«Γι’ αυτό σε παντρεύτηκα, για να με υπακούς»: Η καμπάνια-σοκ της ΔΙΟΤΙΜΑ για την έμφυλη βία (Βίντεο)

45 Views

«Γι’ αυτό σε παντρεύτηκα, για να με υπακούς»: Η καμπάνια-σοκ της ΔΙΟΤΙΜΑ για την έμφυλη βία (Βίντεο)

 Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» δημιούργησε ένα βίντεο για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ενάντια στην έμφυλη βία, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό ηθοποιό Ερρίκο Λίτση. Στο βίντεο, ο ηθοποιός μπαίνει στο «κοστούμι» ενός άντρα που σκέφτεται και δρα πατριαρχικά μέσα στην οικογένειά του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις, που λίγο έως πολύ όλοι μας θα έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στον περίγυρό μας, όπως «Είσαι γυναίκα μου και μπορώ να σου κάνω ό,τι θέλω», «Νομίζεις ότι εγώ δεν στενοχωριέμαι, αλλά από αγάπη τα κάνω όλα» και άλλες τέτοιου τύπου. Σε όλη τη διάρκεια, ο πρωταγωνιστής παροτρύνει το θεατή να κάνει «skip», χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του διαδικτύου, δηλαδή να προσπεράσει, να μην ανακατεύεται. Η πραγματική ζωή, όμως, δεν είναι όπως το διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να προσπερνάει με ευκολία κάτι που δεν του αρέσει ή τον φέρνει σε άβολη θέση. «Στην πραγματική ζωή, 9/10 γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν “skip” στην έμφυλη βία», όπως αναφέρει και ο Ερρίκος Λίτσης στο τέλος του βίντεο. Γι′ αυτό και στην πραγματική ζωή κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να προσπερνάει τέτοιες καταστάσεις. Το μήνυμα της καμπάνιας, προφανές: Μην αγνοείς αυτό που συμβαίνει δίπλα σου. Μην προσπερνάς την έμφυλη βία!



Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Flying Cat 4 προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα της Ραφήνας - Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
53 Views

Καλά στην υγεία τους είναι οι 215 επιβάτες του επιβατηγού καταμαράν FLYING CAT 4 που το πρωί, λόγω πιθανής βλάβης στο πηδάλιό του, προσέκρουσε στον αριστερό λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Ραφήνας. Η αποβίβασή τους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.

Περισσότερα ...
 • Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα σε όλη την Αττική
  48 Views

  ΑΡΧΙΖΕΙ η κατεδάφιση των αυθαίρετων σε ολόκληρη την Αττική. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε με συνέντευξή του μπουλντόζες για τα αυθαίρετα αλλά και ποινικές ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά.

  Περισσότερα ...
 • Η συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου για την τραγωδία
  72 Views

  Συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αρχικά ο υπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έλαβε η χώρα μας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ