Οι τούρκικες αρχές αποδεικνύουν την αθωότητα των οκτώ στρατιωτικών, λέει η υπεράσπιση.

55 Views

Οι τούρκικες αρχές αποδεικνύουν την αθωότητα των οκτώ στρατιωτικών, λέει η υπεράσπιση.

 Καμία συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν δεν είχαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασαν οι νομικοί τους υπερασπιστές σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε ο Συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, το ίδιο το υλικό που έχουν στείλει οι τουρκικές Αρχές, προσπαθώντας να αποδείξουν την συμμετοχή των 8 Τούρκων σε απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει συμμετοχή τους σε τέτοια απόπειρα. Οι 8 στρατιωτικοί παρουσιάζονται σε δύο βίντεο καμερών ασφαλείας, εντός στρατοπέδων της Κωνσταντινούπολης την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος.
Το ρολόι που υπάρχει στο υλικό των καμερών ασφαλείας δείχνει πως τα βίντεο έχουν απόσταση πέντε ωρών μεταξύ τους. Συνεπώς, όπως τονίζει η υπεράσπιση, οι οκτώ Τούρκοι δεν θα προλάβαιναν σε καμία περίπτωση να βρεθούν στην Μαρμαρίδα να συμμετάσχουν σε απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν και να επιστρέψουν, καθώς αυτή η διαδρομή διαρκεί 8 ώρες με το ελικόπτερο.
Εξάλλου όπως τόνισε ο καθηγητής ποινικού δικαίου Χρήστος Μυλωνόπουλος, οι τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου κρίνονται σημαντικές όχι μόνο γιατί απέτρεψαν την έκδοση αλλά γιατί απεμπλέκουν την απαγόρευση εκδόσεως από την ουσία. Λένε δηλαδή, ότι ακόμα και αν συνέτρεχαν ενδείξεις για αξιόποινο οι 8 δεν θα εκδίδονταν γιατί στην Τουρκία δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης. “Οι αιτήσεις έκδοσης εκ μέρους τουρκικών αρχών ήταν παράδειγμα προς αποφυγή και τα στοιχεία που κατέθεσαν ήταν πλήρως αναξιόπιστα” υπογράμμισε ο κ. Μυλωνόπουλος.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Flying Cat 4 προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα της Ραφήνας - Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
54 Views

Καλά στην υγεία τους είναι οι 215 επιβάτες του επιβατηγού καταμαράν FLYING CAT 4 που το πρωί, λόγω πιθανής βλάβης στο πηδάλιό του, προσέκρουσε στον αριστερό λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Ραφήνας. Η αποβίβασή τους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.

Περισσότερα ...
 • Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα σε όλη την Αττική
  49 Views

  ΑΡΧΙΖΕΙ η κατεδάφιση των αυθαίρετων σε ολόκληρη την Αττική. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε με συνέντευξή του μπουλντόζες για τα αυθαίρετα αλλά και ποινικές ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά.

  Περισσότερα ...
 • Η συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου για την τραγωδία
  73 Views

  Συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αρχικά ο υπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έλαβε η χώρα μας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ