Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"

128 Views
Όλο το σχέδιο για το

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Συγκεκριμένα, εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, επιχειρηματικότητα είναι μερικές μόνο από τις νέες θεματικές ενότητες που θα εισαχθούν στα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, ενώ η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από τις τάξεις του νηπιαγωγείου θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν ευφράδεια στη γλώσσα από μικρή ηλικία.

«Ανάμεσα στους στόχους μας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ένα αναβαθμισμένο, σύγχρονο, ασφαλές σχολείο, με πιο ελεύθερες και αυτόνομες σχολικές μονάδες. Ξεκινώντας από τη βάση της πυραμίδας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, εξορθολογίζουμε το τοπίο, εισάγοντας νέα αντικείμενα, διαδικασίες και μεθόδους διδασκαλίας, με επιμορφώσεις και αξιολογήσεις, σύμφωνα με τα διεθνή εκπαιδευτικά μοντέλα, προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών» δήλωσε στην «Κ» η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Βεβαίως οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δηλώνουν αντίθετες σε πολλά από τα σχέδια του υπουργείου. Ενδεικτικά, η αξιολόγηση αποτελεί ένα πεδίο που προκαλεί τις αντιδράσεις συνδικαλιστών και εκπαιδευτικών.

Η αξιολόγηση

Ειδικότερα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσουν η αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και θα ακολουθήσει το 2021-2022 η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Βάσει του νόμου 4692/2020, οι λεπτομέρειες θα οριστούν με Προεδρικό Διάταγμα. Ενεργό ρόλο θα έχουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και η Ανώτατη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει κατατεθεί αρμοδίως στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εισήγηση για την ανάπτυξη της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, όπως ενδεικτικά το σχέδιο προγραμματισμού δράσεων. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων θα καταρτίζει και θα υποβάλει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, σχέδιο για τις δράσεις και τα ερευνητικά προγράμματα που θα προγραμματίσει το σχολείο. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης τους εκπαιδευτικούς στόχους και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα για το σχολικό έτος. «Η αξιολόγηση δεν θα είναι τιμωρητική. Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να αποτιμήσουν το έργο τους για να το βελτιώσουν. Είναι μία καινούρια λειτουργία που θα αναζωογονήσει τη σχολική ζωή» λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γιάννης Αντωνίου.

«Νομίζω ότι επιθυμία όλων, ακόμα και εκείνων που κάνουν κριτική, είναι να βελτιώσουν την ποιότητα του σχολείου» προσθέτει. Πάντως, παρ΄ ότι υπάρχει αντίδραση από τις ομοσπονδίες και δυσπιστία ως προς τις προθέσεις του υπουργείου, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι η κοινωνία είναι συντριπτικά υπέρ της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου με στόχο τη βελτίωσή του.

Καινούρια βιβλία σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο

Νέα προγράμματα σπουδών θα εκπονηθούν για τις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες μέχρι τα τέλη του 2020, με βάση και τις συμβατικές υποχρεώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Έτσι, στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα προκηρυχθεί η συγγραφή των νέων βιβλίων με βάση τα προγράμματα σπουδών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέσα στην επόμενη διετία θα έχουν αλλάξει τα βιβλία του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού) για όλες τις επιστημονικές περιοχές.

«Σχεδιάζεται η αναθεώρηση 125 νέων προγραμμάτων σπουδών, τα οποία συνεπάγονται έναν αριθμό περίπου 140 με 145 βιβλίων. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών θα ξεκινήσει και η διαδικασία προκήρυξης συγγραφής των βιβλίων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου.

Παράλληλα, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα εισαχθούν πιλοτικά νέες θεματικές (ανά ηλικία), όπως εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογική συνείδηση, πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα, νέες τεχνολογίες.

Ένα σημαντικό βήμα στην εκπαίδευση αποτελεί η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της χώρας, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων από εκπαιδευτικό ξένων γλωσσών, παρουσία του νηπιαγωγού. Επίσης ενισχύεται η διδασκαλία της πληροφορικής, των ξένων γλωσσών, των κλασικών γραμμάτων και της φυσικής αγωγής, όπως και η εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών ως συμπληρωματικός ή εναλλακτικός τρόπος αξιολόγησης.

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν και στην προαγωγή των μαθητών. Ενδεικτικά, στο γυμνάσιο αυξάνονται από 4 (Γλώσσα, Ιστορία, Φυσική, Μαθηματικά) σε 7 (προστίθενται Αρχαία, Βιολογία, Αγγλικά) τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Στο λύκειο αυξάνονται κατά ένα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Επίσης, σε γυμνάσιο και λύκειο οι μαθητές θα προάγονται/απολύονται με μέσο όρο τουλάχιστον 10, αντί για 9,5 σήμερα, ή 13 και έως 4 μαθήματα κάτω από τη βάση. Επαναληπτικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο τον Σεπτέμβριο.

Καθοριστικής σημασίας είναι η επαναφορά (μετά το 2014) της Τράπεζας Θεμάτων, από την οποία θα επιλέγονται τα μισά θέματα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου (όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις). Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, προκρίθηκε η Τράπεζα να είναι ανοιχτή προς όλους τους μαθητές (σε αντίθεση με την «κλειστή» στην οποία υπάρχει μικρός αριθμός ενδεικτικών θεμάτων αλλά τα υπόλοιπα είναι άγνωστα, κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού PISA του ΟΟΣΑ). Τα περίπου 17.000 θέματα της Τράπεζας του 2014 θα επαναξιολογηθούν και θα διαβαθμιστούν ως προς τη δυσκολία τους. Θα υπάρχουν δύο βαθμίδες δυσκολίας, ενώ ο αριθμός των θεμάτων θα ξεπεράσει τις 20.000. Πρώτοι οι μαθητές της Α΄ Λυκείου της επόμενης σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα εξεταστούν, με χρήση της Τράπεζας Θεμάτων, στις προαγωγικές εξετάσεις τους τον Μάιο του 2021.

Τέλος, από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν 34 Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια και 28 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια. Δηλαδή θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός από 60 σήμερα σε 62, και θα υπάρξει εσωτερική ανακατανομή των σχολείων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αύξηση των Προτύπων. Το ενδιαφέρον των γονιών για τα σχολεία αυτά είναι πολύ μεγάλο και είναι ενδεικτικό ότι κατατέθηκαν περίπου 12.000 αιτήσεις για τις συνολικά 3.185 θέσεις.

Πυλώνας η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Το ευρύ επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων, το οποίο θα ξεκινήσει από την επόμενη σχολική χρονιά το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), αποτελεί πυλώνα για την επιτυχία των αλλαγών που θα εφαρμοστούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος, υπάρχει διαδικτυακή επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούνιο ήδη ολοκληρώθηκε μια πρώτη πιλοτική επιμόρφωση σε Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες (δηλαδή, οι βασικοί γραμματισμοί στους οποίους δίνει βάρος και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος PISA). Στην πιλοτική επιμόρφωση συμμετείχαν 236 εκπαιδευτικοί και 36 επιμορφωτές. Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης για τη χρηματοδότηση της κύριας επιμορφωτικής παρέμβασης προκειμένου να ξεκινήσει, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η επιμόρφωση 15.000 εκπαιδευτικών.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει επιμόρφωση 2.500 εκπαιδευτικών στα εργαστήρια δεξιοτήτων χωρίς χρηματοδότηση, βάσει εθελοντικής συμμετοχής επιλεγμένων επιμορφωτών.

Παράλληλα, προβλέπεται επιμόρφωση 35.000 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στα νέα προγράμματα σπουδών που εκπονούνται για το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, καθώς και εισαγωγική επιμόρφωση 11.500 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ένα νέο εκπαιδευτικό πεδίο στο οποίο θα επιμορφωθούν συνολικά 25.000 εκπαιδευτικοί είναι η διαφοροποιημένη διδασκαλία, στο πλαίσιο της εισαγωγής καινοτόμων διδακτικών στοιχείων στην εκπαιδευτική πράξη.

Το εργαλείο των ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων (Massive Open Online Courses - MOOC) θα αξιοποιήσει το ΙΕΠ για την επιμόρφωση περίπου 10.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και άλλων 2.000 εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ως προς την επαγγελματική εκπαίδευση, προβλέπεται επιμόρφωση 4.000 εκπαιδευτικών των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) πάνω σε θέματα μαθητείας.

Τι αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση

Η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί το δεύτερο πεδίο στο οποίο η Ελλάδα κινείται σε αντίθετη πορεία σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα μόνο το 30% των μαθητών επιλέγει Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), ενώ το 70% των αποφοίτων Γυμνασίου προτιμά τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) με στόχο να εισαχθούν, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στα πανεπιστήμια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος υπήρξε μεγάλη αύξηση των υποψηφίων ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η οποία αποδίδεται στη μετεγγραφή που έλαβαν αρκετοί μαθητές από τα ΓΕΛ στα ΕΠΑΛ για να εκμεταλλευθούν την αύξηση των θέσεων στα ΑΕΙ που δόθηκαν στους υποψηφίους ΕΠΑΛ. Στην Ευρώπη τα ποσοστά κατανομής των 16χρονων σε γενική και επαγγελματική εκπαίδευση είναι αντίστροφα.

Τα στοιχεία

Ειδικότερα, οι περισσότεροι μαθητές ΓΕΛ που έλαβαν μετεγγραφή σε ΕΠΑΛ επέλεξαν τον Τομέα Υγείας, Πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μαθηματικού-αναλυτή κ. Στράτου Στρατηγάκη, ο αριθμός υποψηφίων στον τομέα αυξήθηκε κατά 16,48% φέτος σε σχέση με το 2019, και οι άριστες επιδόσεις (πάνω από 19.000 μονάδες) κατά 379%! «Τον επέλεξαν για να διεκδικήσουν θέση στις ιατρικές σχολές, κάτι που ακυρώνει τη στόχευση και τη φιλοσοφία της επαγγελματικής εκπαίδευσης» παραδέχθηκε μιλώντας στην «Κ» στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας. «Η μη ελκυστικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης οφείλεται στις κοινωνικές προσλήψεις και τη δυνατότητα ανέλιξης μέσω του πανεπιστημιακού πτυχίου. Από την άλλη, η υπερσυγκέντρωση πτυχιούχων ΑΕΙ επικαθόρισε το τοπίο της οικονομίας. Το πτυχίο ήταν το διαβατήριο για τον δημόσιο τομέα» ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου, μιλώντας για ένα κράτος όπου το Δημόσιο ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης. Πλέον όμως, και μετά τα χρόνια της δημοσιονομικής λιτότητας, το οικονομικό τοπίο αλλάζει.

Η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει μέσω νομοσχεδίου σε αναδιάταξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης, ώστε να προσελκύει τους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Ζητούμενο είναι η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας» επισημαίνει ο κ. Αντωνίου. Έτσι, στα ΕΠΑΛ θα εκπονηθούν νέα προγράμματα σπουδών, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με τους φορείς της οικονομίας (επιχειρήσεις, επαγγελματικοί φορείς), ώστε το περιεχόμενο των προγραμμάτων και η μαθητεία να συνδυαστούν με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

Επίσης, από την επόμενη σχολική χρονιά θα δοθεί η δυνατότητα στα νυν συμβατικά ΕΠΑΛ να μετατραπούν σε Πρότυπα, με αξιολόγηση του προσωπικού τους. Ο τελικός αριθμός των Προτύπων ΕΠΑΛ που θα ιδρυθούν θα εξαρτηθεί και από το δημοσιονομικό κόστος.

Τέλος, προβλέπεται η καθιέρωση Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο θα αναπτύσσεται στα επίπεδα 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, κατ’ αντιστοιχία με αυτά του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Πηγή: Zougla.gr
Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης
37 Views

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
  • Ξεμπλοκάρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
    32 Views

    Στο ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται νέα προθεσμία προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

    Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης
37 Views

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεμπλοκάρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
32 Views

Στο ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται νέα προθεσμία προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τι παρέλειψε να μας πει ο Κ. Μητσοτάκης για τα μέσα μεταφοράς
29 Views

Ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να παραμένει εδώ και μήνες το φαινόμενο συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών να παρακολουθούν ουσιαστικά αδρανείς και να παραπέμπουν τη λύση μέχρι το τέλος του 2020 μέσω της ιδιωτικοποίησης συγκοινωνιακού έργου.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Το Καφέ της Χαράς επέστρεψε και το Twitter έδειξε τον ενθουσιασμό του
36 Views

Ήταν 14 Μαρτίου όταν είδαμε τελευταία φορά το Καφέ της Χαράς, με το highlight του επεισοδίου να είναι το φιλί της Βάλιας και του Μανωλάκη πάνω στην πρόβα για το μιούζικαλ που θα ανεβάζανε στο καφέ. Έπειτα μας βρήκε μια πανδημία, ένα lockdown, τα γυρίσματα σταμάτησαν και κάπως έτσι δεν είδαμε άλλο καινούργιο επεισόδιο από την επιστροφή της αγαπημένης μας σειράς.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Πέτρος Ιακωβίδης αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από την επιτυχία «Παραδόθηκα σε σένα»
36 Views

Στο The 2night Show βρέθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, ο Πέτρος Ιακωβίδης καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο τραγουδιστής που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε, μέσα σε όλα, την ιστορία που κρύβεται πίσω από την μεγάλη επιτυχία «Παραδόθηκα Σε Σένα» που πρόσφερε απλόχερα στην αγαπημένη του συνεργάτιδα και πια φίλη, Νατάσα Θεοδωρίδου.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβλήματα στη σελίδα της ΑΑΔΕ λόγω ανάρτησης του Ενφια!
35 Views

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη σελίδα του taxisnet. Η σελίδα της ΑΑΔΕ λειτουργεί κανονικά σε όλες τις κατηγορίες εκτός από εκείνη της "Προσωπικής Πληροφόρησης" όπου βρίσκεται και το κομμάτι των πληρωμών του Ενφια.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: Ο ιδιαίτερος συμβολισμός και το «μήνυμα» στην Άγκυρα
30 Views

Ιδιαίτερα συμβολική φαίνεται πως είναι η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μετά τα μεσάνυχτα
35 Views

Την υιοθέτηση νέων αυστηρών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Μηταράκης: Στόχος η πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου (vid)
30 Views

Το κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι πρόσφατες εικόνες με πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, απασχολούν την κυβέρνηση αφού, εκτός των άλλων, πρόκειται για εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ του υπ. Οικονομικών για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»
33 Views

Με το νομοσχέδιο προωθείται η περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει στη φανέλα της ως χορηγό, εταιρεία …σεξουαλικών βοηθημάτων
32 Views

Η ποδοσφαιρική ομάδα Έμεν, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Ολλανδίας, θα έχει πλέον το δικαίωμα να διαφημίζει στις φανέλες των παικτών της το λογότυπο εταιρείας σεξουαλικών παιχνιδιών, μετά από απόφαση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ένωσης (KNVB) να ανατρέψει προηγούμενη οδηγία της

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σ. Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών
40 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης από την 1η Οκτωβρίου
48 Views

Με στόχο τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας μπαίνει την 1η Οκτωβρίου σε ισχύ ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περ. Ιονίων με απευθείας ανάθεση
34 Views

Για την «γαλάζια» Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα τα φουλάρια πρέπει να είναι το αγαπημένο της αξεσουάρ. Μόνο που η λατρεία της αυτή έφθασε μέχρι το ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφού παράγγειλε 102 μεταξωτά φουλάρια τριών μεγεθών αξίας 5.000 ευρώ για τις ανάγκες των δημόσιων σχέσεών της προς κυρίες φιλοξενούμενες

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αθήνα θα πάει σε διάλογο, ενώ ο Ερντογάν την ίδια στιγμή απειλεί την Κύπρο
30 Views

Μιχάλης Ιγνατίου (22/09/2020) Συνέβησαν πολλά περίεργα και ακατανόητα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πολύ ορθή επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας, να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Λευκορωσία, αλλά και στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Παραιτήθηκαν οι διευθυντές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
30 Views

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν πριν από λίγο ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και οι υπεύθυνοι της πτέρυγας Covid του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται άλλα κρούσματα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομία, μηνύσεις και εισαγγελείς για το βίντεο στη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου! (Photos & video)
256 Views

Σάλος έχει γίνει στα social media μετά το βίντεο με τις ακτινογραφίες που έδειχναν επιδείνωση ασθενή με covid μέσα σε 7 ώρες το οποίο έπαιξε στην εκπομπή του ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Περισσότερα ...