Ο Βενιζέλος πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει (Στοιχηματζής με οφσόρ στον Παναμά)

Ο Βενιζέλος πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει (Στοιχηματζής με οφσόρ στον Παναμά)

Η βόμβα από τα Panamapapers που δικαιώνει τις αποκαλύψεις εν μέσω απειλών και εκβιασμών. Τώρα έρχεται η ώρα του εισαγγελέα.

Όπως ακριβως το είχαμε περιγράψει: Οφσορ στον Παναμά και λογαριασμοί στα εμιράτα που δεν ανταλάσσουν πληροφορίες. Και το δημόσιο να χάνει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ με το νομοθετικό εφεύρημα του «μαιτρ» Βενιζέλου, που πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει.

Η έγκυρη αυστραλιανή εβδομαδιαία επιθεώρηση Financial Review αποκάλυψε την εμπλοκή του πρωθυπουργού της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, διά του υπουργού Ενέργειας, Κόντραντ Μίτσι, και του προσωπάρχη του, Κιθ Σέμπρι, σε εξωχώριες εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού και ανακύκλωσης, μέσω των οποίων «φυγάδευαν» ύποπτο χρήμα στον Παναμά. Τους δύο πολιτικούς «εξυπηρέτησε» η μαλτέζικη εταιρεία παροχής συμβούλων Nexia BT, σε συνεργασία, φυσικά, με την περιβόητη Mossack Fonseca του Παναμά, μεταφέροντας, μάλιστα, τα χρήματα των offshore λογαριασμών από τον Παναμά στις Μπαχάμες! Στο δημοσίευμα της Financial Review αναφέρονται τα ονόματα δύο εταιρειών που σύστησε το παράρτημα της Mossack Fonseca στη Νέα Ζηλανδία, κατόπιν αιτήματος της μαλτέζικης Nexia BT, τον περασμένο Οκτώβριο για λογαριασμό «δύο υψηλά ιστάμενων», όπως τους εξήγησαν. Στη συνέχεια οι δύο αξιωματούχοι, επειδή ένιωθαν την ανάσα των διεθνών Αρχών καταπολέμησης βρώμικου πολιτικού χρήματος, ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να ενεργοποιήσουν τους Παναμέζους προκειμένου να τους ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα των offshore τους στο Ντουμπάι – Παναμάς και Ντουμπάι δεν ανταλλάσσουν τραπεζικές πληροφορίες με άλλα κράτη. Ωστόσο, ακόμα και οι ταχυδακτυλουργοί της Mossack Fonseca δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία των Μαλτέζων πολιτικών, καθώς, όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι τριών τραπεζών στο εμιράτο, «οι συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα πρόσωπα». Τελικά η λύση δόθηκε από τις… Μπαχάμες, δύο τράπεζες εκ των οποίων δεν είχαν πρόβλημα να ανοίξουν λογαριασμούς σε εταιρείες ακόμα και «πολύ εκτεθειμένων προσώπων». Και πάνω στο σημείο που οι δύο Μαλτέζοι πολιτικοί ήταν έτοιμοι να πουν «τέλος καλό…», προέκυψαν τα Panama Papers, συμπαρασύροντας και την πελατεία της Nexia BT: 240 διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες έχει πελάτες η μαλτέζικη εταιρεία, ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάποιες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ «ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ» ΠΑΝΑΜΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΛΤΕΖΙΚΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΛΤΕΖΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΕΒΓΑΖΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ! 240 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ!

Ραγδαίες εξελίξεις με έντονο Ελληνικό ενδιαφέρον προκύπτουν από τις αποκαλύψεις των υπευθύνων της Παναμέζικης εταιρείας, των οποίων τα αρχεία οφσορ που διατηρούσαν, διέρρευσαν στην μαζικότερη διαρροή εγγράφων της νεώτερης ιστορίας. Κατά την ανάκριση των υπευθύνων από τις αρχές προέκυψε κολοσσιαίο σκανδαλο διεθνών διαστάσεων στο οποίο εμπλέκονται άγνωστος αριθμός στοιχηματικών εταιρειών με έδρα Μάλτα, οι οποίες στην μετοχική τους σύνθεση είχαν Παναμέζικες οφσορ πισω από τις οποίες κρύβονται πολιτικά πρόσωπα!

Όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις, υψηλόβαθμοι πολιτικοί αδειοδοτούσαν συγκεκριμένες εταιρείες, αφού συμμετείχαν εν κρυπτώ στην μετοχική τους σύνθεση μέσω οφσορ, ξεπλένοντας δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθότι η εταιρεία NEXIA BT που αναλάμβανε το ξέπλυμα εκπροσωπεί πάνω από 240 στοιχηματικές εταιρείες.

Στην Μάλτα καταρρέει η κυβερνηση, στην Ελλάδα υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ συσκότιση.

Αναμένουμε λοιπόν την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για να δούμε μήπως υπάρχει κάποια «απλή» εξήγηση στα ανεξήγητα.

Ξέπλεναν τα λεφτά των μαλτέζων βαρόνων του τζόγου που προώθησε ο Βενιζέλος μέσω Παναμά;

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΜΕ ΜΑΛΤΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΜΑΛΤΕΖΙΚΩΝ ΟΦΣΟΡ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ!

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Μάλτας απαιτούν την παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, την ώρα που στην Ελλάδα παρά τις αποκαλύψεις Αλεξιάδη, οι Μαλτέζοι βαρώνοι του τζόγου λειτουργούν ακόμα διαφημίζοντας τις οφσορ τους ως «ελληνικές εταιρείες»!

Σοβαρότατες αποκαλύψεις στα Panamaleaks δείχνουν ένα γιγαντιαίο κύκλωμα ξεπλύματος χρήματος από μαλτέζικες εταιρείες, μέσω Παναμά που αγγίζουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Joseph Muscat. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βγουν χιλιάδες Μαλτέζοι στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Η εξέλιξη αυτή όμως δημιουργεί μείζον θέμα και στην Ελλάδα αναφορικά με το μεγάλο σκάνδαλο Βενιζέλου που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες από το Ολυμπία μετά την ανακάλυψη του Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μετά την αποκάλυψη λοιπόν οτι εταιρείες τύπου «οφσορ» Μάλτας λειτουργούν σκανδαλωδώς εξάγοντας δεκάδες δις από την χωρα ενώ έχουν αποδώσει όλες μαζί …24 χιλιάρικα σε φόρους (!!) καθίσταται επιτακτική εκτός από την άμεση διακοπή της λειτουργίας τους και την δικαστική συνδρομή για να δούμε που κατέληξαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια. Διότι εάν έχουν ξεπλυθεί στον Παναμά, θα μπορούμε να μιλάμε για σκάνδαλο ξεπλυματος μαύρου χρήματος με άγνωστους αποδέκτες που φυσικά δεν θα ηταν πολύ δύσκολο να φανταστούμε.

Μιλάμε για χρήμα που εάν επαναπατριστεί δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα μετρα υφεσιακά ουτε φυσικά να κληθούν παλι τα συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι να καλύψουν το πλιάτσικο των εγκληματικών συμμοριών.

Η δικαιοσυνη πρέπει να ενεργοποιηθεί αμεσα και να στείλει εισαγγελεις στην Μάλτα για να αρχίσουν να διερευνούν την πορεία του χρήματος. Αναμένουμε λοιπόν.

Με την βούλα Βενιζέλου η τεράστια απάτη εις βάρος του δημοσίου με τους στοιχηματζήδες!

Με τον νόμο 4002/11 του Βενιζέλου, με την ανοχή του ΔΝΤ που παριστάνει το σκληρό, απώλεια δισεκατομμυρίων για το δημόσιο! Ανεξέλεγκτες στοιχηματικές εταιρείες – σκάνδαλο εφάμιλλο του χρηματιστηρίου όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει. ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΦΕΡΕΤΖΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΤΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Φοροδιαφυγή δις ευρώ. Πώς το ελληνικό κράτος χάνει έσοδα μέσω του ηλεκτρονικού τζόγου. Οι διαδρομές του χρήματος από τη Μάλτα ως τον Παναμά και το…Κουρασάο…

Η μεγάλη δικαίωση για το Ολυμπία που πρώτο αποκάλυψε το σκάνδαλο της Μάλτας

TOY ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Τρελοί τζίροι και σίγουρα κέρδη, φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ανωνυμία, καθώς και νομική ασυλία, κι όλα αυτά σύμφωνα με τον νόμο! Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στον ελληνικό παράδεισο του διαδικτυακού τζόγου – παράδεισο όχι βέβαια για τους λάτρεις των σπορ και της τύχης, αλλά για τους ιδιοκτήτες-φαντάσματα στοιχηματικών εταιρειών που «κρύβονται» κάπου ανάμεσα στη Μάλτα, τον Παναμά και κάτι ημιυπόγεια στη Λένορμαν.
Η φιλήσυχη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας, βρίσκεται σε αναστάτωση μετά την αποκάλυψη των Panama Papers ότι κυβερνητικά στελέχη της εμπλέκονται σε έναν δαίδαλο offshore εταιρειών στις Παρθένες Νήσους και τον Παναμά, διασυνδεδεμένων με εγχώριες εταιρείες. Κι αν οι Μαλτέζοι πέφτουν σήμερα από τα σύννεφα για ό,τι συμβαίνει στο μικρό νησί τους, οι γνώστες της «πιάτσας» στη χώρα μας όταν ακούν Μάλτα το μυαλό τους πηγαίνει αυτόματα σε ένα πράγμα: ιντερνετικός τζόγος!
Η Μάλτα είναι η έδρα αρκετών εκ των 24 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος και μόνο συμπτωματικός δεν είναι αυτός ο… συνωστισμός. Το μικροσκοπικό κράτος διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα: ανήκει στην Ευρωζώνη, είναι αποδεδειγμένα φορολογικός παράδεισος και επιπλέον θεωρείται offshore κόμβος μέσω διασύνδεσης με άλλα κράτη-φορολογικούς παραδείσους τύπου Παναμά. Άρα είναι λογικό να θέλουν τη Μάλτα ως έδρα τους οι ελληνικές στοιχηματικές εταιρείες. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι το ότι το επίσημο ελληνικό κράτος έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξυπηρετήσει τους «αόρατους» ιδιοκτήτες τους στις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, βάζοντας τη βούλα του νόμου στην επιτομή της παρανομίας.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων