Προειδοποιήσεις Σαμαρικών για «μπουρλότο» στη ΝΔ

35 Views

Προειδοποιήσεις Σαμαρικών για «μπουρλότο» στη ΝΔ
Το «άδειασμα» του Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιπροεδρία της Κομισιόν ακολουθεί, όπως αναμενόταν, όξυνση των εσωτερικών τριβών.
 
Οι Σαμαρικοί εκφράζοντας την οργή τους για την αντιμετώπιση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία της ΝΔ κλιμακώνουν τις επιθέσεις, προχωρώντας ακόμα και σε προειδοποιήσεις για «μπουρλότο στο κόμμα» αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή Μητσοτάκη, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
 
Επίσης, εκτιμώντας ότι ο Μητσοτακισμός κινείται στο 1 με 2%, στέλνουν το μήνυμα στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «όταν οι «οπλαρχηγοί» της ΝΔ αποφασίσουν να τον πολεμήσουν κινδυνεύει με αφανισμό».
 
Για δε, τις επόμενες κινήσεις του Α. Σαμαρά αναφέρουν ότι «θα σχετίσει το «μπλόκο» στην Ευρώπη με την στάση του στο μακεδονικό».
 
Σε χθεσινό άρθρο του σαμαρικού Antinews.gr με τίτλο «Ο …πανούργος κ. Μητσοτάκης» αποτυπώνεται ο θυμός για την ηγεσία της ΝΔ και εκπέμπονται ξεκάθαρες προειδοποιήσεις για σκληρότερες αντιδράσεις στο μέλλον. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
 
«…Καθιστώντας του σαφές ότι πλέον αδιαμφισβήτητος αρχηγός είμαι εγώ!
 
Κάτι που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, στην αναφορά του για τα νέα ήθη που καθιερώνονται για την έκθεση, όπου άδειασε εμμέσως τόσο την κυβέρνηση του Καραμανλή όσο και του Σαμαρά.
 
Βέβαια με τον δεύτερο ήταν λιγάκι πιο σκληρός και δεν αρκέστηκε μόνο σε έμμεσες μαχαιριές, αλλά και σε άμεσες.
Όπως αυτή για την αντιπροεδρία της Κομισιόν και αυτή που αναμένεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με τις κακές γλώσσες να λένε ότι αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή του Κυριάκου θα πέσει μπουρλότο στο κόμμα. Μέχρι τότε πάντως, πληροφορούμαστε ότι ο Σαμαράς θα σχετίσει το «μπλόκο» στην Ευρώπη με την στάση του στο μακεδονικό.
 
Δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει στον Καραμανλή. Εκτιμούμε ωστόσο ότι θα του συμπεριφερθεί ανάλογα. Διότι ο Μητσοτακισμός ήρθε για να μείνει όπως γράφαμε σε προηγούμενο κομμάτι. Συνεπώς ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να απαλλαγεί από τα «κομματικά βαρίδια» για να χτίσει το δικό του κόμμα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο. Ακριβώς ό, τι κάνει κι ο Τσίπρας. Πρόκειται περί απλών πολιτικών κινήσεων επιβίωσης.
 
Στην προκειμένη ο Τσίπρας είναι σε ευνοϊκότερη θέση γιατί οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς με του Μητσοτάκη.
 
Άραγε θα στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημά του Κυριάκου; Φρονούμε ότι ο Αλέξης έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει... ζωντανός.
Το 32% που πήρε στις εκλογές είναι αποκλειστικά δική του επιτυχία. Το 40% που πήρε ο Μητσοτάκης ήρθε αφενός γιατί έβαλαν πλάτη κυρίως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Καραμανλής, αφετέρου γιατί ο κόσμος ήθελε πάση θυσία να φύγει ο Τσίπρας.
 
Που σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν ψηφίστηκε για το πρόγραμμά του, ασχέτως αν στο Μαξίμου πιστεύουν το αντίθετο.
 
Το καθαρό ποσοστό του Μητσοτακισμού όπως έχει καταγράψει η ιστορία κινείται μεταξύ του 1 και 2 τοις εκατό.
 

Άρα όταν οι «οπλαρχηγοί» της ΝΔ αποφασίσουν να τον πολεμήσουν κινδυνεύει με αφανισμό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους λόγους που οδήγησαν στο 19% που πήρε ο Σαμαράς στις πρώτες εκλογές το 12’. Ονόματα δεν λέμε... άλλωστε τα ξέρετε...» Με ετικέτα:

Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ο επόμενος στόχος...» - Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για το έγκλημα εναντίον των Κούρδων (ΦΩΤΟ)
12 Views

«Δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ο επόμενος στόχος...» - Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για το έγκλημα εναντίον των Κούρδων (ΦΩΤΟ)

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ