Τι συμβαίνει σήμερα με τον Covid στην Κίνα που δεν μας λένε τα ΜΜΕ;

210 Views
Τι συμβαίνει σήμερα με τον Covid στην Κίνα που δεν μας λένε τα ΜΜΕ;

Καθώς η πανδημία κερδίζει καθημερινά έδαφος στη χώρα μας, παρά τα μέτρα και τις προφυλάξεις που λαμβάνουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, αυξάνεται μέρα με τη μέρα η ανησυχία για το πώς θα βγάλουμε τους επόμενους μήνες. Θα υπάρξει μεγάλη διάδοση της ασθένειας; Θα κινδυνεύσουμε εμείς και οι δικοί μας; Θα πρέπει να κλειστούμε πάλι στα σπίτια μας; Θα κλείσουν ξανά μαγαζιά και επιχειρήσεις; Πόσο μπορούμε να το αντέξουμε αυτό;

Οι ίδιες ανησυχίες στοιχειώνουν τις σκέψεις των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Παντού οι επιστήμονες ψάχνουν θεραπείες και εμβόλια, παντού οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα, παντού οι πολίτες είναι αναστατωμένοι. Όλη η υφήλιος είναι με κομμένη την ανάσα.

Όλη; Όχι ακριβώς.

Υπάρχει μία χώρα όπου το ρολόι που μετρά την εξέλιξη της πανδημίας μοιάζει να έχει σταματήσει εδώ και πολλούς μήνες. Δεν είναι μία μικρή χώρα ξεχασμένη στην άκρη του χάρτη, απομονωμένη από τον κόσμο, δεν είναι ένα μέρος όπου ο κορονοϊός δεν έφτασε ακόμη. Είναι η χώρα από όπου ξεκίνησαν όλα!

Η Κίνα κατά ένα απολύτως ανεξήγητο τρόπο μοιάζει να μην ανήκει στον κόσμο που ζούμε οι υπόλοιποι, τραβάει τις δικές της διαδρομές, εντελώς αντίθετα στο ρεύμα που μας παρασύρει όλους. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αν δεν έχετε ασχοληθεί με τα στατιστικά της υγειονομικής κρίσης, τα νούμερα που θα σας παραθέσω από τις επίσημες αναφορές όλων των Κρατών της Γης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για την πανδημία, θα σας αφήσουν άναυδους.

Την ώρα λοιπόν που οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 7 εκατομμύρια κρούσματα, η Ινδία περίπου 6,5 εκατομμύρια, η Βραζιλία κοντά στα 5 εκατομμύρια και υπάρχουν σχεδόν 40 χώρες με πάνω από 100.000 κρούσματα η κάθε μία, η Κίνα με πληθυσμό ένα δισεκατομμύριο τετρακόσια σαράντα εκατομμύρια (1.440.000.000) ανθρώπους, μετρά μόλις 90.000 κρούσματα. Ναι, δεν είναι λάθος, μόλις ένας στους 16.000 Κινέζους έχει ασθενήσει από τον κορονοϊό, όταν στις ΗΠΑ και στην Βραζιλία έχει ασθενήσει ένας στους 44, στην Ισπανία ένας στους 60, στη Γαλλία και τη Ρωσία ένας στους 120. Για να καταλάβετε καλύτερα την αναλογία, στη χώρα μας όπου η διασπορά παραμένει ακόμη εξαιρετικά μικρή, έχει ασθενήσει ένας στους 560 συμπολίτες μας. Στην Κίνα, μόλις ένας στις 16.000.

Θέλετε να δούμε λίγο την εξέλιξη του λεγόμενου δεύτερου κύματος; Στην Ισπανία, από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν καταμετρηθεί 445.000 κρούσματα. Στη Γαλλία το ίδιο διάστημα μετρήθηκαν πάνω από 375.000 νέοι ασθενείς. Στην Ελλάδα μας, αυτούς τους 2 τελευταίους μήνες έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό πάνω από 14.000 άνθρωποι. Στην Κίνα του σχεδόν ενάμιση δισεκατομμυρίου ανθρώπων, από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, δηλαδή τους τελευταίους 7 μήνες, έχουν προσβληθεί, δείτε το καλά, λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι...

Στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή ασθενούν πάνω από 2.500.000 Αμερικανοί. Οι Ινδοί ασθενείς COVID-19 είναι κοντά στο 1.000.000. Σε εννέα χώρες του κόσμου οι ασθενείς ξεπερνούν τις 100.000 στην κάθε χώρα. Στην Ελλάδα οι ασθενείς είναι τώρα σχεδόν 9.000. Στην Κίνα οι ασθενείς είναι 189, πιο λίγοι από την Κύπρο (381 ενεργοί ασθενείς), τη Γαλλική Πολυνησία (341) και το Κουρακάο (213).

Αν πάμε τώρα στους αριθμούς και στα ποσοστά θανάτων από κορονοϊό, τα πράγματα είναι ακόμη πιο απίστευτα. Στις ΗΠΑ οι θάνατοι από κορονοϊό ξεπερνούν τις 200.000. Στη Βραζιλία έχουν πλησιάσει τις 145.000. Αν αθροίσουμε τους θανάτους στο Μεξικό, τη Μ. Βρετανία, την Ιταλία, το Περού, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ιράν, την Κολομβία και τη Ρωσία, που όλες μαζί έχουν κατά τι λιγότερο από το μισό πληθυσμό της Κίνας, το σύνολο είναι 325.000 νεκροί. Στην Κίνα οι νεκροί είναι 4.746. Ναι, καλά διαβάσατε, τέσσερις χιλιάδες επτακόσιοι σαράντα έξι.

Όταν στο Περού έχουν χάσει τη ζωή τους 984 άνθρωποι ανά εκατομμύριο κατοίκων, στο Βέλγιο 863 στην Ισπανία 684, στις ΗΠΑ 641, στην Μ. Βρετανία 621 και στην Ιταλία 594 ανά εκατομμύριο, στην Κίνα έχουν πεθάνει από κορονοϊό μόλις 3 άνθρωποι ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Το εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι: πώς καταφέρνουν οι Κινέζοι και παρουσιάζουν αυτήν την απίστευτα καλή επίδοση;

Κάποιοι λένε ότι είναι πιο πειθαρχημένοι. Καλά από εμάς τους απείθαρχους, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους; Και από τους Γερμανούς; Ότι το καθεστώς είναι πολύ αυστηρό. Πιο αυστηρό από τη Σ. Αραβία, το Ιράν και το Κατάρ;

Ότι τηρούν τις αποστάσεις, τα μέτρα κλπ. Ρίξτε μία ματιά στις φωτογραφίες από τα πάρτυ που έγιναν τον Αύγουστο στην Wuhan, την πηγή της πανδημίας, με συμμετοχή 15.000 κόσμου καθημερινά, όταν εμείς καθόμασταν τέσσερις ανά τραπέζι για να φάμε και σε δύο μέτρα απόσταση το ένα τραπέζι από το άλλο, και μετά το συζητάμε πάλι.

Άλλοι λένε ότι είναι τεράστια χώρα και ο πληθυσμός διάσπαρτος. Αλλά, με έξι πόλεις που η κάθε μία έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από ολόκληρη την Ελλάδα και περίπου σαράντα πόλεις με πληθυσμό η κάθε μία μεγαλύτερο από αυτόν της Αθήνας, δεν θα τη λέγαμε και αραιοκατοικημένη γενικά, τουλάχιστον όχι περισσότερο από εμάς.

Οι περισσότεροι λένε ότι απλώς οι Κινέζοι "μαγειρεύουν" τα νούμερα. Ότι κρύβουν τα κρούσματα. Πράγματι, αυτό πρέπει να ισχύει, αλλά σε τι ποσοστό επηρεάζει τους τελικούς αριθμούς; Κρύβουν τα μισά περιστατικά; Τα τρία τέταρτα; Όλα; Και τους αρρώστους τι τους κάνουν, τους νοσηλεύουν σε κρυφά νοσοκομεία; Και τους νεκρούς τι τους κάνουν; Τους εξαφανίζουν; Τους διαγράφουν και από τα Μητρώα σαν να μην υπήρξαν ποτέ; Και τους συγγενείς των νεκρών, και αυτούς στο πηγάδι τους ρίχνουν για να μην διαμαρτυρηθούν; Δύσκολα τέτοια εγχειρήματα, που βγαίνουν στη φόρα πάρα πολύ γρήγορα. Και αν το κάνουν αυτό τόσο καλά οι Κινέζοι, γιατί δεν το κάνουν και άλλοι; Δεν υπάρχουν άλλα αυταρχικά και ανελεύθερα καθεστώτα στον Κόσμο να κρύβουν με την ίδια επιτυχία τους αριθμούς;

Και αν ακόμη δεχτούμε ότι πράγματι οι Κινέζοι κάνουν τη δουλειά εκατό φορές πιο σωστά από όλες τις άλλες κυβερνήσεις στον Κόσμο, για αυτό και έχουν τόσο μοναδικά αποτελέσματα, γιατί δεν τους αντιγράφουν όλοι οι υπόλοιποι; Γιατί οι Αμερικανοί, Ινδοί, Γερμανοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Νοτιοαφρικάνοι, Ισραηλινοί και λοιποί Υπουργοί Υγείας και Πολ. Προστασίας δεν ζητούν από την Κίνα να περάσουν ένα σεμινάριο πώς να εξαλείψουν τη μετάδοση του ιού; Γιατί ζητούν μόνο μάσκες; Αν η λύση έχει βρεθεί στην Κίνα, γιατί οι άλλοι δεν την εφαρμόζουν;

Μετά από όλα τα παραπάνω παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Τι είναι αυτό που συμβαίνει στην Κίνα, αλλά δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο;

Λυπάμαι, αλλά δεν έχω απάντηση...

Αν προσπαθήσω να δώσω απάντηση, θα μπω στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και δεν είναι αυτό που επιθυμώ. Όμως, λογική εξήγηση που να δικαιολογεί τους παραπάνω αριθμούς (αν οι αριθμοί είναι έστω και λίγο κοντά στην αλήθεια), δεν υπάρχει.

Το περίεργο είναι ότι κανείς "ειδικός" από αυτούς που μιλούν κάθε μέρα στα ΜΜΕ ή έστω ένας απλός "μαϊντανός" δεν έχει θίξει μέχρι τώρα το θέμα. Ίσως στο εξωτερικό να γίνεται μία τέτοια συζήτηση. Στην Ελλάδα πάντως, δεν θυμάμαι να άκουσα κάποιο δημόσιο πρόσωπο να αναρωτιέται πώς γίνεται αυτό το θαύμα στην Κίνα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να γράψω το συγκεκριμένο κείμενο. Για να ανοίξω έστω και σε μικρή κλίμακα μία συζήτηση για αυτό το παράδοξο. Ελπίζω κάποιος να έχει να δώσει μερικές καλύτερες απαντήσεις, αλλιώς θα πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε στα θαύματα.

Γιώργος Δραζινάκης

Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΡΗΣΙΜΑ
Έρευνα: Πώς τα αγαπημένα μας κατοικίδια μας βοηθούν ψυχολογικά
7 Views

Είναι γεγονός ότι παρά τις υποχρεώσεις, τα έξοδα και τις επιπρόσθετες σκοτούρες που συνεπάγεται η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου, ο αριθμός των νοικοκυριών που έχει τουλάχιστον ένα σκύλο, γάτο ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, αυξάνεται συνεχώς.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Τζάστιν Τίμπερλεϊκ – Τζέσικα Μπίελ: Eπιβεβαίωσαν τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους
12 Views

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Τζέσικα Μπίελ, καθώς έγιναν γονείς για δεύτερη φορά και το μοιράστηκαν επίσημα με τους φαν τους, 6 μήνες μετά από τη γέννηση του παιδιού τους.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Beyonce: Έγινε κούκλα με δημιουργία Έλληνα σχεδιαστή
16 Views

Η Beyonce δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς ανήκει στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Φαίνεται πως η Queen Bey έχει αδυναμία σε έναν Έλληνα σχεδιαστή και δεν είναι άλλος από τον Vrettos Vrettakos, δημιουργίες του οποίου έχει φορέσει σε εμφανίσεις της on stage.

Περισσότερα ...
MEDIA
ΑΝΤ1: Μεταγραφή «βόμβα» έρχεται στο κανάλι του Αμαρουσίου
16 Views

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής ο ηθοποιός και σεναριογράφος έδωσε τα χέρια με το κανάλι του Αμαρουσίου. Ο λόγος για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ο οποίος επιστρέφει στην τηλεόραση με νέα σειρά.

Περισσότερα ...
MEDIA
Εκπομπή "Στην πολιτική" με τον Γιώργο Κραστάνα
19 Views

19/01/2021 Γ. Κραστάνας : Η προχειρότητα της κυβέρνησης σε σχέση με την πανδημία. Κράτος με λιγότερες ελευθερίες και οι διερευνητικές που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα οδεύει στον απαγχονισμό !

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις Λαβρόφ: «Πηγαίνετε να τα βρείτε με την Τουρκία»
14 Views

Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ρωσίας του Σεργκέι Λαβρόφ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκαν από ελληνικά ΜΜΕ ως απολύτως θετικές για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις Λαβρόφ είναι στη γραμμή …ΗΠΑ και Ευρωπαίων. “Πηγαίνετε να τα βρείτε με την Τουρκία” μας είπε.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στο Ιόνιο μπορεί να δώσει πάτημα στην Τουρκία»
15 Views

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καλεί σε επαγρύπνηση, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σε ανακοίνωση της καταρρίπτει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στο Ιόνιο μέχρι τα 12 ν.μ., υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση “μπορεί να θεωρηθεί από την Τουρκία, πως η Ελλάδα αποδέχεται ότι το Αιγαίο αποτελεί ειδική περίπτωση, όπου υποτίθεται δεν ισχύουν οι προβλέψεις της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982”.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χ. Θεοχάρης: Οι τρεις πυλώνες για την ελεύθερη ταξιδιωτική μετακίνηση
18 Views

Σε τρεις πυλώνες στηρίζεται η πρόταση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την ελεύθερη ταξιδιωτική μετακίνηση, τον εμβολιασμό, τη διαλειτουργικότητα δεδομένων και τα γρήγορα τεστ αντιγόνων.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Τελευταία ημέρα αιτήσεων
26 Views

Σε λιγότερο από 15 ώρες κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αμέσως μετά ξεκινά ένας «αγώνας δρόμου» για την οριστικοποίηση του αριθμού των δικαιούχων αλλά και για την έκδοση της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία θα καθορίζεται ο αλγόριθμος που θα ορίζει και το τελικό ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβει κάθε επιχείρηση και επαγγελματίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενώπιον του ανακριτή οι ανήλικοι δράστες. Το χρονικό της επίθεσης (Βίντεο)
23 Views

Απολογούνται στον ανακριτή τα δύο αδέρφια που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη επειδή τους έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσαν μάσκα και γιατί είχαν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα του βαγονιού. Το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς τα βίντεο όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες του μετρό, δείχνουν τη βία των δύο νέων έναντι του σταθμάρχη. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την ποινική τους δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η ντροπή στο μεγαλείο της! Αγγελίες για παιδικές «κούκλες του σεξ» στο Amazon
24 Views

Αγγελίες για παιδικές «κούκλες του σεξ» προς εξυπηρέτηση παιδεραστών, αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν στο «δημοκρατικό» Amazon το οποίο κατέβασε την εφαρμογή Parler ως «δίκτυο που διευκολύνει τους δεξιούς να μιλάνε μεταξύ τους» μετά τα γεγονότα του Καπιτώλιου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Τα παιδιά μου υπέστησαν μπούλινγκ, ο σταθμάρχης χειροδίκησε»
29 Views

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα για να υπερασπισθεί τα παιδιά της δηλώνει η μητέρα των δύο ανηλίκων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη του μετρό. Ένα 24ωρο προτού απολογηθούν οι ανήλικοι δράστες για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, η μητέρα τους, τονίζει ότι θα γίνει «σκύλα» για τα παιδιά της, ισχυριζόμενη ότι ο σταθμάρχης ειπε ψέμματα, ενώ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει τραμπούκο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Νορβηγία: Δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση οι επίσημοι φορείς, αναφορικά με τους 33 θανάτους
28 Views

Δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση οι επίσημοι φορείς στη Νορβηγία αναφορικά με τους 33 (29 μόλις εχθές) θανάτους ατόμων άνω των 75 ετών που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο BNT162b2 της Pfizer.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
H Γαλλία απορρίπτει την ιδέα του Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
29 Views

Έντονη συζήτηση έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους της ΕΕ για την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από την οποία για να ταξιδέψει κάποιος ελεύθερα θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατρούγκαλος: Στηρίζουμε τις διερευνητικές γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος
16 Views

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εμείς στηρίζουμε τις διερευνητικές, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον διάλογο, για να επιδιώξουμε λύση στη διαφορά μας με την Τουρκία».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Γεωργιάδης: Αντί να πούνε μπράβο στον πρωθυπουργό τον είπαν “κωλοτούμπα” για το πρόστιμο των 500€
22 Views

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αυξήσει (αρχικά) το πρόστιμο για τον κορωνοϊό στα 500 ευρώ.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Ξεκινούν σήμερα στο ΝΑΤΟ οι συζητήσεις Τουρκίας-Ελλάδας
23 Views

Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο «Ανατολή», υποστηρίζουν πως σήμερα ξεκινούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δημιουργεί αδιέξοδα
26 Views

Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της, από την αδράνεια και την φοβικότητα απέναντι στον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, υπέγραψε συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, για να αποκτήσει διπλωματικά πλεονεκτήματα απέναντι στην Τουρκία, όπως υποστηρίζει

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Σε «τουρκικά χέρια» η Καλλιμάνης!
24 Views

Θα επικυρωθεί τελικά στην τουρκική Dardanel η Καλλιμάνης; Μία από τις ιστορικές εταιρείες της περιφέρειας (ιδρύθηκε από τον Γιώργο Καλλιμάνη, στο Αίγιο, το 1956) διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον κλάδο αλιευμάτων/βαθείας κατάψυξης, φθάνοντας να απασχολεί μέχρι 300 εργαζόμενους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρ. Σταϊκούρας: Πότε πληρώνονται Επιστρεπτέα 5, επίδομα θέρμανσης, αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων
23 Views

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εκταμιεύσεων των μειωμένων ενοικίων στους ιδιοκτήτες, της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, αλλά και του επιδόματος θέρμανσης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Εγκρίθηκαν οι 6 δόσεις αντί για 5 από κάθε φιαλίδιο εμβολίου!
25 Views

Εφικτή είναι πλέον η χρήση έκτης δόσης αντί για πέντε από κάθε φιαλίδιο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Pfizer, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Βουλή.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Τα πρώτα διατάγματα που θα υπογράψει ο Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
29 Views

Ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει σειρά διαταγμάτων από την Τετάρτη, πρώτη ημέρα της προεδρίας του, με πρώτο εκείνο που θα ρυθμίζει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχεία – σοκ για τον βιασμό και την αρπαγή του 10χρονου κοριτσιού στην Θεσσαλονίκη
30 Views

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της 33χρονης καθώς υφίσταται βάσιμος κίνδυνος φυγής της- Εντοπίστηκαν ίχνη DNA της ανήλικης και της 33χρονης σε ερωτικό βοήθημα

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ για μίσθωση έκτασης 90.000 τ.μ. στον Αυλώνα
42 Views

πεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και των Η.Α.Ε. για τη σύμβαση μίσθωσης έκτασης για την κατασκευή του κτιρίου στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι τεχνικοί των Η.Α.Ε που θα έρχονται στην Ελλάδα για εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Β.

Περισσότερα ...