Ανατροπή για τα F-35 - Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει... νέο μαχητικό

81 Views
Ανατροπή για τα F-35 - Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει... νέο μαχητικό
Το F-35 καλά καλά δεν έχει δοκιμαστεί στα πεδία των μαχών, αλλά ήδη το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει το βλέμμα του στον διάδοχο.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το National Interest, το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κινείται αστραπιαία και δεν επαναπαύεται στην τωρινή, φαινομενική, υπεροχή των F-35 στον αέρα.
 
Οι αρμόδιοι φορείς μελετούν όπλα και τεχνολογίες κινητήρων για να κατασκευάσουν έναν νέο μαχητικό 6ης γενιάς το οποίο θα πετάει μαζί με τα F-35 και τελικά να αντικαταστήσουν το θρυλικό F/A-18 του US Navy.
 
Το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για το μαχητικό επόμενης γενιάς έχει προχωρήσει πέρα ​​από μια καθαρά εννοιολογική φάση και βρίσκεται ήδη στην εξερεύνηση πρωτοτύπων, ηλεκτρονικών συστημάτων και αερο-τεχνολογιών ικανά για να υποστηρίξουν αυτό το πρότζεκτ του στρατού.
 
Το Ναυτικό κάνει την επανάσταση του
Το πλέον εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ το διαβόητο F-35 κατασκευάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μία «κανονική» και μία ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό, σχεδιασμένη για μεταφορά και προσγείωση-απογείωση από αεροπλανοφόρα.
 
Μέχρι σήμερα, όταν οι ΗΠΑ σχεδίαζαν ένα νέο μαχητικό, αυτό συνήθως αφορούσε και τα τρία εμπλεκόμενα σώματα, δηλαδή, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και τους Πεζοναύτες, όπερ και συνέβη με το F-35. Ωστόσο, η πρακτική αυτή ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά.
 
Καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ σχεδιάζουν το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς για τα σώματα τους, το Ναυτικό ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «όχι» και να χαράξει το δικό του δρόμο, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του σώματος, «το ναυτικό χρειάζεται ένα ειδικό μαχητικό ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας».
 
Αεροπορία και Ναυτικό διαχωρίζουν το μέλλον τους
Οι τρέχουσες εργασίες για το φουτουριστικό μαχητικό 6ης γενιάς γίνονται παράλληλα με την τελειοποίηση των F-35, ο τεχνικός διευθυντής του προγράμματος αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο συνδυασμός των F-35 με αυτά που σχεδιάζουμε για το μέλλον είναι συγκλονιστικός. Ζω για τη στιγμή που θα πετάνε μαζί αυτά τα πρότζεκτ».
 

Η Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει δύο αεροσκάφη 6ης γενιάς που θα εισέλθουν σε υπηρεσία κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του 2030. Πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα ανάπτυξης μαχητικού 6ης γενιάς, ένα για την Αεροπορία κι ένα για το Ναυτικό. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ