ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • Παπανάτσιου: 120 δόσεις και για φυσικά πρόσωπα αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά
  22 Views

  Είναι πρόθεση της κυβέρνησης να επεμβαίνει διορθωτικά «όταν και εφόσον επιτρέπεται από τα τρέχοντα δημοσιονομικά της χώρας», απάντησε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, σχετικά με τη δυνατότητα να υπάρξουν 120 δόσεις και για τις οφειλές φυσικών προσώπων. Ήδη μέσω του εξωδικαστικού, υπάρχουν ανάλογες ρυθμίσεις για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εντός Μαΐου και για αγρότες.

  Περισσότερα ...
 • Από το 2019 οι χωριστές φορολογικές δηλώσεις για συζύγους
  24 Views

  Συνολική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε συζύγους, ετοιμάζει η ΑΑΔΕ. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να υποβάλει ο καθένας δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ατομικά του εισοδήματα και συνακόλουθα να βεβαιώνεται χωριστά ο φόρος ή απαίτηση για επιστροφή φόρου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υπέβαλε σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Οικονομικών για τις αλλαγές που απαιτούνται.

  Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ
ΕΦΚΑ: Οι προϋποθέσεις ασφάλισης και περίθαλψης
73 Views

Αναλυτική εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη και τις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για υγειονομική περίθαλψη των ενταχθέντων στον Ε.Φ.Κ.Α. κλάδων, τομέων και λογαριασμών υγείας.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ