Σε 22 μήνες θα λειτουργεί το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση αστικών αποβλήτων στην Ηλεία

127 Views

Σε 22 μήνες θα λειτουργεί το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση αστικών αποβλήτων στην Ηλεία

 Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης ενέκρινε το έργο Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ ) Απορριμμάτων Ηλείας, το οποίο υπεγράφη μεταξύ εκπροσώπων του δήμου Ήλιδας, του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ηλείας, καθώς και του ιδιώτη αναδόχου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, με το έργο αυτό αναβαθμίζεται μια περιοχή που περιλαμβάνει την Αρχαία Ολυμπία και έχει εξαιρετική γεωργική παραγωγή και τουριστικό προϊόν, αποτελώντας ένα απτό παράδειγμα βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης.
Η επένδυση στο έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηλείας είναι 38 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 16,8 εκατ. από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο με ιδιωτικά κεφαλαία.
Με το έργο, παράλληλα με τη διαλογή στην πηγή, η Ηλεία θα συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αναφορικά με τη διαχείριση αστικών αποβλήτων. Το έργο θα κατασκευαστεί εντός 18 μηνών και μετά τη δοκιμαστική λειτουργία, σε συνολικά 22 μήνες θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.
Η σύμβαση ΣΔΙΤ, όπως αναφέρεται, διασφαλίζει όχι μόνο την καλή κατασκευή του έργου, αλλά και την καλή λειτουργία του για τα επόμενα 25 έτη, καθώς η οποία απόκλιση από τους περιβαλλοντικούς στόχους κατά τη λειτουργία θα επιφέρει σημαντικές απομειώσεις της αμοιβής του ιδιώτη αναδόχου.
«Η διαχείριση απορριμμάτων σε μια χώρα με ποιοτικό τουριστικό προϊόν, δεν αποτελεί μια υποχρέωση που απορρέει από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά μια εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Με ετικέτα: Δραγασάκης απορρίμματα

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ