Στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να «πέφτουν» οι πρώτες υποψηφιότητες…

387 Views

Στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να «πέφτουν» οι πρώτες υποψηφιότητες…

 Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να απέχουν χρονικά καθώς η διεξαγωγή τους υπολογίζεται μεταξύ Μαΐου και φθινοπώρου του 2019, οι σχετικές διεργασίες στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, έχουν αρχίσει. Ποιοι είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης.

Όπως σχολιάζουν στην «Politik» στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ακόμα πολύ νωρίς για την τελική επιλογή των προσώπων και για τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου με βάση το οποίο τα κόμματα θα δώσουν «μάχη» στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Στη Θεσσαλονίκη πάντως άρχισαν να «πέφτουν» οι πρώτες υποψηφιότητες…
Οι υποψηφιότητες
Ο πρώτος που άνοιξε επίσημα το χορό των υποψηφιοτήτων  είναι ο περιφερειακός σύμβουλος και συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος. Από τον Πύργο του ΟΤΕ ο περιφερειακός σύμβουλος του Απόστολου Τζιτζικώστα ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Synergeia #Πρώτα η Πόλη μας». Προερχόμενος από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και για περισσότερα από είκοσι χρόνια εκλεγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση, ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος το 2014 αλλά όπως όλα δείχνουν δεν έπαψε ποτέ σκέφτεται την επάνοδο στον κεντρικό δήμο της πόλης.
Την υποψηφιότητα του για το δήμο Θεσσαλονίκης έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV, Στέργιος Καλόγηρος. Ο επιχειρηματίας από το Βόλο υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη λόγω στενής φιλίας με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ ήταν και ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο κ. Καλόγηρος έχει και κουμπαριά με τον Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η σύζυγός του έχουν βαφτίσει την εγγονή του καναλάρχη.
Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης έχει εκφράσει έμμεσα με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας. Ο κ. Βούγιας έχει κατέβει δύο φορές υποψήφιος ενώ ήθελε να συμμετάσχει και στις δηµοτικές εκλογές του 2014 µε τον συνδυασµό του Γιάννη Μπουτάρη.
Έτοιμη να ριχτεί στη «μάχη» των εκλογών δηλώνει και  η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρόσφατη συνέντευξή της η κ. Καλφακάκου δήλωσε πως έχει «μεγάλη επιθυμία» να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης και τόνισε πως: «Είμαι παρούσα και ασχολούμαι με όλα τα προβλήματα της πόλης». 
Όνομα που «παίζει» δυνατά για το δήμο Θεσσαλονίκης είναι αυτό της Έλενας Ράπτη. Η ίδια πάντως μέχρι στιγμής δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τα σενάρια.
Ανοιχτή η υποψηφιότητα Μπουτάρη
Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει στον Γιάννη Μπουτάρη συνεργασία ή όχι στις δημοτικές εκλογές του 2019. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του πάντως αναφέρουν ότι είναι καθαρά απόφαση του το τι θα πράξει.


Αρθρογραφει

Σχολια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Σαπίζει» η Χρυσή Αυγή: Έκλεισε η εφημερίδα «Εμπρός», ματαιώθηκαν οι «Θερμοπύλες», λουκέτο σε Σαλαμίνα, Άλιμο, Κομοτηνή
5 Views

«Σαπίζει» η Χρυσή Αυγή: Έκλεισε η εφημερίδα «Εμπρός», ματαιώθηκαν οι «Θερμοπύλες», λουκέτο σε Σαλαμίνα, Άλιμο, Κομοτηνή

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ