Δεσμεύτηκαν οι μετοχές του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

42 Views

Δεσμεύτηκαν οι μετοχές του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

 Με εντολή της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η δέσμευση των μετοχών που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Μιχάλης Σάλλας.

Η δέσμευση - για την οποία είχαν διαρρεύσει πληροφορίες προ ημερών- δεν αφορά μόνο τις μετοχές του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και τις μετοχές εταιρειών συμφερόντων του οι οποίες επίσης μετέχουν στην Παγκρήτια Τράπεζα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση έγινε με αφορμή ανοιχτά μέτωπα που έχει με την Δικαιοσύνη ο επί 25 χρόνια πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας,  και αφορούν σε δραστηριότητες του ως επικεφαλής της Τράπεζας  για κάποιες μάλιστα από τις οποίες πριν από περίπου ενάμιση χρόνο του είχαν ασκηθεί και ποινικές διώξεις .
Με αφορμή μάλιστα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος   για  πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς γράφτηκε πρόσφατα  ότι έχουν δεσμευθεί και  τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Παγκρήτριας Τράπεζας  για υπόθεση σχετική με παραβίαση των capital controls και συγκεκριμένα σε επισφαλείς χορηγήσεις ύψους 282 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς σε εταιρείες ΑΠΕ το 2016.
Απ' την πλευρά του ο  Μιχάλης Σάλλας έχει προσφύγει  στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή κατά της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σχετικά με το επίμαχο πόρισμα υποστηρίζοντας ότι δεν λήφθηκαν υπόψη γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εξηγήσεις που παρασχέθηκαν, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γιώργος Κραστάνας: Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι δεν θα συναινέσουμε σε καμιά λύση που να φέρει το όνομα Μακεδονία.
7 Views

Ο Πολιτευτής Α΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ κ. Γιώργος Κραστάνας, σε συνέντευξη του στη Βεργίνα τηλεόραση μίλησε για όλους και για όλα τα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, μίλησε με τηλεθεατές και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ