Αρνείται να απολογηθεί για τα στημένα

77 Views
Αρνείται να απολογηθεί για τα στημένα

Πριν από δύο εικοσιτετράωρα συμμετείχε μέσα στην καλή χαρά με την ομάδα του Ολυμπιακού στον Αγιασμό επί τη ενάρξει της αγωνιστικής σεζόν. Δηλαδή συμμετείχε σε μία εκδήλωση με μία ομάδα όπου αποδεδειγμένα καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού.

Δύο ημέρες μετά, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά τη διεξαγωγή της δίκης για τα στημένα στο ποδόσφαιρο, προσπαθεί να προκαλέσει τη συλλογική λογική. Ο κ. Βασίλης Δημακόπουλος, ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος και νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο εντολέας του αρνείται να απολογηθεί στην πολύκροτη δίκη για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς κατά το διάστημα 2012-2015, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Αν και μόλις προχθές ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν παρών στον Αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και μάλιστα χωρίς μάσκα προστασίας, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, δεν θέλει να προσέλθει να απολογηθεί για τα κακουργήματα για τα οποία διώκεται για την υπόθεση των στημένων αγώνων, στην οποία κατηγορείται μαζί με ακόμα 27 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και ποδοσφαιριστές.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν θα προσέλθει ο πελάτης του, ο συνήγορός του αναφέρθηκε στην... αρνητική δημοσιότητα, αλλά και στο ότι έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Ο συνήγορός του Β. Δημακόπουλος ανέφερε σχετικά: «Και η δική του και η επιθυμία μας ήταν σταθερά να έρθει. Ωστόσο υπάρχουν δύο μείζονα προβλήματα. Το ένα μείζον θέμα είναι ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες. Η λογοδοσία που καλείται κάθε φορά από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τις τράπεζες και ανταγωνιστές είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό ως προς τη συμμετοχή του για ανάληψη έργων.

»Και το δεύτερο είναι ότι νόσησε από τον Covid. Το ξεπέρασε το πρόβλημα, αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα ώστε να προστατεύουν εκείνον που αρρώστησε και εκείνους που θα προσεγγίσει.

»Χθες έγινε Αγιασμός (σ.σ. εννοεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού) και επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια γίνονται αρκετά τεστ. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες. Αυτά είναι τα δυο προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο για την παρουσία του και αντιστρατεύονται τη δική του επιθυμία.

»Επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτησή σας ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά απάντησε: «Επιτρέπει ο νόμος να μην εμφανιστούν οι κατηγορούμενοι. Καταλαβαίνετε όμως ότι, όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του και να ερωτηθούν για ό,τι χρειαστεί».

ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί το βάσανο των όσων προανέφερα να έρθει…

Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να το σκεφτείτε και να μας πείτε.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, που δήλωσαν πως θα προσέλθουν να απολογηθούν.

Ο Μαρινάκης στο πάρτι της Σχοινούσας χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επικαλείται την επικινδυνότητα διάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού σε άτομα τα οποία, αν και έχουν νοσήσει, δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται για τον εαυτό του, πρόσφατα συμμετείχε σε μία κατεξοχήν επικίνδυνη εκδήλωση στη Σχοινούσα και στη θερινή έπαυλη του εφοπλιστή κ. Παπαδημητρίου.

Συμμετείχε δηλαδή σε ένα πάρτι, όπου βεβαίως οι συμμετέχοντες πολλώ απείχαν από το να φορούν προστατευτικές μάσκες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγουν εκδηλώσεις φιλίας. Για κάποιους λόγους φαίνεται πως τα πάρτι τέτοιου τύπου ή ο αγιασμός σε ποδοσφαιρικές ομάδες με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού δεν είναι επικίνδυνα για την επαναπροσβολή ενός ατόμου από τον Covid-19. Το μόνο επικίνδυνο είναι το δικαστικό περιβάλλον της δίκης για τα στημένα, όπου ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος. Ελπίζουμε τελικά τα σαθρά επιχειρήματα των νομικών συμβούλων του κ. Μαρινάκη να απορριφθούν από το δικαστήριο.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης
38 Views

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
  • Ξεμπλοκάρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
    32 Views

    Στο ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται νέα προθεσμία προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

    Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης
38 Views

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεμπλοκάρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
32 Views

Στο ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται νέα προθεσμία προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τι παρέλειψε να μας πει ο Κ. Μητσοτάκης για τα μέσα μεταφοράς
31 Views

Ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να παραμένει εδώ και μήνες το φαινόμενο συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών να παρακολουθούν ουσιαστικά αδρανείς και να παραπέμπουν τη λύση μέχρι το τέλος του 2020 μέσω της ιδιωτικοποίησης συγκοινωνιακού έργου.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Το Καφέ της Χαράς επέστρεψε και το Twitter έδειξε τον ενθουσιασμό του
36 Views

Ήταν 14 Μαρτίου όταν είδαμε τελευταία φορά το Καφέ της Χαράς, με το highlight του επεισοδίου να είναι το φιλί της Βάλιας και του Μανωλάκη πάνω στην πρόβα για το μιούζικαλ που θα ανεβάζανε στο καφέ. Έπειτα μας βρήκε μια πανδημία, ένα lockdown, τα γυρίσματα σταμάτησαν και κάπως έτσι δεν είδαμε άλλο καινούργιο επεισόδιο από την επιστροφή της αγαπημένης μας σειράς.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Πέτρος Ιακωβίδης αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από την επιτυχία «Παραδόθηκα σε σένα»
37 Views

Στο The 2night Show βρέθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, ο Πέτρος Ιακωβίδης καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο τραγουδιστής που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε, μέσα σε όλα, την ιστορία που κρύβεται πίσω από την μεγάλη επιτυχία «Παραδόθηκα Σε Σένα» που πρόσφερε απλόχερα στην αγαπημένη του συνεργάτιδα και πια φίλη, Νατάσα Θεοδωρίδου.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβλήματα στη σελίδα της ΑΑΔΕ λόγω ανάρτησης του Ενφια!
36 Views

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη σελίδα του taxisnet. Η σελίδα της ΑΑΔΕ λειτουργεί κανονικά σε όλες τις κατηγορίες εκτός από εκείνη της "Προσωπικής Πληροφόρησης" όπου βρίσκεται και το κομμάτι των πληρωμών του Ενφια.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: Ο ιδιαίτερος συμβολισμός και το «μήνυμα» στην Άγκυρα
30 Views

Ιδιαίτερα συμβολική φαίνεται πως είναι η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μετά τα μεσάνυχτα
35 Views

Την υιοθέτηση νέων αυστηρών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Μηταράκης: Στόχος η πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου (vid)
33 Views

Το κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι πρόσφατες εικόνες με πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, απασχολούν την κυβέρνηση αφού, εκτός των άλλων, πρόκειται για εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ του υπ. Οικονομικών για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»
34 Views

Με το νομοσχέδιο προωθείται η περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει στη φανέλα της ως χορηγό, εταιρεία …σεξουαλικών βοηθημάτων
32 Views

Η ποδοσφαιρική ομάδα Έμεν, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Ολλανδίας, θα έχει πλέον το δικαίωμα να διαφημίζει στις φανέλες των παικτών της το λογότυπο εταιρείας σεξουαλικών παιχνιδιών, μετά από απόφαση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ένωσης (KNVB) να ανατρέψει προηγούμενη οδηγία της

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σ. Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών
41 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης από την 1η Οκτωβρίου
50 Views

Με στόχο τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας μπαίνει την 1η Οκτωβρίου σε ισχύ ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περ. Ιονίων με απευθείας ανάθεση
35 Views

Για την «γαλάζια» Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα τα φουλάρια πρέπει να είναι το αγαπημένο της αξεσουάρ. Μόνο που η λατρεία της αυτή έφθασε μέχρι το ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφού παράγγειλε 102 μεταξωτά φουλάρια τριών μεγεθών αξίας 5.000 ευρώ για τις ανάγκες των δημόσιων σχέσεών της προς κυρίες φιλοξενούμενες

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αθήνα θα πάει σε διάλογο, ενώ ο Ερντογάν την ίδια στιγμή απειλεί την Κύπρο
32 Views

Μιχάλης Ιγνατίου (22/09/2020) Συνέβησαν πολλά περίεργα και ακατανόητα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πολύ ορθή επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας, να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Λευκορωσία, αλλά και στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Παραιτήθηκαν οι διευθυντές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
33 Views

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν πριν από λίγο ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και οι υπεύθυνοι της πτέρυγας Covid του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται άλλα κρούσματα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομία, μηνύσεις και εισαγγελείς για το βίντεο στη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου! (Photos & video)
258 Views

Σάλος έχει γίνει στα social media μετά το βίντεο με τις ακτινογραφίες που έδειχναν επιδείνωση ασθενή με covid μέσα σε 7 ώρες το οποίο έπαιξε στην εκπομπή του ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Περισσότερα ...