Γιατί απελευθερώθηκαν τόσο γρήγορα οι Τούρκοι στρατιωτικoί

87 Views

Γιατί απελευθερώθηκαν τόσο γρήγορα οι Τούρκοι στρατιωτικoί

 Πιθανότατα προκάλεσε ερωτήματα ή ακόμα και θυμό η γρήγορη απελευθέρωση των δύο Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως γράφει το militaire, που κρατήθηκαν ανεξήγητα για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, προκάλεσε την αγανάκτηση της ελληνικής κοινής γνώμης. Γι΄ αυτό και πολλοί θα ανέμεναν πως οι Τούρκοι που συνελήφθησαν χθες το πρωί, δεν θα επέστρεφαν τόσο γρήγορα στην Τουρκία.
Η ελληνική αντίδραση νομίζουμε ότι ήταν αυτή που έπρεπε. Η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία και δεν φιλοδοξεί να γίνει κιόλας. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και η Τουρκία προσπαθεί, μάταια μέχρι στιγμής να προσεγγίσει την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είχε λόγο να “κάνει αντίποινα”, από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι οι 2 Τούρκοι που πέρασαν στο έδαφός μας, δεν μπορούσαν να κατηγορηθούν για κάτι σοβαρό.
Επιπλέον η Ελλάδα με τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών δεν θα μπορούσε χθες να κάνει κάτι περισσότερο. Τα επιχειρήματά μας για να πετύχουμε την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας μέσω της διεθνοποίησης του θέματος ήταν αυτά που χρησιμοποίησαν χθες οι Τούρκοι: κατά λάθος είσοδος στο έδαφός μας, σε αναζήτηση λαθρομεταναστών. Μάλλον θα ερχόμασταν σε δύσκολη θέση και θα καταλήγαμε να τους στέλναμε στην Τουρκία μετά από λίγα 24ωρα. Δεν ξέρουμε πόσο θα ικανοποιούσε αυτό τον εγωισμό μας.
Στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Καμμένος και Ακάρ -η δεύτερη από τις 14 Αυγούστου- αυτά ειπώθηκαν σε γενικές γραμμές και ο ΥΕΘΑ μάλλον θα την …ευχαριστήθηκε αυτή την επικοινωνία, μετά από το πολύμηνο “στρίμωγμα” που είχαμε υποστεί με την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας. Είναι θετικό το γεγονός ότι οι δύο υπουργοί μιλάνε κι έχουν όπως φαίνεται “γραμμή επικοινωνίας”.
Το αξιόμαχο των ΕΔ δεν κρίνεται από την διπλωματία που ασκεί η χώρα σε τέτοιες περιστάσεις. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αυτό μην το παραβλέπουμε. Η επιλογή να μην μιμηθούμε τις πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν ήταν ορθή, όσο κι αν μας εκνευρίζει η αλήθεια.Την ισχύ μας και την αποφασιστικότητά μας αλλού πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την δείξουμε και να την αποδείξουμε.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 • Δίωξη κατά Μητροπολίτη για κακούργημα
  31 Views

  Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη Μητρόπολη), οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο μικροσκόπιο της.....

  Περισσότερα ...
 • Σε εξέλιξη σχέδιο αποπομπής της Τερέζα Μέι
  23 Views

  ις ημέρες της εκπαραθύρωσης της Μάργκαρετ Θάτσερ από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος θυμίζουν οι κινήσεις μερίδας των βουλευτών των Τόρις, οι οποίοι συγκέντρωσαν 48 υπογραφές που απαιτούνται για την υποβολή προτάσεως δυσπιστίας κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ