Odysseia

 • Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το 2018. Ξενοδοχειακές και βιομηχανικές μονάδες, ατομικές επιχειρήσεις κ.α.κατάκλεβαν επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις
  18 Views
  Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το 2018. Ξενοδοχειακές και βιομηχανικές μονάδες, ατομικές επιχειρήσεις κ.α.κατάκλεβαν επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις

  Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας ολοκλήρωσαν - εντός του έτους 2018 - μεγάλο αριθμό υποθέσεων που σχετίζονται με την αποκάλυψη εστιών διαφθοράς και μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.

  Περισσότερα ...
 • Υποχρεωτική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις
  11 Views
  Υποχρεωτική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις

  Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 30.7.2018 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις μεταλλευτικές, λιγνιτωρυχείων, .....................

  Περισσότερα ...
 • Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής
  15 Views
  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής

  Την θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού ως αρχή του κράτους πρόνοιας σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά ανάλογα με την απόδοση της εθνικής οικονομίας και το κόστος ζωής, ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε εκδήλωση του κοινοβουλίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

  Περισσότερα ...
 • Ενισχύσεις 4,4 εκατ. ευρώ σε δήμους για την αποκατάσταση ζημιών από κακοκαιρία και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
  19 Views
  Ενισχύσεις 4,4 εκατ. ευρώ σε δήμους για την αποκατάσταση ζημιών από κακοκαιρία και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

  Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού 4.440.000 ευρώ, σε δήμους, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

  Περισσότερα ...
 • Δείτε πότε θα δοθεί το επίδομα παιδιού - Από πότε αρχίζουν οι νέες αιτήσεις
  27 Views
  Δείτε πότε θα δοθεί το επίδομα παιδιού - Από πότε αρχίζουν οι νέες αιτήσεις

  Πλησιάζει η ώρα για την πληρωμή του επιδόματος παιδιού. Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει την πλατφόρμα ο ΟΠΕΚΑ για την υποβολή νέων αιτήσεων Α21 ενώ στις 25- 27 Μαρτίου θα μπει η πρώτη δόση του επιδόματος.

  Περισσότερα ...
 • Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Τζόζεφ Ούντο
  19 Views
  Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Τζόζεφ Ούντο

  Η στρατηγική διάσταση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου που οργάνωσε η δεξαμενή σκέψης "Transatlantic Leadership Network" στην Ουάσινγκτον, με τίτλο «Μεσόγειος: Ευκαιρίες και Προκλήσεις». Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες και πολιτικοί αναλυτές από την αμερικανική πρωτεύουσα.

  Περισσότερα ...
 • Ξεκινάει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και λήγει στις 9 Μαίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση»
  15 Views
  Ξεκινάει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και λήγει στις 9 Μαίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση»

  Ξεκινάει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και λήγει στις 9 Μαίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση». Σήμερα ανακοινώθηκε η έγκριση του αρχείου συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων για τη δράση το οποίο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας το ΕΣΠΑ (www.antagonistikotita.gr).

  Περισσότερα ...
 • Mastercard: Η αξία των ανέπαφων συναλλαγών στην Ελλάδα εκτινάχθηκε κατά 3662% από το 2016
  9 Views
  Mastercard: Η αξία των ανέπαφων συναλλαγών στην Ελλάδα εκτινάχθηκε κατά 3662% από το 2016

  Η αξία των ανέπαφων συναλλαγών εκτινάχθηκε κατά 3662% από το 2016, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Mastercard, με αφορμή δημοσιοποίηση έρευνας για το πώς ψωνίζουν οι Έλληνες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

  Περισσότερα ...
 • Την υποστήριξη της Τρ. Πειραιώς στον εξαγωγικό τομέα και στην εξωστρέφεια, ως τον "μόνο δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης της ελλ. οικονομίας, σε μια συγκυρία μάλιστα που τα πράγματα έχουν αρχίσει σιγά - σιγά να αλλάζουν", εξέφρασε ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου
  17 Views
  Την υποστήριξη της Τρ. Πειραιώς στον εξαγωγικό τομέα και στην εξωστρέφεια, ως τον

  Την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στον εξαγωγικό τομέα και στην εξωστρέφεια, ως τον "μόνο δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σε μια συγκυρία μάλιστα που τα πράγματα έχουν αρχίσει σιγά - σιγά να αλλάζουν", εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, σε εκδήλωση για το εξαγωγικό Factoring, στη Θεσσαλονίκη.

  Περισσότερα ...
 • Κρίσιμο τετ α τετ του κυβερνητικού επιτελείου με τους διευθυντές των συστημικών τραπεζών, με απώτερο στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής» για το νέο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.
  25 Views
  Κρίσιμο τετ α τετ του κυβερνητικού επιτελείου με τους διευθυντές των συστημικών τραπεζών, με απώτερο στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής» για το νέο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

  Κρίσιμο τετ α τετ του κυβερνητικού επιτελείου με τους διευθυντές των συστημικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με απώτερο στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής» για το νέο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

  Περισσότερα ...
 • Σε λίγες ώρες αναμένεται να βγει και πάλι η Ελλάδα στις αγορές, με την κυβέρνηση να εκδίδει νέο πενταετές ομόλογο.
  43 Views
  Σε λίγες ώρες αναμένεται να βγει και πάλι η Ελλάδα στις αγορές, με την κυβέρνηση να εκδίδει νέο πενταετές ομόλογο.

  Σε λίγες ώρες αναμένεται να βγει και πάλι η Ελλάδα στις αγορές, με την κυβέρνηση να εκδίδει νέο πενταετές ομόλογο. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει, καθώς επρόκειτο να γίνει την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή οδήγησαν στην αναβολή της.

  Περισσότερα ...
 • Νέα ρύθμιση 120 δόσεων, υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο
  51 Views
  Νέα ρύθμιση 120 δόσεων, υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο

  Στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Η νέα ρύθμιση, η οποία υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο, θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χρέη σε Δημόσιο και σε τράπεζες.

  Περισσότερα ...
 • Την πρόοδο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία αναγνωρίζει η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της. «Οι αδύναμες χώρες ανακάμπτουν».
  51 Views
  Την πρόοδο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία αναγνωρίζει η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της. «Οι αδύναμες χώρες ανακάμπτουν».

  Την πρόοδο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία αναγνωρίζει η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της, στην οποία αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» σε άρθρο με τίτλο «Οι αδύναμες χώρες ανακάμπτουν».

  Περισσότερα ...
 • Οι δυνατότητες ένταξης των βιοτεχνών και των επισκευαστών αυτοκινήτων σε δράσεις του ΕΣΠΑ συζητήθηκαν σε συνάντηση στο υπ. Οικονομίας
  54 Views
  Οι δυνατότητες ένταξης των βιοτεχνών και των επισκευαστών αυτοκινήτων σε δράσεις του ΕΣΠΑ συζητήθηκαν σε συνάντηση στο υπ. Οικονομίας

  Οι δυνατότητες ένταξης των βιοτεχνών και των επισκευαστών αυτοκινήτων σε επόμενες προσκλήσεις δραστηριοτήτων του ΕΣΠΑ που μέχρι σήμερα δεν ήταν επιλέξιμες συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης

  Περισσότερα ...
 • Get in touch
  News Letter