50 στελέχοι της Εθνικής και της Αγροτικής πάνε για κακούργημα

99 Views

50 στελέχοι της Εθνικής και της Αγροτικής πάνε για κακούργημα

 Κατηγορούνται για απιστία και απάτη μαζί με τους ταμίες των δύο κομμάτων.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ διώξεις για την εμπλοκή τους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αντιμετωπίζουν 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της πρώην Α.Τ.Ε.
Μαζί με τους οικονομικούς διαχειριστές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης των 350 εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν φτερά από τις τράπεζες για να καταλήξουν στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Εκτός από το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των τραπεζών, τα τραπεζικά στελέχη κατηγορούνται για απάτη.
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δύο μνημονιακά κόμματα, οι τράπεζες δεν έκαναν απαιτητά τα δάνεια όπως ορίζει ο νόμος. Αντιθέτως, εμφάνιζαν τα θαλασσοδάνεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. ως εξυπηρετούμενα.
Στη συνέχεια κατατέθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά η τροπολογία της ντροπής που εξασφάλιζε το ακαταδίωκτο για τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εμπλοκή στα θαλασσοδάνεια. Η Δικαιοσύνη ξεπέρασε αυτό τον σκόπελο και προχώρησε στην άσκηση διώξεων.
Κορυφαία δικαστική πηγή αποκάλυψε στην KONTRA NEWS ότι, ακόμα και αν η τροπολογία-πλυντήριο είχε ισχύ και οι τραπεζίτες απαλλάσσονταν από το αδίκημα της απιστίας, θα αντιμετώπιζαν το κακούργημα της απάτης για την μη έγκαιρη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
Οι κλήσεις των τραπεζικών στελεχών να απολογηθούν ως ύποπτοι για κακουργηματικά αδικήματα έχει προκαλέσει πανικό στα κορυφαία κλιμάκια της Εθνικής. Το κλίμα στην Τράπεζα έχει επιβαρυνθεί και εξαιτίας της σκανδαλώδους απόφασης για αγορά θωρακισμένων λιμουζίνων αξίας 630.000 ευρώ για τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Τ.Ε.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 • Δίωξη κατά Μητροπολίτη για κακούργημα
  31 Views

  Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη Μητρόπολη), οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο μικροσκόπιο της.....

  Περισσότερα ...
 • Σε εξέλιξη σχέδιο αποπομπής της Τερέζα Μέι
  23 Views

  ις ημέρες της εκπαραθύρωσης της Μάργκαρετ Θάτσερ από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος θυμίζουν οι κινήσεις μερίδας των βουλευτών των Τόρις, οι οποίοι συγκέντρωσαν 48 υπογραφές που απαιτούνται για την υποβολή προτάσεως δυσπιστίας κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ