50 στελέχοι της Εθνικής και της Αγροτικής πάνε για κακούργημα

276 Views

50 στελέχοι της Εθνικής και της Αγροτικής πάνε για κακούργημα

 Κατηγορούνται για απιστία και απάτη μαζί με τους ταμίες των δύο κομμάτων.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ διώξεις για την εμπλοκή τους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αντιμετωπίζουν 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της πρώην Α.Τ.Ε.
Μαζί με τους οικονομικούς διαχειριστές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης των 350 εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν φτερά από τις τράπεζες για να καταλήξουν στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Εκτός από το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των τραπεζών, τα τραπεζικά στελέχη κατηγορούνται για απάτη.
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δύο μνημονιακά κόμματα, οι τράπεζες δεν έκαναν απαιτητά τα δάνεια όπως ορίζει ο νόμος. Αντιθέτως, εμφάνιζαν τα θαλασσοδάνεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. ως εξυπηρετούμενα.
Στη συνέχεια κατατέθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά η τροπολογία της ντροπής που εξασφάλιζε το ακαταδίωκτο για τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εμπλοκή στα θαλασσοδάνεια. Η Δικαιοσύνη ξεπέρασε αυτό τον σκόπελο και προχώρησε στην άσκηση διώξεων.
Κορυφαία δικαστική πηγή αποκάλυψε στην KONTRA NEWS ότι, ακόμα και αν η τροπολογία-πλυντήριο είχε ισχύ και οι τραπεζίτες απαλλάσσονταν από το αδίκημα της απιστίας, θα αντιμετώπιζαν το κακούργημα της απάτης για την μη έγκαιρη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
Οι κλήσεις των τραπεζικών στελεχών να απολογηθούν ως ύποπτοι για κακουργηματικά αδικήματα έχει προκαλέσει πανικό στα κορυφαία κλιμάκια της Εθνικής. Το κλίμα στην Τράπεζα έχει επιβαρυνθεί και εξαιτίας της σκανδαλώδους απόφασης για αγορά θωρακισμένων λιμουζίνων αξίας 630.000 ευρώ για τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Τ.Ε.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρθρογραφία ισραηλινών ΜΜΕ κατά Βορίδη
25 Views

Το κράτος του Ισραήλ δεν ξεχνά όπως δεν ξεχνά και η Ισραηλιτική Κοινότητα στην Ελλάδα. Δεν πρόλαβε να ορκιστεί Υπουργός ο Μάκης Βορίδης και οι αντιδράσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή μέσω των εβραϊκών ΜΜΕ αλλά και δια των ανακοινώσεων διαφόρων κέντρων του παγκόσμιου Εβραϊσμού.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ