Πολιτικά Νέα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή. Θλιβερή και άβουλη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ενώ τον Γιάννη Στουρνάρα άσχετο ή φερέφωνο. Αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της Συρίας αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Πολιτικά Νέα

Στη βάση της Σούδας και στα δύο σχέδια, το «Ιώνη» και το «Κόσμος» συνοψίζεται η συνδρομή της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.  

Πολιτικά Νέα

Με άρθρο του, υπό τον τίτλο «Τύμπανα Πολέμου», ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει θέση για τις εξελίξεις στη Συρία. 

Πολιτικά Νέα

«Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση είχε ήδη προετοιμαστεί, μέσα από τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, την κινητικότητα - διαθεσιμότητες -απολύσεις των εκπαιδευτικών», επισημαίνει με μακροσκελή ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός να μην παρασυρθεί και να μην πιστέψει την προπαγάνδα της κυβέρνησης για το μορφωτικό ρόλο του νέου Λυκείου, το χτύπημα της παπαγαλίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας της νεολαίας, μέσα από τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τη μαθητεία». 

Οικονομικά Νέα

To 56% των στελεχών επιχειρήσεων στην Γερμανία θεωρεί εσφαλμένη κίνηση ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ το 49% εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε το κίνητρο της Αθήνας για να βάλει σε τάξη τον προϋπολογισμό της. 

Οικονομικά Νέα

Υποτίμηση εισοδημάτων και ανατιμήσεις στα τρόφιμα καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών. Εν μέσω βαθιάς ύφεσης και καθίζησης της κατανάλωσης η ακρίβεια παραμένει στο... ύψος της, δυσκολεύοντας τη διαβίωση των νοικοκυριών. Καρτέλ, φόροι και γραφειοκρατία εμποδίζουν τις μειώσεις των τιμών. Δυσοίωνες εκτιμήσεις για νέες αυξήσεις προκειμένου οι επιχειρήσεις να καλύψουν τα έξοδά τους και να μην κλείσουν. 

Οικονομικά Νέα

Έτοιμα θέλει να έχει η κυβέρνηση τα 4 προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου, πριν έρθει η τρόικα στην Αθήνα για την νέα αξιολόγηση η οποία προγραμματίζεται αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Και τούτο διότι, διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη, η κυβέρνηση θέλει οι δανειστές να λάβουν με την άφιξή τους ένα μήνυμα συνέπειας, προτού ανοίξει η «βεντάλια» των κρίσιμων θεμάτων της νέας διαπραγμάτευσης: της βιωσιμότητας του χρέους, του χρηματοδοτικού κενού, του ζητήματος νέα μέτρα και των αποκρατικοποιήσεων.  

Οικονομικά Νέα

Ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την εφορία 406 εκατ. ευρώ συσσώρευσαν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Oικονομικών. 

Κοινωνικά Νέα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση το συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Στο πλαίσιο αυτό η ΑΔΕΔΥ, προκήρυξε 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, για την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Κοινωνικά Νέα

Τη δρομολόγηση της αποπληρωμής ακόμη δυο μηνών ιατρικών επισκέψεων για τον μήνα Απρίλιο 2013 και ιατρικών πράξεων για το μήνα Μάρτιο 2013 μέσα στο Σεπτέμβριο διαβεβαίωσε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ Γιώργο Πατούλη ο Υπουργός Υγείας κος Αδωνις Γεωργιάδης, πέραν των οφειλών του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που αποπληρώνονται. 

Κοινωνικά Νέα

Πρόσκαιρες βροχές περιμένουμε σήμερα στη χώρα με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια. 

Κοινωνικά Νέα

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές ασφαλείας έπειτα από πληροφορίες και ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα εντός Σεπτεμβρίου. 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων