Αποφυγή αφυδάτωσης του παιδιού

50 Views

Αποφυγή αφυδάτωσης του παιδιού

 Μεγάλο μέρος του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, άρα πρέπει να είναι βασικό μας μέλημα η ενυδάτωσή του μέσω επαρκούς πρόσληψης υγρών. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να το καταφέρετε με το παιδί σας:

Καλώς ή κακώς τα παιδιά δεν επιδιώκουν από μόνα τους να πιούν νερό ή έστω να ζητήσουν να τους φέρετε. Αυτό σημαίνει ότι είναι καθαρά δική σας ευθύνη να προνοήσετε.

Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί νιώθει αίσθημα κόπωσης, ανησυχία ή εκνευρισμό, χωρίς να δικαιολογούνται από δραστηριότητες ή προσλαμβάνουσες, ενδεχομένως η εξήγηση να εδράζεται σε μίνι αφυδάτωση.

Μπορεί επίσης να μην έχει καθαρό μυαλό και να αδυνατεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα ή στο διάβασμα σπίτι. Για εξετάστε μήπως η μη επαρκής πρόσληψη υγρών παίζει το ρόλο της...
Φροντίστε ώστε να προσλαμβάνει αρκετή ποσότητα υγρών στο πρωινό ή στο σχολείο, δίνοντάς του μαζί ένα μπουκαλάκι νερό ή ένα χυμό. Όταν βρίσκεται σπίτι, τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Επειδή ενυδάτωση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την πρόσληψη υγρών, χρήσιμο είναι να καταναλώνει το παιδί φρούτα, λαχανικά ή άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σε τακτική βάση.


Να πούμε ότι οι παραπάνω ενδείξεις και συμβουλές είναι ενδεικτικές, για να πάρετε μια πρώτη ιδέα περί του θέματος. Από εκεί και πέρα, ανάλογα το παιδί, προφανώς υπάρχουν πολλές περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση, χρήσιμο θα ήταν να κάνετε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση με τον παιδίατρο.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Flying Cat 4 προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα της Ραφήνας - Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
53 Views

Καλά στην υγεία τους είναι οι 215 επιβάτες του επιβατηγού καταμαράν FLYING CAT 4 που το πρωί, λόγω πιθανής βλάβης στο πηδάλιό του, προσέκρουσε στον αριστερό λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Ραφήνας. Η αποβίβασή τους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.

Περισσότερα ...
 • Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα σε όλη την Αττική
  48 Views

  ΑΡΧΙΖΕΙ η κατεδάφιση των αυθαίρετων σε ολόκληρη την Αττική. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε με συνέντευξή του μπουλντόζες για τα αυθαίρετα αλλά και ποινικές ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά.

  Περισσότερα ...
 • Η συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου για την τραγωδία
  72 Views

  Συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αρχικά ο υπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έλαβε η χώρα μας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ