Γ. Τράγκας: Όταν φοβάσαι έναν κατακτητή και το δείχνεις, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου.

87 Views
Γ. Τράγκας: Όταν φοβάσαι έναν κατακτητή και το δείχνεις, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου.

Ένα βίντεο έχω στα χέρια μου από ομιλία του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ο αείμνηστος Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε σ'αυτό ότι «αν επίμονα φοβάσαι έναν επιτιθέμενο κατακτητή, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου»!!

Με χίλια ζόρια ο ζαρωμένος, αμήχανος και εμφανώς ατάλαντος σημερινός πρωθυπουργός πετάχτηκε έως τον Έβρο να δει τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος, τους φρουρούς των συνόρων και να φωτογραφηθεί με τον γιό του που υπηρετεί εκεί. Πήρε, μάλιστα, μαζί του τη σύζυγό του, Μαρέβα, για να δει τον Κωνσταντίνο στο χακί και να μετάσχει των οικογενειακών αναμνηστικών φωτογραφιών. Ίσως θα έπρεπε, μετά το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής, μετά την επαίσχυντη απόρριψη της πρότασης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, και ύστερα από την ομόφωνη φιλοτουρκική διάθεση των Ευρωπαίων εταίρων μας, ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται όλα τα συνοριακά φυλάκια, όλα τα Ακριτικά νησιά, όλες τις στρατιωτικές βάσεις και φυσικά το Καστελόριζο εμψυχώνοντας με την παρουσία του στρατευμένους και πολίτες, και ανορθώνοντας το φρόνημά τους.

Σήμερα μέσω της «δημοκρατίας» που με φιλοξενεί, θέλω να περάσω όχι μόνο στους αναγνώστες της αλλά και σε όλη την Ελλάδα ένα πολιτικό-εθνικό μήνυμα: Ντύστε το μυαλό σας, την ψυχή σας και την καρδιά σας στο χακί. Είμαστε σε πόλεμο και οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και πιο πονηρές. Η Ελλάδα θα μας χρειαστεί όλους, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πλούσιους και φτωχούς, εργαζόμενους και άνεργους, δεξιούς και αριστερούς, θρησκευόμενους και μη. Μη διασπάται η προσοχή σας από ξένη ή ντόπια προπαγάνδα. Μην πιστεύετε ότι θα υπάρξουν καλόπιστες συνομιλίες ή ότι κάποιοι είναι πρόθυμοι να εποπτεύσουν έντιμων συνομιλιών και να βοηθήσουν στην απονομή δικαιοσύνης. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που έφεραν την οικονομική κατοχή είχαν στο μυαλό τους την μετατροπή της χώρας σε γερμανική μπανανία και την συρρίκνωσή της με αναθεώρηση των συνόρων της. Δηλαδή με ακρωτηριασμό των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Το Βερολίνο και οι «Κουίσλινγκς» των Αθηνών, με το επιχείρημα της οικονομικής σωτηρίας και μη πτώχευσης των Ελλήνων, έφεραν στη χώρα ένα πραγματικό οικονομικό ολοκαύτωμα. Έφεραν την Τρόικα, τους θεσμούς, το υπερταμείο για εκατό χρόνια, και τα υποχρεωτικά πλεονάσματα από αιματηρούς φόρους έως το 2060. Δηλαδή μετέτρεψαν ένα ιδρυτικό μέλος της Ευρώπης σε προτεκτοράτο το οποίο δεν μπορεί να έχει ουδεμία ανάπτυξη, λόγω αυτόματης αφαίμαξης και συμψηφισμού όλων των εσόδων του με το αστρονομικό χρέος. Ταυτόχρονα, εγκατέστησαν πολιτική δουλεία με ασφυκτικό έλεγχο όλων των κομμάτων. Έχει δρομολογηθεί ο διαμελισμός της πατρίδας μας.

Οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και το ίδρυμα Σόρος επέβαλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας στα γειτονικά Σκόπια. Ως επιχείρημα-πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας- ήταν η απόκρουση της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Στην πραγματικότητα, δημιούργησαν μια αφετηρία νέων αλυτρωτικών αγώνων από τη Βόρεια Μακεδονία που οσονούπω θα αρχίσει να μιλάει για την «αλύτρωτη και σκλαβωμένη» Νότια Μακεδονία. Οι τουρκικές βάσεις στην Αλβανία, απειλή στη νότια πλευρά της Ελλάδος, θα δώσουν πρόσθετη ορμή στα εχθρικά πάντα Τίρανα να αυξήσουν τις απαιτήσεις για τα περίφημα εδάφη της Τσαμουριάς. Καταφέραμε να είμαστε οικονομικά αδύναμοι και από παντού περικυκλωμένοι!!

Το σημερινό κείμενό μου, εδώ στη «Δημοκρατία», είναι καθαρά πολιτικό κείμενο και έχει στόχο να προειδοποιήσει (όσο είναι δυνατόν) για αυτά που έρχονται σε αυτή τη χούφτα γης στον Νότο της χερσονήσου του Αίμου. Η ΝΔ εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτη και δυνατή. Ουσιαστικά έχει «πεθάνει» ή αργοσβήνει στη συνείδηση και την καρδιά της πλειοψηφίας. Το υπάρχον εναπομείναν ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό απολειφάδι το οποίο θυμίζει αποσυντεθημένο ψάρι που κατασπαράσσουν κοπάδια μικρών ψαριών. Τα γκάλοπ λένε ότι παραμένει δημοφιλής ο Κυριάκος αλλά είναι απίστευτο να θεωρείται κάποιος αυτήν την εποχή δημοφιλής, ενώ είναι αδύναμος και μουγκός στα εθνικά θέματα και βάζει ανθρώπους όπως ο Ντόκος ή ο Ροζάκης να τα χειριστούν. Η ΝΔ έχει κορμό οπαδών της Κεντροδεξιάς και Δεξιάς, και σήμερα αισθάνεται ότι έχει αντικατασταθεί η καραμανλική ψυχή της και οι αρχές της από έναν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Επομένως, όλες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτη και με διαφορά τη γαλάζια παράταξη είναι …ανεμογκάστρι! Συμπτώματα ψευδούς κυήσεως!! Σίγουρα η Αξιωματική αντιπολίτευση θέλει πολύ καιρό να ανακάμψει. Είναι λάθος, όμως, να πιστέψει κάποιος ότι ο κόσμος θα εξακολουθεί να κρίνει και να συγκρίνει μεταξύ μειοδοτών και να ψηφίζει τον ολιγότερο… προδότη!!

Σήμερα μέσω των αναγνωστών αυτής της εφημερίδας, επιχειρώ να περάσω ένα πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Είμεθα υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε μέσον, με κάθε τρόπο την πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, είμαστε αναγκασμένοι να περπατήσουμε σε άλλα πολιτικά μονοπάτια και να αναζητήσουμε νέα κόμματα και νέες πολιτικές επιλογές. Ο σημερινός πολιτικός κόσμος έχει «πεθάνει». Μόνο ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει. Τα πολιτικά πρόσωπα, παλιά και νέα, είναι τίγκα στην… ναφθαλίνη. Τα έχει φάει ο σκόρος της ανομίας, του ψεύδους, της βουλιμίας και της ηττοπάθειας. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πλέον στην πατρίδα μας, στην κοινωνία μας και στον λαό μας. Είναι καιρός να υπάρξουν νέοι ευρύτατοι πολιτικοί σχηματισμοί. Οι τρεις οικογένειες που κυβέρνησαν έχουν πολιτικά αποτεφρωθεί. Ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος της δυναστείας του αλλά και των υπολοίπων πολιτικών οικογενειών – τζακιών.

Ο Ερντογάν έχει σίγουρα τρελαθεί. Εμφανίζεται με διάφορες χρωματιστές στολές. Σίγουρα μιλάει στον ύπνο του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και καταστρώνει σχέδια για το πώς θα απλώσει την Τουρκία στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Πότε ντύνεται αρχιστράτηγος και πότε κυβερνήτης του Όρουτς Ρέις. Πότε ζητάει να γίνει μοιρασιά στις θαλάσσιες ζώνες και πότε βγάζει χάρτη στον οποίο δείχνει ότι το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία. Όποιος ή όποιοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα κάτσει σε ένα τραπέζι και θα μιλήσει, θα διαπραγματευτεί με συγκεκριμένη ατζέντα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Ερντογάν θέλει στρατιωτική νίκη για να παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του αμετακίνητος πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν θα χτυπήσει οπωσδήποτε την αδύναμη οικονομικά Ελλάδα. Δεν επιθυμεί ούτε διπλωματικό τραπέζι ούτε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θέλει νίκη και κατάκτηση με κάρφωμα της τουρκικής σημαίας επί ελληνικών εδαφών. Είναι πολιτικά ηλίθιοι όσοι περιμένουν να μας βοηθήσει ο μεγαλύτερος σύμμαχός του που είναι η Γερμανία! Το Βερολίνο θέλει μικρότερη την Ελλάδα για να είναι εις το διηνεκές υποταγμένο προτεκτοράτο. Θεωρεί ότι μια αναδίπλωση των ελληνικών συνόρων θα ικανοποιήσει τον καλύτερο πελάτη του, δηλαδή την Τουρκία και θα σταθεροποιήσει την Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Φυσικά όλο αυτό θα χειροτερέψει την ήδη ισοπεδωμένη οικονομία στην Ελλάδα. Η πατρίδα μας θα τεθεί κάτω από την διπλή επήρεια του Βερολίνου και της Μεγάλης Τουρκίας.

Το σημερινό κείμενό μου θέλω να είναι μήνυμα προς όλους σας. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αυτός που άνοιξε τις κερκόπορτες του μνημονίου, έχει «πεθάνει». Η πατρίδα μας είναι πολιτικά ακέφαλη. Ο Μητσοτάκης είναι το πρόσωπο του πολιτικού πτώματος που, σε τυμπανιαία κατάσταση και προϊούσα σήψη, καλείται να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Καλώ όλους τους φίλους μου σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια να είναι σε εγρήγορση. Έρχεται σκληρή σύγκρουση και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο εχθρούς: Τον εξωτερικό και τον εσωτερικό. Έχω την αίσθηση ότι δεν μας αξίζει ούτε ο φόβος ούτε η κατάκτηση.

Χθες ο Ερντογάν άναψε το φυτίλι για ένα θερμό επεισόδιο κάπου στο Αιγαίο που θα μας φέρει πιο κοντά σε πόλεμο στο τραπέζι διαπραγμάτευσης

Οι Τούρκοι παρουσίασαν χθες έναν χάρτη με το μισό Αιγαίο δικό τους. Όσο ζει και αναπνέει ο Ερντογάν προωθεί τα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καταπίνοντας εδάφη απ’ όπου μπορεί και στήνοντας βάσεις και σημαίες σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες, πολύ φτωχές και πολύ πιστές στο Ισλάμ. Χθες άναψε το φυτίλι για ένα θερμό επεισόδιο κάπου στο Αιγαίο που θα μας φέρει πιο κοντά σε πόλεμο στο τραπέζι διαπραγμάτευσης. Έφτιαξε έναν νόμο που επεκτείνει το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας έως Νότια της Κρήτης με το πρόσχημα ότι αυτό γίνεται για να έχουν βοήθεια, αν χρειαστούν, τα δικά του ερευνητικά σκάφη. Στην πραγματικότητα έκοψε το Αιγαίο στη μέση και οριοθέτησε όλα τα Ακριτικά νησιά μας ως θαλάσσια περιοχή του και ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας.

Όποιος ρίξει μια ματιά στον χάρτη, που δημοσίευσε η εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, βλέπει ότι ακολουθεί τη μέθοδο του Αττίλα. Δηλαδή διχοτομεί το Αιγαίο και καταλαμβάνει βαθμιαία, όπως στην Κύπρο, το 35 με 40%. Έτσι δείχνει και πού θέλει να πάει το παζάρι σε οποιοδήποτε τραπέζι διαπραγμάτευσης. Για αυτό ζητάει την απόσυρση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα Ακριτικά νησιά. Για αυτό στέλνει σε συγκεκριμένα νησιά χιλιάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ολόκληρα τάγματα και λόχοι, κομάντος και σαμποτέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Και τα κάνει όλα αυτά ενώ η Ευρώπη, η Γερμανία παραπέμπει τις κυρώσεις προς την Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Η Γερμανία του δίνει δυόμιση μήνες καιρό να σφίξει περισσότερο την πολιορκία απέναντι σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αξιοποιήσει όλο το κενό εξουσίας που υπάρχει στην Αμερική λόγω εκλογών και μεταβατικής περιόδου για τον σχηματισμό νέας Αμερικανικής διοίκησης. Οι Γερμανοί αρνήθηκαν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αφήγηση των νέων υποβρυχίων που πρόκειται να παραδοθούν στον ψυχασθενή ισλαμοφασίστα. Υποβρύχια με γερμανικά σχέδια, ανάλογα με εκείνα που αγοράσαμε εμείς. Εξακολουθεί να ναυπηγείται το αεροπλανοφόρο «Ανατολού», αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ με ισπανικά σχέδια. Συνεχίζεται η παραγωγή εκπληκτικών πολεμικών ελικοπτέρων, βρετανο-γαλλικών σχεδίων. Παράγονται ή εισάγονται στην Τουρκία δεκάδες drones που φέρουν όχι μόνο όργανα κατόπτευσης περιοχών αλλά και βόμβες. Η Τουρκία ήδη εκτοξεύει πυραύλους από τη συστοιχία των S-400 αγνοώντας πλήρως τις υποδείξεις του ΝΑΤΟ.

Ετοιμαστείτε για σκληρό πόλεμο επιβίωσης αυτού του κράτους και της ελληνικής κοινωνίας. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας είναι κλινικά νεκρός. Έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: Έχει γεμίσει φόβο τις ψυχές των Ελλήνων. Έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία. Έχει δεχθεί να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους για όλους τους στρατηγικούς τομείς. Επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, (ο πολιτικός κόσμος) επιδεικνύει απέραντη υπακοή προς το Βερολίνο και φόβο προς την Άγκυρα. Έχει εγκλωβίσει την οικονομία και τη ζωή της πατρίδας σε μια βλακώδη άμυνα προς έναν ιό γρίπης, ενώ πλησιάζει μια μοιραία και καταστροφική σύγκρουση με την Τουρκία. Ήδη το Όρουτς Ρέις έσπασε το φράγμα των 12 ναυτικών μιλίων προς το Καστελόριζο και οι Τούρκοι προκαλούν ανοιχτά την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εθίζει τον κόσμο σε τετελεσμένα γεγονότα.

Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί νεκρώνουν οι πόλεις και δυστυχούν οι κάτοικοί τους όταν ανιχνεύονται ασυμπτωματικοί φορείς του covid19. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί με είκοσι ή εικοσιπέντε νοσηλευόμενους φρακάρουν τα νοσοκομεία ή κηρύσσεται lockdown σε μια ολόκληρη περιοχή. Έρχονται μαύρες ημέρες για την οικονομία και την κοινωνία.

Το χειρότερο είναι ότι έρχονται σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα. Η Κύπρος διχοτομείται οριστικά και εισέρχεται σε κίνδυνο περαιτέρω απωλειών. Η «μαριονέτα» του Ερντογάν κέρδισε χθες στις εκλογές. Ο διαλλακτικός Ακιντζί βγήκε στο περιθώριο, αποχωρεί της πολιτικής. Και ο ένθερμος υποστηρικτής της διχοτόμησης και των δύο κρατών, ο κύριος Ερσίν Τατάρ, θα εποικήσει και την Αμμόχωστο. Η Βόρεια Κύπρος θα προσαρτηθεί πλήρως στην Τουρκία. Θα γίνει κανονικά περιφέρεια της Τουρκίας. Θα αρχίσει μια νέα φάση κινδύνων για την Κυπριακή Δημοκρατία που υποτίθεται ότι αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά οι πάντες την χρησιμοποιούν για να έχουν στρατιωτικές βάσεις ή να απομυζούν φυσικούς πόρους της.

Ο Ερντογάν είναι ψυχασθενής φασίστας. Ουδείς γνωρίζει γιατί όλοι οι δυτικοί τον εφοδιάζουν με όπλα ενώ καταρρέει η οικονομία του και πεινάνε καθημερινά ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι. Κάποια στιγμή θα τον αλέσουν οι ανεμόμυλοι των Θεών και οι άνεμοι των συμφερόντων της εποχής. Έως τότε, όμως, αυτοί που κινδυνεύουν από εθνικό ακρωτηριασμό είμεθα εμείς.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γρίπη στους σκύλους: Πώς θα φροντίσετε τους τετράποδους φίλους σας
36 Views

Ο ιός της γρίπης αποτελεί μέρος ενός συνδρόμου που ονομάζεται CIRDC (Λοιμώδες Αναπνευστικό Σύνδρομο του Σκύλου), ή, όπως είναι περισσότερο γνωστό, βήχας του κυνοκομείου (kennel cough) ή λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΡΗΣΙΜΑ
Γρίπη στους σκύλους: Πώς θα φροντίσετε τους τετράποδους φίλους σας
36 Views

Ο ιός της γρίπης αποτελεί μέρος ενός συνδρόμου που ονομάζεται CIRDC (Λοιμώδες Αναπνευστικό Σύνδρομο του Σκύλου), ή, όπως είναι περισσότερο γνωστό, βήχας του κυνοκομείου (kennel cough) ή λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Η Disney εύχεται «Καλά Χριστούγεννα» σε συνεργασία με το «Make-A-Wish» και τη μελωδική φωνή της Τάμτα!
39 Views

Η Disney ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας χριστουγεννιάτικης διαφήμισης, μια τρισδιάστατη σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων, που αφηγείται τη συγκινητική ιστορία μιας γιαγιάς, της εγγονής της και των οικογενειακών παραδόσεων που τις συνδέουν όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Σοκάρει η «Σούπερ Κική»: Στα 13 μου ήπια τα πρώτα ναρκωτικά… Σιγά σιγά ήρθαν και τα πιο σοβαρά (Βίντεο)
45 Views

Η Κική Λιτσάκη το βράδυ της Πέμπτης κάθισε απέναντι από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μοιράστηκε, για πρώτη φορά, τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ανταλλάζουν εξώδικα ο Νίκος Κοκλώνης με τη Ραχήλ Μακρή – Τι συνέβη
37 Views

Μία διαμάχη έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Νίκο Κοκλώνη και την Ραχήλ Μακρή σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τίνας Μεσσαροπούλου στην εκπομπή «Happy Day» καθώς η πρώην βουλευτής κατηγορεί την παραγωγή του μουσικού σόου ότι δεν έχει λάβει το χρηματικό ποσό που ήταν καταγεγραμμένο στη σύμβασή της για τη συμμετοχή της στο Just the 2 of us.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πολωνία και Ουγγαρία επιμένουν στο βέτο και μπλοκάρουν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
26 Views

Η Πολωνία θέλει η ΕΕ να αντιμετωπίσει σοβαρά το βέτο που έχουν ασκήσει η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και να συνεχίσει να αναζητεί έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μάζης: “Να απαιτήσουμε κυρώσεις σοβαρές στην Τουρκία κι όχι αστειότητες”
31 Views

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μιλώντας στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Αλέξανδρο Κλώσσα στο Kontra Channel, διαφώνησε μ΄ όσους υποστηρίζουν, εδώ στην Αθήνα, ότι η ΕΕ δεν έχει επιλογές “σκληρών κυρώσεων” και μιλά για τη μία και μοναδική που θα πονέσει πολύ την Άγκυρα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
AstraZeneca : Το «χρήσιμο λάθος» στη δοσολογία και τα επόμενα βήματα της εταιρείας
29 Views

Σε λάθος δοσολογία είναι πιθανό να οφείλεται εν μέρει η υψηλή αποτελεσματικότητα που διαπιστώθηκε στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που αναπτύσσει η εταιρεία AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ σε Οικοδόμους και εποχικά εργαζόμενους
30 Views

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 το μεσημέρι (ώρα 14:00) έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά αίτηση για την λήψη έκτακτου επιδόματος ανεργίας πολλές ειδικότητες εποχικά εργαζομένων.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κικίλιας: «Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας αλλά η πόλη» - Τι είπε για το εμβόλιο (Βίντεο)
32 Views

Ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το πότε αναμένεται να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα και το αν θα είναι υποχρεωτικό. Ποια η κατάσταση στη Δράμα σύμφωνα με τον Υπουργό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο το Oruc Reis.
35 Views

Καμία αλλαγή στάσης, καμία “υποχώρηση” στο μέτωπο των προκλήσεων, από την Τουρκία, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν εν όψει της Συνόδου της ΕΕ. Στο χάρτη του marinetraffic.com η θέση του Oruc Reis. Πλέει πολύ κοντά στο Καστελόριζο και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Μετά η Άγκυρα θα “χαλαρώσει” μέχρι τη Σύνοδο και στη συνέχεια το πιθανότερο είναι να ΄χουμε την αποστολή γεωτρύπανου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Γιατρός καταγγέλλει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ΕΣΥ (Βίντεο)
28 Views

O Nίκος Χαφτούρας Νευροχειρουργός και μέλος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ΕΣΥ και ο άλλοτε λαλίστατος Ευαγγελάτος προσπερνάει το θέμα χωρίς σχολιασμό..

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κύπρος: Γιος δέχθηκε πυροβολισμό και προσποιήθηκε τον νεκρό.
50 Views

Πατέρας έγινε φονιάς πυροβολώντας τη γυναίκα, τον γιο και την κόρη του. Ο 20χρονος σήμερα Κλεόπας είναι ο επιζώντας του οικογενειακού μακελειού που συγκλόνισε την Κύπρο. Περιγραφές που σοκάρουν και ξυπνούν μνήμες από το πιο τρομακτικό, οικογενειακό μακελειό στη Λευκωσία... 6 χρόνια μετά τη σοκαριστική ενέδρα θανάτου, με δράστη τον ίδιο του τον πατέρα, ο μοναδικός επιζών και 20χρονος σήμερα Κλεόπας λύνει τη σιωπή του σε μία συνέντευξη κατάθεση ψυχής

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Διαβήτης στην παιδική και την εφηβική ηλικία
63 Views

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι η πιο συνηθισμένη μορφή σακχάρου σε παιδιά και εφήβους: το 90%-95% των ατόμων κάτω των 16 ετών με διαβήτη έχουν αυτόν τον τύπο. Προκαλείται από την αδυναμία του παγκρέατος να παράγει ινσουλίνη.

Περισσότερα ...
ΧΡΗΣΙΜΑ
Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε το τζάκι σας! (photos)
77 Views

Το τζάκι μέσα σε ένα σαλόνι είναι συνήθως αυτό που τραβάει όλα τα βλέμματα, άρα είναι αυτό που θα πρέπει να στολίσεις πρώτο. Μπορείς να παίξεις με μικρά δεντράκια, κομψά κηροπήγια, λαμπάκια και γιρλάντες. Οι κάλτσες στο τζάκι μας θυμίζουν τα παραμύθια που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί.

Περισσότερα ...
MEDIA
MasterChef 5: Έρχεται πάλι το ριάλιτι μαγειρικής! (video)
74 Views

Το μαγειρικό reality που σάρωσε τα νούμερα τηλεθέασης την περασμένη σεζόν στο Star επιστρέφει. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές που αναμένεται να σαρώσει και τον χειμώνα 2020-2021. Μιλάμε για το «MasterChef», διαχρονική αξία στο χειμωνιάτικο τηλεοπτικό μενού, που το κοινό δεν μοιάζει να χορταίνει.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ντιέγκο Μαραντόνα: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του μετά τον θάνατό του
55 Views

Παγκόσμιο θρήνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών. O Αργεντίνος άσος της μπάλας έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδίας που υπέστη, λίγες εβδομάδες μετά το σοβαρό χειρουργείο στο κεφάλι.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Η αίσθηση που δίνετε είναι ότι βρίσκεστε σε βέρτιγκο και πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα
45 Views

Με τη βία κατά των γυναικών και την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας μέσα στην πανδημία ξεκίνησε τη δική του παρέμβαση στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους
48 Views

Παρέμβαση στη βουλή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το νομοσχέδιο αφορά «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρυθμίζονται οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών
45 Views

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του, που βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται σε πέντε μήνες τα χρεωστικά υπόλοιπα ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, τα οποία προέκυψαν από την εκκαθάριση των οφειλών τους για το έτος 2019.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ελληνικό τάνκερ έπεσε σε νάρκη στην Ερυθρά Θάλασσα
51 Views

Μια έκρηξη χτύπησε πετρελαιοφόρο στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ιδιωτική εταιρεία που επικαλείται το δίκτυο Al Jazeera.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Black Friday: Ιστορίες τρόμου από υπαλλήλους που ήταν εκεί και τα είδαν όλα
49 Views

Η Black Friday μας μαθαίνει πολλά για τον εαυτό μας. Ξαφνικά έχουμε καινούργιες ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε σε μία μόνο ημέρα. Καινούργια παπούτσια. XBOX. Βούρτσα για να ξύνεις την πλάτη. Έχει έκπτωση 60%; Τότε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το χρειάζεσαι. Και εδώ αρχίζει το πράγμα και γίνεται λίγο επικίνδυνο. Γιατί δεν είσαι ο μόνος. Είστε πολλοί. Και κουρασμένοι. Τι συμβαίνει όταν έχεις συγκεκριμένο αριθμό προσφορών αλλά ΠΟΛΛΟΥΣ κουρασμένους ανθρώπους, σε έναν χώρο;

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Διακινητής βούτηξε στον Στρυμόνα για να αποφύγει τη σύλληψη
43 Views

Για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα προσκρούοντας σε περιπολικό, ακινητοποίησε απότομα το όχημά του κι αφού κινήθηκε πεζός, βούτηξε στα νερά του Στρυμόνα

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών!
55 Views

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο μεγαλύτερος, πέθανε την Τετάρτη (25/11) σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από ανακοπή.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
H Τζένιφερ Λόπεζ ποζάρει ολόγυμνη και κολάζει με το θεϊκό της κορμί (βίντεο)
71 Views

Έχει ένα από τα πιο σέξι κορμιά σε όλο τον κόσμο. Τι καλύτερο λοιπόν, θα μπορούσε να «χρησιμοποιήσει» για να παρουσιάσει την δική της μάρκα προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης δέρματος; Ο λόγος, φυσικά, για την Τζένιφερ Λόπεζ.

Περισσότερα ...