ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • Πάιατ: Η Ελλάδα ηγέτιδα χώρα και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή
  40 Views

  Εντυπωσιασμένος από την επιτυχημένη ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας δήλωσε από το βήμα του διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιτ.

  Περισσότερα ...
 • Υπερ-πλεόνασμα 2,7 δις ευρώ σε 2 μήνες !
  31 Views

  Κατά 1,4 δις ευρώ ξεπέρασε τον στόχο του Προυπολογισμού, το πρωτογενές πλεόνασμα τον Φεβρουάριο! Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,752 δις ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,307 δις ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2,135 δις ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017.

  Περισσότερα ...
 • Eurasia: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα Stress test, αλλά από το ΔΝΤ
  15 Views

  Τους κινδύνους που κρύβει η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, επισημαίνει το Eurasia Group σε νέα του έκθεση, αναφερόμενο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το Ταμείο θα προτιμούσε, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μία νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει μία ενισχυμένη πιστωτική γραμμή (ECCL).

  Περισσότερα ...
 • Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται-Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  28 Views

  Δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Το Δώρο είναι κατοχυρωμένο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

  Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12.00 η διαμαρτυρία «Απαιτούμε παραίτηση Μπουτάρη»
  1723 Views

  Στην συζήτηση για την ονομασία της πΓΔΜ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης Μπουτάρης έβαλε ουσιαστικά θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να δούμε τι κάνουμε και εμείς. Έχουμε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» που όσοι τουρίστες κατεβαίνουν εδώ νομίζουν πως κατεβαίνουν στα Σκόπια. Θα κρατήσουμε τα ονόματα «Μακεδονία» για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τον σταθμό ΚΤΕΛ; Χάσαμε και πρέπει να το καταλάβουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

  Περισσότερα ...
 • 53 θέσεις εργασίας στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
  118 Views

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1 / 2018 Για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα τριών (53) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων

  Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
«Καμπανάκι» από την αύξηση μολύνσεων σε ευάλωτες ομάδες
54 Views

Τα περιστατικά μόλυνσης από λιστέρια (Listeria monocytogenes) παρουσιάζουν αύξηση σε δύο πληθυσμιακές ομάδες: στους άνω των 75 ετών και στις γυναίκες 25-44 ετών (όπου περίπου οι μισές περιπτώσεις σχετίζονται με εγκυμοσύνη).

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ