Τρέμει σαν το… ψάρι ο μετρ της καταστροφολογίας και υποκρισίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρέμει σαν το… ψάρι ο μετρ της καταστροφολογίας και υποκρισίας Κυριάκος Μητσοτάκης

To Σκοπιανό τρομάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πολεμά ύπουλα τους Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλο. Το Σκοπιανό καίει και ζεματάει την ηγεσία της ΝΔ που όσο και να το αρνείται να κλείνει τα μάτια, το κλίμα στο Βορρά είναι πολύ βαρύ και η κομματική και κοινωνική της βάση στέκεται έναντι της όποιας πιθανής λύσης έχει ως συνθετικό τον όρο Μακεδονία.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που έχουν εναντιωθεί στη λύση της συνθέτης ονομασίας έτσι όπως αρχίζει να τίθεται σε διαπραγμάτευση και κατά πολλούς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση νέου υπερ -δεξιού κόμματος που θα την πλαγιοκοπήσει.

Οι επαφές είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ίδρυση του νέου δεξιού κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό όσο ποτέ άλλοτε, να εμφανιστεί ένας πολιτικός φορέας που θα έχει αμιγώς δεξιά, πατριωτικά χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί κανείς να τον ταυτίσει με την Χρυσή Αυγή.

Επίσης, οι πιο μυημένοι λένε ότι αυτό το κόμμα μπορεί να αποτελέσει και την πολιτική ομπρέλα να συμπορευτούν και άλλοι παράγοντες που έχουν ιδρύσει κομματίδια και πολιτικούς φορείς, όπως π.χ. ο Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά), ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Χρήστος Ζώης, ο Νίκος Νικολόπουλος που είναι στη Βουλή με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αλλά και παλαιότεροι παράγοντες με μακρά διαδρομή, όπως π.χ. ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που επαναδραστηριοποιείται.

Το ενδιαφέρον σε αυτό το σκηνικό που στήνεται, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτόν τον εμφανή, αλλά ανομολόγητο, κίνδυνο ο Κυρ. Μητσοτάκης, δηλ. της δημιουργίας ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Επί της ουσίας τείνει να γίνει για την ηγεσία της ΝΔ, αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Στην Βόρεια Ελλάδα ειδικά, κυρίαρχη είναι η άποψη ότι υπάρχει πολιτικό κενό και αυτό πρέπει να καλυφθεί άμεσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και επιχειρηματικοί παράγοντες (οι πληροφορίες αναφέρουν τον Ιβάν Σαββίδη που λέγεται ότι είναι θετικός στη δημιουργία ενός δεξιού κόμματος που θα είναι και φιλικά διακείμενο στη Ρωσία), αλλά και στελέχη της Εκκλησίας. Ακόμα και η παρατεταμένη σιωπή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα επί του θέματος αποτελεί ουσιαστικά πολιτικό πονοκέφαλο για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων