ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

155 Views
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Κάθε μέρα σχεδόν διαβάζουμε και ακούμε από το υπεύθυνα πολιτικά στελέχη του Υπουργείου και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες για την ετοιμότητα για την Αντιπυρική περίοδο και βέβαια για το πόσο σωστές αποφάσεις 'έχουν πάρει έως τώρα

.Δεν θα αναφερθώ εκτενώς στον ν. 4662/20

«Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις.»

αφού είμαι σίγουρος ότι φτιάχθηκε στο πόδι με βιασύνη και μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.

Διαβάζοντας όμως τον νόμο και ειδικά το άρθρο 76 ".Πυροσβεστικό Σώμα και πυροσβεστικό Προσωπικό"

που αναφέρεται στις κατηγορίες των υπαλλήλων του Π.Σ παρατήρησα ότι πουθενά δεν αναφέρονται οι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης ΙΔΟΧ ( Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου).

Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να θέτουμε ερωτήματα στην πολιτική ηγεσία σε σχέση με το Εποχικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος , μία κατηγορία που έχει τις μεγαλύτερες θυσίες σε ανθρώπινη ζωή στην προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος .

Το αν θα δοθούν απαντήσεις αυτό θα το κρίνει ο καθένας μας, Απαντήσεις όμως που πραγματικά θα δείξουν το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης γι όλα αυτά που επικοινωνιακά αναφέρει.

1) ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ -ΜΑΠ

Είναι αλήθεια ότι μπήκαμε στον Ιούλιο και ακόμα δεν έχει δοθεί τίποτα στους 1300 Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης ?

Είναι αλήθεια 'ότι πέρσι δόθηκαν κράνη και άρβυλα στους 900 περίπου Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης που ουδεμία σχέση έχουν με πυρόσβεση και διάσωση ?

Αλήθεια που είναι η δωρεά του Νιάρχος που απλά έπεσε η διαχείριση σε εσάς? Και βέβαια για να σας προλάβω , γιατί θα πείτε ότι ακόμα τους 1300 Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης τους εκπαιδεύεται και γι αυτό δεν δόθηκαν τα δέοντα ,ερωτώ πάλι

Τί είδους εκπαίδευση είναι αυτή που γίνεται χωρίς τις στολές , χωρίς τις μπότες πυρόσβεσης χωρίς τα ΜΑΠ ?

Πως εκπαιδεύεται ένας Πυροσβέστης , ένας Αστυνομικός , ένας Στρατιώτης χωρίς τίποτα ?

Είναι αλήθεια ότι η εκπαίδευση γινόταν με τζιν ρούχα και ότι είχε ο καθένας ? Χωρίς την στολή του, ώστε να υπάρχει και μία προσομοίωση και στα θεωρητικά που του γίνονται μέχρι σήμερα?

Είναι αλήθεια ότι στην κεντρική Μακεδονία δόθηκαν δανεικά κράνη στους Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης για φωτογράφιση για ένα άρθρο ?

2) ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ - ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Μιλώντας με πολλούς Πυροσβέστες εποχικής Απασχόλησης αλλά και ψάχνοντας τους νόμους είδα ότι υπάρχει διαχωρισμός και σε αυτών τον τομέα. Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει το δικαίωμα τις χρήσης των Στρατιωτικών νοσοκομείων.

Με τον νόμο 4662/20 πολύ σωστά δίνεται το δικαίωμα αυτό και στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ Π.Σ , αλλά και στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ εφόσον επέλθει τραυματισμός σε συμβαν που τους έχει καλέσει η αρμόδια αρχή , δηλαδή Γ.Γ. Π Π ή το Πυροσβεστικό Σώμα , δικαιούνται ότι και το Προσωπικό του Π.Σ.

Τι ισχύει λοιπόν για τους Πυροσβέστες εποχικής Απασχόλησης αφού δεν αναφέρονται στον νόμο ως προσωπικό του Π.Σ ή να το καθορίζει σε άλλο άρθρο όπως και για τους Εθελοντές του Π.Σ ή τις ôôдР?

Πως είναι δυνατόν να εξαιρούνται αυτοί οι Πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή?

Ποια είναι η πρόβλεψη για τους πυροσβέστες εποχικής Απασχόλησης για την υγειονομική ή επαγγελματική αποκατάσταση εάν τραυματιστούν εν ώρα υπηρεσίας ? 3 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σε όλους όσους υπηρετούν στα Σ.Α στα μέσα μαζικής μεταφοράς παρέχετε η δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ, μα και πάλι είναι εκτός οι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης. Δυστυχώς είναι εκτός του ευεργετήματος οι πιο χαμηλόμισθοι ένστολοι υπάλληλοι του Υπουργείου.

τελικά τι θα πράξετε θα τους στηρίξετε και σε αυτήν την αδικία ? Οι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης είναι ένα κομμάτι του Π.Σ που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Ένα κομμάτι που στα 30 χρόνια που πολεμάω την φωτιά , ήταν πάντα δίπλα μου και πολλές φορές μπροστά μου. Άλλοτε ως συμβασιούχοι στο Δασαρχείο, ως πεζοπόρο στις ΕΜΑΚ , και άλλοτε ως πλήρωμα στα οχήματα. Επαγγελματίες όπως και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που έμπρακτα προσφέρουν τα πάντα στην Αντιπυρική περίοδο για την Ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών .

ήρθε η στιγμή εκτός από τις υποχρεώσεις που ο νόμος και η προκήρυξη τους ορίζει , να τους αναθέτει τα ίδια καθήκοντα σε δασικές πυρκαγιές και διασώσεις με το Πυροσβεστικό προσωπικό να τους δοθούν και τα ίδια δικαιώματα. Δεν φτάνουν τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια και τα ευχαριστώ μπροστά στις κάμερες, ήρθε η ώρα έμπρακτα και όχι μόνο όταν είναι να τους χρησιμοποιήσουμε να τους θυμόμαστε, να τους δώσουμε ότι πρέπει , ότι δικαιούνται, να τους δείξουμε πόσο σεβόμαστε αυτούς,και την οικογένεια τους που τους περιμένουν στο σπίτι

Ευστάθιος Ανθόπουλος

Απόστρατος Πυροσβεστικού Σώματος

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους ο Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
93 Views

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ελπίδα «να μην λυγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Το τεράστιο “SOS” που έγραψαν τρεις ναυαγοί στην παραλία τους έσωσε τη ζωή ( βίντεο)
60 Views

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε όταν οι τρεις φίλοι θέλησαν να κάνουν ένα ταξίδι από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας. Βγήκαν όμως εκτός πορείας, και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα. Τα πέντε στις πύλες εισόδου της χώρας
73 Views

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου, 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
«Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Αυτό είναι το trailer και η ώρα της εκπομπής της!
51 Views

Εδώ και λίγες ημέρες η Ιωάννα Μαλέσκου ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, με το κανάλι μάλιστα να κυκλοφορεί το τρέιλερ και να κάνει γνωστό τον τίτλο της εκπομπής της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα πέντε ευρώ ανά επιβάτη το τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου - Ποιοι απαλλάσσονται από την επιβολή
75 Views

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνεπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 2020-2021
61 Views

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2020-2021, που έχουν καθοριστεί με βάση τη δημόσια πρόσκληση ως εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αφρική: Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση. . Κίνδυνο διατρέχει η χλωρίδα και η πανίδα
49 Views

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται πλέον περισσότερα από 30.000 απειλούμενα είδη.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Πέντε μόνο αλλαγές στην κυβέρνηση - Tα νέα πρόσωπα και όσους αναβαθμίζονται
74 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Περισσότερα ...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μια εύκολη ιδέα για παγωτό καρπούζι
51 Views

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην εποχή του. Το καρπούζι το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιοχές συνδυάζεται με φέτα, ενώ γίνεται και σαλάτα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παραδοχή από τη Γερμανία πως εξάγει οπλικά συστήματα στην Τουρκία
56 Views

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για απάτη ερευνάται ο Ντόναλντ Τραμπ και η εταιρείας του
67 Views

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς διενεργεί έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της εταιρείας του για ασφαλιστική και τραπεζική απάτη, αποκαλύφθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πτολεμαΐδα: Αρκούδα κυνήγησε άλογο και αναβάτη
66 Views

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε κάτοικος της Πτολεμαΐδας όταν κάνοντας ιππασία, στο δρόμο που συνδέει την Βλάστη με την Κλεισούρα, βρέθηκε να καταδιώκεται από μία μεγαλόσωμη καφέ Αρκούδα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ
48 Views

Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγριος καβγάς σε αεροπλάνο με επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (Video)
166 Views

Χαμός έγινε σε πτήση της εταιρείας KLM ανάμεσα σε επιβάτες επειδή δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Ο Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό
61 Views

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, to απόγευμα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ελληνική Οικονομία
55 Views

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"
62 Views

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Γιουσέιν Μπολτ: H « συζήτηση» με τη νεογέννητη κόρης του! (Βίντεο & Φωτογραφίες)
57 Views

Ένα βίντεο με τη νεογέννητη κόρη του ανέβασε στο διαδίκτυο ο πρωταθλητής κόσμου Γιουσέιν Μπολτ. Στο βίντεο βλέπουμε τη "συνομιλία" του μπαμπά με την κόρη του Olympia Lightning

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Καταγγελία: Επιλογή της κυβέρνησης ανανέωση συμβάσεων των «γαλάζιων παιδιών» ενώ οι 5.500 πτυχιούχοι μένουν στον αέρα
67 Views

Στην καταγγελία της κυβέρνησης για την επιλογή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 5.500 συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ αποφάσισε να εξαιρέσει τα «δικά της παιδιά», ανανεώνοντας μόνο τις δικές τους συμβάσεις. Καταγγελία και για καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο: Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση, Δικαιούχοι
60 Views

Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση για τους δικαιούχους της κρατικής επιδότητης.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
66 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...