Ζητάνε και τα ρέστα

134 Views

Ζητάνε και τα ρέστα

 ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΠΤΑ δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα της διακυβέρνησης του ανεκδιήγητου Γιωργάκη Παπανδρέου και αυτής των Σαμαρά - Βενιζέλου.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για καταθέσεις των αρχιερέων της διαπλοκής, μεσαζόντων, αεριτζήδων και γενικά παραγόντων του συστήματος που κατευθύνθηκαν σε ασφαλή φορολογικά καταφύγια, κυρίως στην Ελβετία.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ αυτού του οικονομικού εγκλήματος που τίναξε στον αέρα την οικονομία της χώρας ήταν οι μεγαλόσχημοι παράγοντες που συνδέονταν με το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα.
ΑΥΤΟΙ που είχαν αρπάξει τα θαλασσοδάνεια από τις ελληνικές τράπεζες φυγάδευσαν τα κεφάλαια στο εξωτερικό και άφησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα να καταρρεύσουν.
ΒΕΒΑΙΑ το ίδιο κόλπο έκαναν και τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ έριξαν φέσι 400 εκατομμύρια δολάρια στις τράπεζες και συνεχίζουν να εισπράττουν τις κρατικές επιδοτήσεις.
ΜΑΛΙΣΤΑ το ΠΑΣΟΚ που είναι περισσότερο προωθημένο σε τέτοια ζητήματα άλλαξε και το ΑΦΜ για να μην έχει προβλήματα. Για να αντέξουν οι τράπεζες προχώρησαν αναγκαστικά σε ανακεφαλαιοποιήσεις.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης έσπρωξε τεράστια ποσά την περίοδο Σαμαρά, Βενιζέλου και ελάχιστα στην περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις είχαν εξαφανιστεί πολύ πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΩΡΑ έρχεται ο Κυριάκος και ζητάει τα ρέστα για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών αφήνοντας υπονοούμενα για εξεταστικές επιτροπές. Προφανώς θα αναφέρετε στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου που το δημόσιο έσπρωξε μεγάλα ποσά για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.
ΕΞΑΛΛΟΥ τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν την πραγματική εικόνα για το τι έχει συμβεί ακριβώς στις τράπεζες. Γι’ αυτό ο Κυριάκος είναι καλύτερα να σταματήσεις τις απειλές και να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του.
ΟΣΟ για τους αεριτζήδες - που φυγάδευσαν τα δάνεια που είχαν πάρει στο εξωτερικό, φούνταραν τις επιχειρήσεις που είχαν και τώρα παρ’ ότι πτωχευμένοι οργώνουν με τα κότερα το Αιγαίο - στους οποίους αναφέρθηκε ο Κυριάκος έχουν όνομα και επώνυμο.
ΑΛΛΩΣΤΕ συνδέονται με δεσμούς αίματος με τη Δεξιά και με τους ισχυρούς παράγοντες του παλιού τραπεζικού συστήματος. Γι’ αυτό ο Κυριάκος πριν εκτοξεύσει απειλές είναι καλύτερα να συμβουλευτεί κάποια στελέχη του που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Γιατί στο τέλος μπορεί να βρεθεί ο ίδιος πολλαπλά εκτεθειμένος.


Με ετικέτα: Ελλάδα τράπεζες μίζες οικονομία

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες είχε ο πρωθυπουργος στο Μέγαρο Μαξίμου.
31 Views

Την ανάγκη του κοινού αγώνα όλων των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, ο οποίος από την πλευρά του αναφέρθηκε στους αγώνες για ισότητα των ανθρώπων και απηύθυνε πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ