Ν. Κακλαμάνης: «Υπέρογκες οι χρεώσεις των POS»

Ν. Κακλαμάνης: «Υπέρογκες οι χρεώσεις των POS»

To ζήτημα των υπέρογκων χρεώσεων, που επιβάλλεται από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές, τόσο για τους επιχειρηματίες-επαγγελματίες, όσο και για τους καταναλωτές, που χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες με POS, θέτει επί τάπητος ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας-Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη, οι χρεώσεις, που επιβάλλονται και κυμαίνονται από 0,6% ως 1,5% για κάθε συναλλαγή, αποτελούν ουσιαστικά έναν επιπλέον φόρο για τους ήδη υπερφορολογημένους επαγγελματίες, οι οποίοι κάνουν χρήση POS.

«Το θέμα είναι, ότι οι συγκεκριμένες χρεώσεις στην Ελλάδα είναι από τις πιο ακριβές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το εξοργιστικό δε είναι, ότι αν η χρεωστική/πιστωτική κάρτα του καταναλωτή ανήκει σε άλλη τράπεζα από την προμηθεύτρια τράπεζα του POS, τότε η χρέωση είναι ακόμη υψηλότερη φθάνοντας περίπου στο διπλάσιο! Κι αυτό παρότι σε ευρωπαϊκό κανονισμό προβλέπεται μέγιστη χρέωση 0,3%! Μονά-ζυγά, δηλαδή, τα πάντα για τις τράπεζες, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, πριν από το 2015 δήθεν θα πολεμούσε για να περιορίσει τα υπερκέρδη τους…» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε δήλωση του, ο Ν. Κακλαμάνης.

Έτσι ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, ζητάει να πληροφορηθεί συγκεκριμένα από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Παπαδημητρίου:

-Mε ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους καταναλωτές και καταστηματάρχες από τις υπέρογκες χρεώσεις των POS;

-Γιατί δεν εφαρμόζει στη χώρα μας τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό, ο οποίος βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη χρέωση, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι υπερβολικές χρεώσεις των POS;

«Επειδή οι μάσκες της υποκρισίας, που φορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει τα τελευταία τρία χρόνια κατ’ επανάληψη, για να δούμε, έχει απομείνει έστω ένα φύλο συκής;» καταλήγει ο Ν. Κακλαμάνης.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων