Απειλές Τσαβούσογλου για "στρατιωτικό ατύχημα"

78 Views

Απειλές Τσαβούσογλου για

Κατά του Πάνου Καμμένου καταφέρθηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκαλώντας τον «κακομαθημένο παιδί», επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του θα «διεκδικήσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», υπενθυμίζοντας μάλιστα και το Casus Belli που είχε ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Μάλιστα, προειδοποίησε για «στρατιωτικό ατύχημα» που μπορεί να προκληθεί από τη στάση της χώρας μας...

Οι δηλώσεις του έγιναν πρωτοσέλιδο στον Τουρκικό Τύπο, το απόγευμα της Τετάρτης.

​«Προειδοποιούμε την Ελλάδα, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, και θυμίζουμε την απόφαση του Κοινοβουλίου για το Casus Belli»Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε συνέδριο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και της ακτοφυλακής, προειδοποίησε τη χώρα μας να «μαζέψει αυτόν που αποκαλούν στην Ελλάδα ως κακομαθημένο παιδί, ώστε να μην προκύψει κανένα ατύχημα από τα χέρια των δικών μας δυνάμεων ασφάλειας».

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, και θυμίζουμε την απόφαση του Κοινοβουλίου για το Casus Belli (σ.σ. αιτία πολέμου οι μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο), όπως και ότι το Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή μας όταν γίνονται κάποια "βήματα" από την άλλη πλευρά, τότε κάνουν πάντα αυτό που πρέπει», σημείωσε, προσθέτοντας ένα... μήνυμα προς τη χώρα μας:

«Αυτή η προειδοποίηση είναι πολύ φιλική. Δεν έχει κανένα όφελος για εσάς και δεν πρόκειται να σας αποφέρει κανά κέρδος, όταν στα καλά καθούμενα ασκείτε ρητορική που κλιμακώνει την ένταση ή όταν ανεβαίνετε σε κάποια βραχονησίδα». 

Οι Τούρκοι στέλνουν πλατφόρμες στην κυπριακή ΑΟΖ
​«Αρχίζουμε τώρα τις γεωτρήσεις μας, δυτικά κι ανατολικά της Κύπρου , με κατεύθυνση από βορρά προς το νότο, στις περιοχές που μας έχει καλέσει η "ΤΔΒΚ" (σ.σ. το ψευδοκράτος), αλλά και σε περιοχές της δικής μας ΑΟΖ»
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συμπλήρωσε: «Εμείς λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο . Αρχίζουμε τώρα τις γεωτρήσεις μας, δυτικά κι ανατολικά της Κύπρου , με κατεύθυνση από βορρά προς το νότο, στις περιοχές που μας έχει καλέσει η "ΤΔΒΚ" (σ.σ. το ψευδοκράτος), αλλά και σε περιοχές της δικής μας ΑΟΖ. 

»Παλιότερα είχαμε το Barbaros, τώρα έχουμε πλατφόρμες εξορύξεων. Η πρώτη βρίσκεται ήδη στην περιοχή Alanya και η δεύτερη θα καταφθάσει τον Ιανουάριο. Αντί για τη Μαύρη Θάλασσα, τις στέλνουμε στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε.

Και κατέληξε ο Τσαβούσογλου: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Να το ξέρουν αυτό φίλοι και εχθροί. Τα προβλήματα του Αιγαίου, επίσης, τα εντάσσουμε στο ίδιο πλαίσιο». Με ετικέτα:

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ