ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Odysseia

 • Ψεύτικες εφαρμογές FaceApp «μολύνουν» τους χρήστες
  107 Views
  Ψεύτικες εφαρμογές FaceApp «μολύνουν» τους χρήστες

  Η Kaspersky έχει εντοπίσει μία ψεύτικη εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να ξεγελάσει τους χρήστες ώστε να πιστέψουν ότι είναι η αυθεντική έκδοση του FaceApp, με σκοπό να «μολύνουν τα θύματά τους με ένα adware module που ονομάζεται MobiDash.

  Περισσότερα ...
 • ΗΠΑ: Η θυγατρική της Huawei απέλυσε πάνω από 600 εργαζομένους
  90 Views
  ΗΠΑ: Η θυγατρική της Huawei απέλυσε πάνω από 600 εργαζομένους

  Ο γιγαντιαίος κινεζικός όμιλος των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei Technologies απέλυσε πάνω από τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της θυγατρικής του στις ΗΠΑ, της Futurewei Technologies, εξέλιξη που ακολούθησε την προσθήκη της σε μια μαύρη λίστα της αμερικανικής κυβέρνησης.

  Περισσότερα ...
 • Καινοτόμο ελληνικό προϊόν κατακτά την παγκόσμια ναυτιλία
  488 Views
  Καινοτόμο ελληνικό προϊόν κατακτά την παγκόσμια ναυτιλία

  Ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας, το Metis, έχει έδρα του την Ελλάδα και έχει ήδη κατακτήσει πολλές ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

  Περισσότερα ...
 • Πώς θα φτάσει το τρυπάνι Stena Ice Max της ''ExxonMobil' στο Φυσικό Αέριο - Δείτε τη διαδικασία σε βίντεο!
  607 Views
  Πώς θα φτάσει το τρυπάνι Stena Ice Max της ''ExxonMobil' στο Φυσικό Αέριο - Δείτε τη διαδικασία σε βίντεο!

  Η Exxon Mobil θα προχωρήσει σε δυο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10. Η πρώτη ξεκινά εντός των ημερών και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και η δεύτερη θ’ αρχίσει σχεδόν αμέσως μετά και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.

  Περισσότερα ...
 • Δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Microsoft πήρε η ομάδα του ΑΠΘ που μετέφρασε το κλάμα μωρού
  695 Views
  Δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Microsoft πήρε η ομάδα του ΑΠΘ που μετέφρασε το κλάμα μωρού

  Μια πολύ μεγάλη επιτυχία κατέγραψε χτες, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς η Ομάδα iCry2Talk του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

  Περισσότερα ...
 • Οι Έλληνες που εξερευνούν τα πέρατα του σύμπαντος
  488 Views
  Οι Έλληνες που εξερευνούν τα πέρατα του σύμπαντος

  Από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν τον ουρανό και να θαυμάζουν την αέναη κίνηση των ουράνιων σωμάτων, τα βασικά ερώτημα που ανέκυψαν και από τότε βασανίζουν τους πιο λαμπρούς «εγκεφάλους» ανά τον κόσμο είναι δύο. Αφενός ποιους νόμους ακολουθούν για να κινούνται με αυτές τις τροχιές και αφετέρου αν υπάρχουν πλανήτες με συνθήκες κατάλληλες να φιλοξενήσουν ζωή.

  Περισσότερα ...
 • Αγωγή εναντίον της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4εκ. χρηστών iPhone
  560 Views
  Αγωγή εναντίον της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4εκ. χρηστών iPhone

  Αγωγή ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων λιρών κατατέθηκε εναντίον της Google, με την κατηγορία της «παράνομης παρακολούθησης και ταξινόμησης» προσωπικών δεδομένων από 4.4 εκατομμύρια χρήστες iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Περισσότερα ...
 • "Μαύρες μέρες" για τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες φυσικού αερίου και άνθρακα στην Ευρώπη
  503 Views

  Υποχώρησαν τον τελευταίο καιρό τα περιθώρια για τις μονάδες αερίου και άνθρακα στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της πίεσης από τα ακριβότερα δικαιώματα εκπομπών και το κόστος καυσίμου.

  Περισσότερα ...
 • Anonymous Greece με διαρροή στοιχείων 5.000 Τούρκων πιλότων
  631 Views
  Anonymous Greece με διαρροή στοιχείων 5.000 Τούρκων πιλότων

  Απάντηση στις επιθέσεις των Τούρκων χάκερ έδωσαν για ακόμη μια φορά οι Έλληνες. Πάνω από 5.000 δεδομένα πιλότων από την Τουρκία διέρρευσαν οι Έλληνες Anonymous, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα medium.com

  Περισσότερα ...
 • Έλληνες χάκερ ισοπέδωσαν τις Τουρκικές ιστοσελίδες και Data Center
  709 Views
  Έλληνες χάκερ ισοπέδωσαν τις Τουρκικές ιστοσελίδες και Data Center

  Ελληνοτουρκικός ηλεκτρονικός «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τις επιθέσεις Τούρκων χάκερ σε βάρος ελληνικών ιστοσελίδων την σκυτάλη πήραν οι Anonymous Greece προκαλώντας ένα σφοδρό χτύπημα στην Τουρκία

  Περισσότερα ...
 • Κυβερνοεπίθεση σε μία σειρά ιστοσελίδων μας !
  512 Views
  Κυβερνοεπίθεση σε μία σειρά ιστοσελίδων μας !

  Με την παρούσα αναφορά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κυβερνοεπίθεση που δεχτήκαμε πρώτα στην ιστοσελίδα odysseia.gr που στόχο έχει την ενημέρωση για τα πολιτικά και εθνικά δρώμενα και μετά διαδοχικά σε μία σειρά ιστοσελίδων μας.

  Περισσότερα ...
 • Ανακαλύφθηκε στο σύμπαν ο πρώτος γαλαξίας χωρίς σκοτεινή ύλη
  725 Views
  Ανακαλύφθηκε στο σύμπαν ο πρώτος γαλαξίας χωρίς σκοτεινή ύλη

  Οι γαλαξίες και η σκοτεινή ύλη πάνε χέρι-χέρι, καθώς δεν μπορείς να βρεις τον έναν, χωρίς να υπάρχει και η άλλη - έως τώρα τουλάχιστον. Όμως, για πρώτη φορά, οι αστρονόμοι βρήκαν ένα γαλαξία που φαίνεται να μην έχει σχεδόν καθόλου σκοτεινή ύλη, πράγμα που οι ίδιοι χαρακτήρισαν «σοκαριστικό», καθότι τελείως απρόσμενο.

  Περισσότερα ...
 • Get in touch
  Get in touch
  News Letter