Θράκη: Εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τον τουρκόψυχο δήμαρχο Μουμίν (Video)

63 Views
Θράκη: Εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τον τουρκόψυχο δήμαρχο Μουμίν (Video)
Δείτε Video

Η παρουσία και κυρίως η ομιλία του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, στην Προύσσα αναδείχθηκε ως μέγα θέμα πανελληνίως και όχι αδίκως. Οι φράσεις του Οντέρ για το ανοιχτό όραμά του που «θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα», οι διαβεβαιώσεις του πως παρότι τελείωσε ελληνικό Λύκειο και Πανεπιστήμιο δεν έχει χάσει τίποτε από «τον μουσουλμανισμό και τον τουρκισμό» του, η απαγγελία μιλιταριστικού ποιήματος, η μομφή του προς τον μειονοτικό ανθυποψήφιό του πως τον αντιπολιτεύεται «σε ενότητα μαζί με τον Έλληνα» και --το κυριότερο-- η αναφορά του στον «γνωστό εχθρό απέναντι» (!) εξόργισαν όσους Έλληνες διαθέτουν ακόμη μιαν εθνική αξιοπρέπεια.

Ωστόσο θα ήταν καλό να βλέπαμε συνολικά το θέμα και να πηγαίναμε και πέρα από τα αρχικά αισθήματα. Πρώτα πρώτα ποιος είναι ο Οντέρ Μουμίν; Ποιος τον ανέδειξε αρχικά (2014) ως πολιτικό παράγοντα κατεβάζοντάς τον ως περιφερειακό σύμβουλο και χρίζοντάς τον μετά αντιπεριφερειάρχη μέχρι την ανεξαρτητοποίησή του;

Διότι όλοι θυμούνται ότι προεκλογικά καλούσε τη μειονοτική κοινωνία να ψηφίσει την παράταξή του, ώστε «να εκλεγούν περισσότεροι τουρκομουσουλμάνοι σύμβουλοι» και ότι μετεκλογικά απουσίασε επιδεικτικά μαζί με όλους τους άλλους μειονοτικούς συμβούλους όταν θα ψηφιζόταν κείμενο συμπαράστασης για τους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνταν στην Αδριανούπολη.

Η (τοπική) Νέα Δημοκρατία λοιπόν τον αγκάλιασε και τον προέβαλε, παρότι ήταν διάχυτη η φήμη πως ο νεαρός δικηγόρος έπαιζε ήδη το χαρτί του φανατικού τουρκισμού. Κι όμως, όταν πρόκειται για λίγες ακόμα ψήφους, το κομματικό σύστημα που έχει ρημάξει τη Θράκη, με όσα κάνει και συχνά με όσα δεν κάνει, δεν ορρωδεί προ ουδενός προξενικού ή άλλου παρασκηνίου.

Η Θράκη είναι πολυπολιτισμική Δεύτερον, ήταν η πρώτη φορά που ένας τοπικός άρχοντας, βουλευτής ή άλλος παράγοντας από την ελληνική Θράκη ποζάρει μπροστά σε σημαίες τούρκικες και αυτονομιστικές; Όχι, βέβαια, με μία διαγώνια έστω ματιά στις ιστοσελίδες μας καθένας βλέπει ότι το φαινόμενο, που με τον Οντέρ μάλλον κορυφώθηκε, είναι αρκετά παλιό και ποτέ κανένας δεν λογοδότησε ή τιμωρήθηκε.

Αντιθέτως, έβρισκε τον μπελά του κι αντιμετώπιζε σωρεία χαρακτηρισμών όποιος το κατήγγειλε! Άρα κάποιοι ιθύνοντες δώσανε κάτι σαν πράσινο φως από την ελληνική πλευρά τα προηγούμενα χρόνια, συχνά με την γελοία δικαιολογία «να μην ρίξουμε λάδι στη φωτιά».

Τρίτον, το προκάλυμμα που χρησιμοποιεί ο Οντέρ για όσα κάνει ή σχεδιάζει στον Ίασμο είναι η "πολυπολιτισμικότητα" της περιοχής. Δεν παραλείπει ποτέ να την αναφέρει, εννοώντας την συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων - ή Ρωμιών (!) και Τούρκων, όπως είπε ξεδιάντροπα στην ομιλία του - και την αξιοποιεί καταλλήλως, γνωρίζοντας ότι οι χαζοέλληνες της αποδίδουν θετικό περιεχόμενο. Με την ίδια αυτή σημαία καλεί στον τόπο μας Τούρκους από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, σε φεστιβάλ «Ειρήνης» και άλλα ευτράπελα.

Η πολύχρονη, καθεστωτική μωρολογία του multi-culti, ειδικά στη Θράκη (όπου απλώς υπάρχει δίπλα στην ελληνοχριστιανική πλειοψηφία και μια μουσουλμανική μειονότητα), άνοιξε την πόρτα για αθρόα εισαγωγή οτιδήποτε τουρκικού. Φυσικά όταν ο κάθε Οντέρ περνάει από την άλλη πλευρά των συνόρων όλα αυτά τα αφήνει πίσω και ξαναθυμάται σωβινιστικά ποιήματα και άλλα συναφή. Ακόμα και τα επίσημα τοπωνύμια της ελληνικής Θράκης τα αντικαθιστά με τα τουρκικά, μάλιστα ζητάει και συγγνώμη από το ακροατήριο αν του ξεφύγει κάποιο ελληνικό!

Αφαιμάζει τη Θράκη

Τέλος, ας σημειωθεί ότι από καιρό έχει καταγγελθεί και πλήρως επιβεβαιωθεί ότι από τον δήμο Ιάσμου φεύγουν ναυλωμένα λεωφορεία με καταναλωτές για την Τουρκία. Μεταφέρουν δημότες στο σαββατιάτικο παζάρι της Κεσσάνης, αλλά ο Οντέρ Μουμίν δηλώνει άσχετος, τόσο με τη χρηματοδότηση των λεωφορείων όσο και με την ζημιά που γίνεται στην τοπική αγορά. Δυστυχώς, η αφαίμαξη αυτή δεν εφευρέθηκε τώρα αλλά προηγήθηκαν άλλοι, ελληνόφωνοι ψηφοθήρες δήμαρχοι της Θράκης.

Έπραξε τελικά κάτι το παράνομο (κι όχι απλά προκλητικό) ο δήμαρχος Ιάσμου; Κατά τη γνώμη μας ναι, και είναι δουλειά του Εισαγγελέα να το διακριβώσει το ταχύτερο δυνατόν, παραβλέποντας παράπλευρες ενστάσεις του τύπου "θα τον ηρωοποιήσουμε" κτλ. Με αυτά τα ηττημένα μυαλά φτάσαμε ως χώρα εδώ που φτάσαμε αλλά και κάποιοι ελληνόφωνοι επιτήδειοι κάνανε με το αζημίωτο τις δουλίτσες τού εχθρού.

Πάνω από όλα πρέπει να προταχθεί η νομιμότητα, η εθνική αξιοπρέπεια και η συλλογική μας αυτοσυντήρηση και είναι υποχρέωση της πολιτείας να δώσει προς πάσα κατεύθυνση το σωστό μήνυμα σχετικά με τα όρια καθενός.

Το θέμα είναι αν υπάρχει ελληνική πολιτεία και θεσμική συγκρότηση στον τόπο μας, πέρα από τα κομματικά τσιφλίκια και ανεξάρτητα από αυτά. Ο κανόνας λέει όχι, αλλά ελπίζουμε ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία θα λειτουργήσουμε κατ' εξαίρεσιν θεσμικά. Καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, και πρώτα απ΄ όλους οι ίδιοι οι σύμβουλοι που στηρίζουν τον Οντέρ στον δημαρχιακό θώκο.

Χωρίς υψηλούς τόνους και μεγαλοστομίες που θα έβαζαν στο καλάθι του τρέχοντος τουρκικού αναθεωρητισμού και κάποιο «θρακικό ζήτημα» αλλά με σοβαρότητα και συνέπεια που δεν έχουμε συνηθίσει, είναι αλήθεια, αλλά και δεν παύουμε να προσδοκούμε.

Καραΐσκος Κώστας


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών μέχρι τις 15 Μαΐου ζητά η Κομισιόν. "Nα μην αφήνουμε την πόρτα ανοικτή, ενώ ασφαλίζουμε τα σπίτια μας"
22 Views

Παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών μέχρι τις 15 Μαΐου ζητά η Κομισιόν. "Nα μην αφήνουμε την πόρτα ανοικτή, ενώ ασφαλίζουμε τα σπίτια μας"

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία
23 Views

Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηνικολάου σε Τσίπρα: Τις παρατηρήσεις σας τις προσυπογράφω. Πρέπει να επιδοτείται η εργασία και όχι η αναστολή σύμβασης! (Βίντεο)
73 Views

Τσίπρας σε Χατζηνικολάου: "Είστε ευχαριστημένος κ. Χατζηνικολάου από την ποιότητα των μέτρων της κυβέρνησης που επιδοτεί την αναστολή της εργασίας και όχι την εργασία;" Πουθενά στην Ευρώπη δεν επιδοτούν την ανεργία, επιδοτούν την εργασία" Στην αναγκαιότητα άμεσης λήψης οικονομικών μέτρων για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη ύφεση που έρχεται τη μεγαλύτερη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα πρέπει να πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην αγορά.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Επιχείρηση “Πάσχα”: Drones, ελικόπτερα και… κιάλια για τους «αντάρτες» του οβελία!
38 Views

Μπλόκα στα διόδια, στα λιμάνια και τους σταθμούς του ΚΤΕΛ για όσους θέλουν να γίνουν… «αντάρτες» ενόψει Πάσχα. Ήδη η αστυνομία έπιασε τους πρώτους που επιχείρησαν να φύγουν από την Αττική. Όλα τα μέτρα της αστυνομίας, πως θα «κλείσουν» οι παράδρομοι.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κουτσόπουλος MasterChef: Το «ατύχημα» και το κουίζ στον Τζον (Βίντεο)
41 Views

Ακόμα μία φορά που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατάφερε να γίνει viral με το χιούμορ του και συγκεκριμένα στο επεισόδιο της Τρίτης του MasterChef 4. Η ημέρα υπήρξε ιδιαίτερα κρίσιμη για τον διαγωνισμό, αφού από το Τεστ Δημιουργικότητας θα δώσει για τελευταία φορά στο MasterChef 4 τη δυνατότητα στον νικητή να κερδίσει την κάρτα ασυλίας.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Snik: Στην καραντίνα με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου (Videos)
39 Views

Καλεσμένη μέσω Skype βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πώς περνάει την καραντίνα στο σπίτι, με τον σύντροφό της, Snik.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία
21 Views

Σήμερα αναμένεται να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα ενίσχυσης των εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση με οδηγίες για τη χορήγηση το επιδόματος του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την περασμένη Δευτέρα

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
800 ευρώ: Άνοιξε η εφαρμογή στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο για τους ναυτικούς
24 Views

Άνοιξε σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο για την καταβολή των 800 ευρώ στους ναυτικούς μέσω του nat.gr. Η εφαρμογή είναι «Υπεύθυνη δήλωση COVID-19» στον διαδικτυακό τόπο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (www.nat.gr) και στο πεδίο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔΝ» του μενού.

Περισσότερα ...