Εθισμός στο ΣΕΞ συμπτώματα αιτία και επιπτώσεις

101 Views

Εθισμός στο ΣΕΞ συμπτώματα αιτία και επιπτώσεις

Ο εθισμός στο σεξ αναφέρεται σε μια ποικιλία συμπεριφορών οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε υπερβολικό βαθμό κι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του ατόμου.

Οι σεξουαλικοί εθισμοί εμφανίζονται με διάφορες μορφές, όπως εθισμός σε πορνογραφία, πορνεία, αυνανισμό ή φαντασιώσεις, σαδιστική ή μαζοχιστική σεξουαλική συμπεριφορά, επιδειξιομανία ή ηδονοβλεψία, κι άλλες (κι ας μην ξεχνάμε εδώ τον προαναφερόμενο παράγοντα της υπερβολής και των αρνητικών επιπτώσεων). Ο εθισμός στο πορνό είναι μια υποκατηγορία του εθισμού στο σεξ, που την εποχή του ίντερνετ δυστυχώς έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την απώλεια του ελέγχου σε ότι αφορά τις σεξουαλικές δραστηριότητες, ανάπτυξη συμπτωμάτων στέρησης, έντονη ενασχόληση με τις σεξουαλικές επιθυμίες και συμπεριφορές, και αποφυγή υποχρεώσεων ή/και ευχάριστων δραστηριοτήτων προκειμένου το άτομο να ικανοποιηθεί σεξουαλικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι το άτομο συνεχίζει να μετέχει σε σεξουαλικές απρόσφορες δραστηριότητες παρά τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των δραστηριοτήτων, που μπορεί να είναι ένας αποτυχημένος γάμος, η απώλεια εργασίας, η καταστροφή φιλικών σχέσεων, η ανάπτυξη προβλημάτων υγείας, ή η εμφάνιση οικονομικών προβλημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ...Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ