκαν έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.
Προσοχή! Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μη δημιουργήσουν νέες οφειλές έως την έναρξη ισχύος του μέτρου ή αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχουν φροντίσει να τις ρυθμίσουν μέσω των 12 δόσεων.
Εκτός από τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει ακόμη και την αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης σε 24-36 δόσεις. 
Αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι δόσεις θα ανέλθουν στις 24 και υπό προϋποθέσεις θα φθάνουν τις 36 και ενδεχομένως και περισσότερες. 


Με ετικέτα: οικονομία

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ