«Η Πληροφορική είναι και γένους Θηλυκού» - Ημερίδα από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ

151 Views
«Η Πληροφορική είναι και γένους Θηλυκού» - Ημερίδα από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ
Μία διαφορετική ημερίδα διοργανώνει το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ με την υποστήριξη της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, καθώς και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
 
Πρόκειται για την ημερίδα με τίτλο «Η Πληροφορική είναι και γένους Θηλυκού», πουθα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 11.00 -14.00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι).
 
Στόχος της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ενημέρωση του κοινού και η προώθηση ενεργειών για την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κλάδο της Πληροφορικής.
 
Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Χαρίτων- Σαρλ Χιντήρογλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, και η Πρόεδρος Επιτροπής Φύλου της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγήτρια Ελένη Κατράγκου.
 
Ομιλήτριες είναι οι:   
Αμαλία Μήλιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
Παναγιώτα Φατούρου, Πρόεδρος του Greek Chapter of the ACM-W (ACM's Council on Women in Computing), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης
Ελένη Καρατζά, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
Καλλίτσα Πανταζή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Χαρά Κουτάλου, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος
Χριστίνα Γκουτρουμπή, Chief of ACM-W AUThStudentChapter, Φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
 
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ Αθηνά Βακάλη.
 
Οι εργασίες της ημερίδας είναι ανοιχτές για το κοινό.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
11:00-11:30
Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί
Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου
Κοσμήτορας της ΣΘΕ του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαρίτων – Σαρλ Χιντήρογλου
Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής
Πρόεδρος Επιτροπής Φύλου ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου
Πρόεδρος Επιτροπής Φύλου ΣΘΕ, Καθηγήτρια Ελένη Κατράγκου
 
11:30-11:45
Αμαλία Μήλιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ:       «Womanpower στην Πληροφορική η αλήθεια των αριθμών» 
 
11:45-12:15   
Παναγιώτα Φατούρου, Πρόεδρος Greek Chapterofthe ACM-W (ACM's CouncilonWomenin Computing), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Η ισότητα των δύο φύλων στην Επιστήμη των Υπολογιστών»
 
12:15-12:30   
Ελένη Καρατζά, Ομότιμη Καθηγήτρια, Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ: «Επιστημονικές διαδρομές και ανάδειξη ρόλου φύλων στη διεθνή κοινότητα»

12:30-12:45   
Καλλίτσα Πανταζή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Το Σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ισότητα των Φύλων στο χώρο της Έρευνας και Καινοτομίας (έργο TeRRItoria)»

12:45-13:00   
Χαρά Κουτάλου, Γενική Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος: «Γυναίκες στις επιχειρήσεις πληροφορικής στη Βόρεια Ελλάδα»

13:00-13:15   
Χριστίνα Γκουτρουμπή, Chief of ACM-WAU ThStudent Chapter, Φοιτήτρια Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ: «Παρουσίαση ACM-WAUTh Student Chapter»

13:15-14:00   

Panel& Ανοιχτή συζήτηση – Ε. Καρατζά - Χ. Κουτάλου - Α. Μήλιου - Κ. Πανταζή - Γ. Φατούρου - Α. Βακάλη Καθηγήτρια, Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (συντονισμός): «Επαύξηση ενημέρωσης και δραστηριοτήτων για την ενδυνάμωση ισότητας των φύλων στο αντικείμενο της Πληροφορικής» 

Με ετικέτα: ΑΠΘ Πληροφορική
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”
74 Views

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ελληνες μαθητές Λυκείου έφτιαξαν εφαρμογή για τους οδηγούς που έχουν νεύρα
53 Views

Μία πρωτότυπη εφαρμογή έφτιαξαν Έλληνες μαθητές της Β' Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να βελτιωθεί η συμπεριφορά των οδηγών που έχουν νεύρα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κατέρρευσε ο Νότης Σφακιανάκης σε νυχτερινό κέντρο (Video)
84 Views

Στιγμές αγωνίας πέρασαν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου Βοτανικός Live Stage, όπου εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης καθώς ο τραγουδιστής το βράδυ της Παρασκευής κατέρρευσε επί σκηνής. Η είδηση έγινε γνωστή από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης, ο οποίος καθόταν σε ένα από τα πρώτα τραπέζια.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ και η «Αικατερίνη Κελέση»
44 Views

Την εμφάνισή του έκανε και ο δεύτερος εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στο αρμόδιο τμήμα για την προστασία Μαρτύρων της Aσφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι για την Αικατερίνη Κελέση εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis.

Περισσότερα ...