Κατάργηση Τμήματος εν μιά νυκτί…

400 Views
Κατάργηση Τμήματος εν μιά νυκτί…
Την στιγμή που το ΕΚΠΑ δημιουργεί Κέντρο Αριστείας με θέμα την Ψηφιακή Κληρονομιά γιατί όπως αναφέρεται “η θεματική αυτή περιοχή είναι διεπιστημονικού ενδιαφέροντος και αιχμής στην επιστήμη και την τεχνολογία και αποτελεί επιστημονική περιοχή με ευρύτερο εθνικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο”, στο Πανεπιστήμιο Πατρών καταργείται το μοναδικό τμήμα της που έχει σχέση με αυτήν!
Από το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, εξαιτίας του νόμου Γαβρόγλου που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, οι φοιτητές θα παίρνουν πτυχία άνευ αντικρύσματος, χωρίς καμία αναγνώριση και με ελλιπή επαγγελματικά δικαιώματα. Γιατί ο συγκεκριμένος νόμος δεν είχε καμία πρόνοια για αυτούς τους φοιτητές.
Ο λόγος της κατάργησης του ΔΠΠΝΤ έπειτα και από την επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στα τμήματα του Αγρινίου ήταν ότι αν και αποτελεί ένα πραγματικά ενδιαφέρων τμήμα, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσει στο τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας ένα Ιστορικό - Αρχαιολογικό. Με απλά λόγια “ καταργήσαμε ένα τμήμα και ιδρύσαμε στην θέση του ένα άλλο, με διαφορετικό αντικείμενο, γιατί αυτό έλειπε από την Πάτρα και την Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών”...
Για τον λόγο αυτό οι φοιτητές του πλέον καταργημένου τμήματος έχουν προβεί σε κατάληψη από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου η οποία θα κρατήσει μέχρι νεοτέρας ζητώντας την άμεση επανίδρυση του τμήματός τους, μη θέλοντας να πάρουν πτυχίο με αστερίσκο. Τα αιτήματά τους σύμφωνα με το πλαίσιο από το τελευταίο συντονιστικό του Φ.Σ. είναι τα παρακάτω:
❏     Επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ
❏     Διεκδίκηση πρακτικών της Συγκλήτου σχετικά με την κατάργηση
❏     Ενίσχυση επαγγελματικών δικαιωμάτων
❏     Αφαίρεση αστερίσκου από το πτυχίο
❏     Συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς
❏     Να δοθούν πίσω οι θέσεις της πρακτικής άσκησης στους φοιτητές μας (μείωση από τις 40 στις 20 θέσεις)
Στήριξη οι φοιτητές έχουν από την τοπική κοινωνία του Αγρινίου, τον Δήμο αλλά και από το ΤΕΕ Αιτ/νίας και την Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπου τα δύο τελευταία έχουν στείλει επιστολές στην Υπουργό Παιδείας σχετικά με το τμήμα και για το λόγο που είναι λάθος το εγχείρημα της κατάργησης ενός τμήματος απαραίτητο για μια χώρα με τεράστιο πολιτιστικό πλούτο.
Ανοιχτή επιστολή έστειλαν και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΠΝΤ προς την Υπουργό για ένα τμήμα με πιστοποίηση από την ΑΔΙΠ που καταργήθηκε:
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Την τελευταία περίοδο είδαμε δηλώσεις σας στον τύπο για το θέμα της αναστολής λειτουργίας τμημάτων που πρόκειται να λειτουργήσουν κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μια από αυτές τις δηλώσεις αφορούσε και ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών:
 «Δεν μένει στον αέρα. Απλά πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Όλα αυτά τα τμήματα που ιδρύθηκαν δεν πέρασαν από τις νόμιμες διαδικασίες. Η νόμιμη διαδικασία είναι η γνώμη της ανεξάρτητης αρχής, η οποία αξιολογεί ένα – ένα αυτά τα τμήματα. Πληρούν ακαδημαϊκά κριτήρια; Είναι βιώσιμα; Εξυπηρετούν εκπαιδευτικές ανάγκες;»
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως στο Αγρίνιο υπήρχε ένα τμήμα που είχε περάσει με απόλυτη επιτυχία την αξιολόγηση (Αριθμ. πρωτ.: 8335/21-01-2019) της Ανεξάρτητης Αρχής (ΑΔΙΠ) τον Ιανουάριο του 2019. Πρόκειται για το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΔΠΠΝΤ) με έδρα το Αγρίνιο. Ωστόσο το εν λόγω τμήμα καταργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς αιτιολογική έκθεση και χωρίς επιχειρήματα λίγο πριν τις εκλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση (Απρίλιος 2019). Είναι, μάλιστα, και το μόνο τμήμα ΑΕΙ που καταργήθηκε!
Το Τμήμα ΔΠΠΝΤ αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες και τον πολιτισμό. Το αντικείμενο του τμήματος ακολουθούσε την πρακτική πρωτοπόρων κρατών (π.χ. Αγγλία, Ιταλία) στον τομέα της πολιτισμικής διαχείρισης και προβολής του πολιτισμικού πλούτου με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Το τμήμα ιδρύθηκε το 2004 έχοντας ως στόχο να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση για την πολιτισμική κληρονομιά και τη διαχείρισή της. Ειδικότερα, εξειδικεύεται στη διαχείριση, ανάδειξη και αξιοποίηση πολιτισμικών πόρων με χρήση πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Αυτή τη στιγμή το τμήμα μπορεί άμεσα να επανιδρυθεί δεδομένου ότι είναι πλήρως στελεχωμένο με διδακτικό προσωπικό μιας και υπάρχει η πρόβλεψη να τελειώσουν όσοι φοιτητές έχουν μπει σε αυτό έως και το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.
Η αίσθηση που αποκομίζει κανείς διαβάζοντας δηλώσεις στελεχών σας είναι πως η κυβέρνηση σας ενδιαφέρεται αρκετά για τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες. Σε συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Πολιτισμού στις 2/8/19 ειπώθηκαν τα ακόλουθα:
«Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με πολιτιστική κληρονομιά παγκόσμιας ακτινοβολίας, η επισκεψιμότητα των μουσείων σε σχέση με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών παραμένει εξαιρετικά χαμηλή με βάση τα διεθνή δεδομένα. Ακριβώς για να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν αυτό το ζήτημα, η Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη να ενεργοποιηθεί πολύ γρήγορα ένα πλέγμα δράσεων για την αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας με αξιοποίηση και της ψηφιακής τεχνολογίας»
Η χώρα μας διαθέτει ένα τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα, όμως, χρειάζονται ειδικοί για την αξιοποίηση του. Το τμήμα ΔΠΠΝΤ παρείχε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και αποφοίτους ικανούς στη διαχείριση και προβολή του πολιτισμικού μας αποθέματος με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
Με αυτή την επιστολή ζητάμε από εσάς το αυτονόητο. Την επανίδρυση ενός σύγχρονου τμήματος που μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο και το οποίο καταργήθηκε αναίτια και χωρίς καμία απολύτως επιχειρηματολογία.
 Με εκτίμηση,
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του κατηργημένου τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών
Αρχοντούλη Ερασμία, Γερμενή Περσεφόνη, Ζαρκάδα Αικατερίνη, Θεοδώρου Ελένη, Καζάκης Γεώργιος, Καρατάσος Θεόδωρος, Κότελη Χριστίνα, Κούγκολου Αικατερίνη, Κουκούλης Κωνσταντίνος, Κουμπαρούλης Γιώργος, Κούρτης Γεώργιος, Λιαπατά Έλσα, Λουκοπούλου Δήμητρα, Μαλάμος Κωνσταντίνος, Μαστρογιάννη Αικατερίνη, Μαστρογιάννη Κασσάνδρα, Μαστρογιάννη Μάνθα, Μετσοβίτη Αλεξάνδρα, Μπέρδος Αθανάσιος-Φοίβος, Νικολάου Γεωργία, Πανάγος Θάνος, Παπασημάκη Θεώνη, Περιβολάρη Μαρίνα, Πλιακός Ιωάννης, Πολύδερα Έλλη, Σκιαδά Αναστασία, Στρατάκη Δέσποινα, Σχίζα Ελπίδα, Τζίμα Σταυρούλα, Τσάντζαλος Αποστόλης, Τσίκα Μάρθα, Υφαντής Βασίλης, Φραγκούλης Λεωνίδας, Χαντζή Ειρήνη

Με ετικέτα: ΕΚΠΑ ΔΠΠΝΤ Κέντρο Αριστείας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σημαντικές διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου και Κολύμβησης
23 Views

Ιστορία με «χρυσά γράμματα» έγραψε η ομάδα των ΟΠΑΠ Champions στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου και Κολύμβησης. Απόστολος Χρήστου, Παναγιώτης Τριβυζάς και Παναγιώτα Δόση αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στα αγωνίσματά τους, έχοντας την υποστήριξη του χορηγικού προγράμματος ΟΠΑΠ Champions, το οποίο ενισχύει τη νέα γενιά αθλητών.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παναθηναϊκός: Ανανέωσε μέχρι το 2023 ο Χατζηθεοδωρίδης
32 Views

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται τα επόμενα τρία χρόνια ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, καθώς ανανέωσε τη συνεργασία του με το «τριφύλλι» μέχρι το 2023, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Παροξυσμός» στην Τουρκία: Με ελληνικούς υπότιτλους οι δηλώσεις Ερντογάν στο Anadolu
189 Views

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια προχώρησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu που για πρώτη φορά και εν μέσω κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάζει μεταφρασμένες στα ελληνικά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πυρκαγιά σε υπόγειο σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη-Απεγκλωβίστηκε 4μελής οικογένεια
44 Views

Μία τετραμελή οικογένεια απεγκλώβισε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική από διαμέρισμα στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο σούπερ μάρκετ, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο οίκημα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
196 κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 82 στην Αττική
54 Views

Εκατόν ενενήντα έξι (196) νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Τσουχτερά πρόστιμα στο χώρο της εστίασης σε περίπτωση παραβίασης των νέων μέτρων
32 Views

«961 είναι τα ενεργά κρούσματα την τελευταία βδομάδα» ανάφερε σήμερα κατά την ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη των μέτρων.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στην Εύβοια (video)
20 Views

Μετά την αυτοψία που πργηματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών στην Εύβοια, ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει αναστολή για έξι μήνες της πληρωμής όλων των φορολογικών υποχρεώσεων και αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών, με χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή ζημιών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10.000 εργάτες γης από την Αλβανία ήρθαν στη χώρα χωρίς έλεγχο για κορονοϊό, αλλά για τον Κικίλια φταίει η νεολαία!
171 Views

Σε μια ακόμα επίδειξη κυνισμού και περιφρόνησης προς τους πολίτες αλλά και τον κοινό νου, ο Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης που επέτρεψε την αύξηση της πληρότητας των ακτοπλοϊκών γραμμών στο 80% εν μέσω κορονοιού για να κάνει το χατίρι των εφοπλιστών, που άφησε 10.000 εργάτες γης από την Αλβανία....

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα – Αποχωρήστε άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα
26 Views

“Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας“, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στέλνοντας νέο μήνυμα στην Άγκυρα και καλώντας την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Γερμανία: Αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου
22 Views

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας εκφράζει αμφιβολίες για «την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια» του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο πήρε έγκριση σήμερα από τις ρωσικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά στο Σουφλί Έβρου
22 Views

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σουφλί Έβρου. Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 33 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο covid-19
35 Views

Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης Covid-19 στους εφήβους και στους νέους ενηλίκους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη είναι η πρώτη που εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στο άτμισμα και στον Covid-19 ειδικά μεταξύ των νέων στη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αίτηση από την τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής»
19 Views

Κατατέθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+3,55% για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ακατάλληλα αλλαντικά
29 Views

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με ανάκληση αλλαντικών εξέδωσε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση των παρακάτω προϊόντων:

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Τα μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη βρήκαν τη λύση στα νέα μέτρα
39 Views

Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη αναζητούν τρόπους προκειμένου τα καταστήματά τους να παραμείνουν ανοιχτά μετά το νέο μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που τίθεται σε ισχύ από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Αυγούστου, το οποίο απαγορεύει στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος να παραμείνουν ανοιχτά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποζημιώσεις για την φυσική καταστροφή στην Εύβοια
22 Views

Συγκεκριμένες και άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στην Εύβοια, ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλάει για την ακύρωση της ΔΕΘ
28 Views

Για την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ μίλησε στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή των Ελισάβετ Σαλαμάρα και Δημήτρη Σταυρακάκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Oruc Reis: Εμείς είμαστε σε τουρκική ΑΟΖ, εσείς φύγετε
45 Views

Ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας», απαντούν οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες ότι πρέπει να αποχωρήσουν το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
H EE καλεί την Τουρκία να δεσμευθεί σε διάλογο
27 Views

Η έκκληση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ για διάλογο και αποκλιμάκωση μετά τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας είναι και παραμένει επίκαιρη. Αυτή ήταν η απάντηση του Εκπροσώπου της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πήτερ Στάνο σε ερώτημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Συγκλονίζει πασίγνωστη ηθοποιός: Χάνει τα μαλλιά της λόγω κορονοϊού - ΒΙΝΤΕΟ
27 Views

Συγκλονίζει πασίγνωστη ηθοποιός, η οποία νόσησε πριν από αρκετές εβδομάδες από κορονοϊό, αλλά συνεχίζει να ζει τον εφιάλτη, αφού όπως αποκάλυψε η ίδια σε ανάρτησή της στα social media έχει αντιληφθεί πως της πέφτουν τα μαλλιά. Ο λόγος για την πρωταγωνίστρια στη σειρά "Μάγισσες", Αλίσα Μιλάνο που διαγνώστηκε θετική στον φονικό ιό τον περασμένο Απρίλιο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
DW: Φόβοι για χρεοκοπία γερμανικών τραπεζών από τον κορονοϊό
32 Views

Μετά την ιστορικών διαστάσεων οικονομική ύφεση την άνοιξη, τους επόμενους μήνες αναμένεται στη Γερμανία κύμα πτωχεύσεων σε μεγάλο αριθμό εταιρειών, αλλά και διόγκωση των «κόκκινων» δανείων στις γερμανικές τράπεζες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Deutsche Welle».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία μας θέλουν οι Γερμανοί
23 Views

Για άλλη μια φορά η Γερμανία, αν και πρόεδρος της Ευρώπης τώρα, κάνει τον Πόντιο Πιλάτο στη νέα κρίση που δημιουργεί η Τουρκία με το σεισμογραφικό που θέλει να κάνει έρευνες σε ελληνικά ύδατα και μας ζητά να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για απευθείας συνομιλίες προκειμένου να μοιράσουμε τα δικά μας.

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Επεισόδιο με θαλαμηγό μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας - Για «πυροβολισμούς» μιλά η Άγκυρα
55 Views

Μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Περισσότερα ...