Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ιερά σκάνδαλα, οικονομικές «αμαρτίες» και «μαύρη» τρύπα εκατομμυρίων

119 Views
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ιερά σκάνδαλα, οικονομικές «αμαρτίες» και «μαύρη» τρύπα εκατομμυρίων
Συλλήψεις, έρευνες της αμερικανικής Δικαιοσύνης, δικαστικές διαμάχες, εκατομμύρια ευρώ χαμένα.
Τα όσα έχουν δει τους τελευταίους μήνες το φως της δημοσιότητας σχετικά με πρόσωπα που για χρόνια ολόκληρα βρισκόταν σε επιτελικές θέσεις στη διοίκηση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, έχουν δημιουργήσει αλγεινές εντυπώσεις και ερωτήματα περί χρηστής διαχείρισης στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.
Το Σεπτέμβριο του 2017 απολύθηκε από την θέση του διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Ιερώνυμος (Τζέρι) Δημητρίου, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Την περίοδο εκείνη τα δημοσιεύματα του Ομογενειακού Τύπου αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έδιναν και έπαιρναν. Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν και οι απολύσεις προσωπικού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το οικονομικό έλλειμμα της Αρχιεπισκοπής ανέρχονταν σε 8,5 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Αρχιεπισκοπή δεν απέστειλε επί μήνες τη μηνιαία της συνεισφορά στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, με αποτέλεσμα και εκεί να έχουν προκύψει οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για τη Θεολογική Σχολή την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επιδοτήσει με 2.2 εκατ. ευρώ το χρόνο προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών.
Υποθήκες και δάνειο 7,5 εκατομμυρίων
Μπροστά στα τεράστια οικονομικά προβλήματα η Αρχιεπισκοπή αναγκάστηκε μάλιστα να υποθηκεύσει τα κεντρικά της γραφεία στο Μανχάταν προκειμένου να λάβει δάνειο 7,5 εκατ. δολαρίων από την τράπεζα Alma Bank.
Δύο μήνες μετά ήρθε ακόμη ένα πλήγμα στην εικόνα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η κατασκευαστικής εταιρεία Skanska USA σταμάτησε τις διαδικασίες ανοικοδόμησης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί το 2001 κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η αιτία για τη διακοπή των εργασιών ήταν η «αθέτηση πληρωμών» από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, παρά το γεγονός ότι είχαν συγκεντρωθεί δωρεές 37 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του έργου είχε σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ειδικότερα, όταν το σχέδιο ανακοινώθηκε το 2013, το προβλεπόμενο κόστος του Ναού του Αγίου Νικολάου ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια. Έως ότου γίνουν τα θεμέλια, το 2015, η εκτίμηση του κόστους είχε φθάσει τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Όταν ο θόλος 15 μέτρων ολοκληρώθηκε το 2016, η εκτίμηση ήταν 40 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια έφτασε τα 72 με 78 εκατομμύρια. Είναι άγνωστο γιατί εκτοξεύτηκε τόσο πολύ το κόστος όσο και το που πήγαν τα χρήματα για την ανακατασκευή της εκκλησίας.
Η σύλληψη και η υπεξαίρεση
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ομογενειακού Τύπου την εποπτεία για την ανέγερση του ιερού Ναού την είχε ο Τζέρι Δημητρίου.
Το Νοέμβριο του 2019 ο Τζέρι Δημητρίου συνελήφθη από τις Αμερικανικές αρχές με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και κατάχρησης της πιστωτικής κάρτας της Αρχιεπισκοπής για προσωπική του χρήση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Δημητρίου φέρεται να εμπλέκονταν σε υπεξαίρεση 488.000 δολαρίων, καθώς επίσης και ότι χρέωνε την πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής με προσωπικά του έξοδα. Ο Δημητρίου αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εγγύηση 150.000 δολαρίων.
Στα κατηγορητήριο της Αμερικανικής Δικαιοσύνης, αναφέρεται πως από το Μάιο του 2011 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017, ο Δημητρίου είχε χρεώσει την πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής με εκατοντάδες έξοδα προσωπικής χρήσεως. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 204 χρεώσεις αεροπορικών εισιτήριων του Δημητρίου με την οικογένειά του ύψους 61.826 δολάρια.
Η σύλληψη Παπαδάκου
Λίγους μήνες ακόμη ένα πρόσωπο που είχε σχέση με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές. Επρόκειτο για τον πρώην διευθυντή Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, Γεώργιο Παπαδάκο, ο οποίος συνελήφθη για υπεξαίρεση χρημάτων από την Αρχιεπισκοπή, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε πάνω από 60.000 δολάρια. Ο Παπαδάκος δικάστηκε τελικά στα τέλη Οκτωβρίου και καταδικάστηκε σε «τρία χρόνια επιτήρηση υπό τους όρους να μην έχει στην κατοχή του ναρκωτικά ή όπλο. Να κάνει 200 ώρες υπηρεσία κοινής ωφελείας τον χρόνο για την κοινωνία επί τρία χρόνια και να πηγαίνει για θεραπεία κάθε εβδομάδα. Δεν θα του επιβληθεί περαιτέρω οικονομική ποινή εκτός από την επιστροφή των υπεξαιρεμένων χρημάτων και επί πλέον $100 δολάρια ειδική αξιολόγηση», όπως αναφέρονταν σε σχετικά δημοσιεύματα. Ο Παπαδάκος ήταν επίσης στενός συνεργάτης του Δημητρίου , ενώ φέρεται να αποδέχτηκε την ενοχή του, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο υπήρξε αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Νέος Αρχιεπίσκοπος αναδείχτηκε ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο οποίος παρέλαβε μία ομολογουμένως δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα καταφέρει να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και θα ρίξει φως στις υποθέσεις διαφθοράς που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.
Η δικαστική διαμάχη της Θεολογικής Σχολής

Σε ότι αφορά τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, που επιδότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνητικές εντυπώσεις είχε προκαλέσει η χρόνια δικαστική διαμάχη που είχε με το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Αιτία της διαμάχης ήταν η αθέτηση της γραπτής συμφωνίας που υπογράφτηκε το 1981 ανάμεσα στη Σχολή, στην Αρχιεπισκοπή και στους «Φίλους του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου» -που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαλιωτείου- για την καταβολή 50.000 χιλ. δολ. τον χρόνο για τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου. Η Αρχιεπισκοπή και η Σχολή πλήρωναν μέχρι το 1986 και στη συνέχεια αθέτησαν τη συμφωνία με αποτέλεσμα το 2016 να φτάσουν να χρωστούν στο Μαλιώτειο περί τα 1,4 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Ομογενειακού Τύπου. Η διαμάχη φέρεται μάλιστα να κόστισε εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα και στις δύο πλευρές. Τελικά με παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πριν από λίγες ημέρες η διαμάχη φέρεται να έλαβε τέλος.  

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σημαντικές διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου και Κολύμβησης
21 Views

Ιστορία με «χρυσά γράμματα» έγραψε η ομάδα των ΟΠΑΠ Champions στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου και Κολύμβησης. Απόστολος Χρήστου, Παναγιώτης Τριβυζάς και Παναγιώτα Δόση αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στα αγωνίσματά τους, έχοντας την υποστήριξη του χορηγικού προγράμματος ΟΠΑΠ Champions, το οποίο ενισχύει τη νέα γενιά αθλητών.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παναθηναϊκός: Ανανέωσε μέχρι το 2023 ο Χατζηθεοδωρίδης
30 Views

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται τα επόμενα τρία χρόνια ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, καθώς ανανέωσε τη συνεργασία του με το «τριφύλλι» μέχρι το 2023, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Παροξυσμός» στην Τουρκία: Με ελληνικούς υπότιτλους οι δηλώσεις Ερντογάν στο Anadolu
176 Views

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια προχώρησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu που για πρώτη φορά και εν μέσω κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάζει μεταφρασμένες στα ελληνικά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πυρκαγιά σε υπόγειο σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη-Απεγκλωβίστηκε 4μελής οικογένεια
42 Views

Μία τετραμελή οικογένεια απεγκλώβισε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική από διαμέρισμα στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο σούπερ μάρκετ, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο οίκημα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
196 κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 82 στην Αττική
49 Views

Εκατόν ενενήντα έξι (196) νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Τσουχτερά πρόστιμα στο χώρο της εστίασης σε περίπτωση παραβίασης των νέων μέτρων
30 Views

«961 είναι τα ενεργά κρούσματα την τελευταία βδομάδα» ανάφερε σήμερα κατά την ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη των μέτρων.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στην Εύβοια (video)
18 Views

Μετά την αυτοψία που πργηματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών στην Εύβοια, ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει αναστολή για έξι μήνες της πληρωμής όλων των φορολογικών υποχρεώσεων και αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών, με χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή ζημιών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10.000 εργάτες γης από την Αλβανία ήρθαν στη χώρα χωρίς έλεγχο για κορονοϊό, αλλά για τον Κικίλια φταίει η νεολαία!
135 Views

Σε μια ακόμα επίδειξη κυνισμού και περιφρόνησης προς τους πολίτες αλλά και τον κοινό νου, ο Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης που επέτρεψε την αύξηση της πληρότητας των ακτοπλοϊκών γραμμών στο 80% εν μέσω κορονοιού για να κάνει το χατίρι των εφοπλιστών, που άφησε 10.000 εργάτες γης από την Αλβανία....

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα – Αποχωρήστε άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα
23 Views

“Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας“, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στέλνοντας νέο μήνυμα στην Άγκυρα και καλώντας την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Γερμανία: Αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου
21 Views

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας εκφράζει αμφιβολίες για «την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια» του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο πήρε έγκριση σήμερα από τις ρωσικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά στο Σουφλί Έβρου
20 Views

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σουφλί Έβρου. Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 33 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο covid-19
33 Views

Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης Covid-19 στους εφήβους και στους νέους ενηλίκους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη είναι η πρώτη που εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στο άτμισμα και στον Covid-19 ειδικά μεταξύ των νέων στη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αίτηση από την τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής»
16 Views

Κατατέθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+3,55% για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ακατάλληλα αλλαντικά
24 Views

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με ανάκληση αλλαντικών εξέδωσε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση των παρακάτω προϊόντων:

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Τα μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη βρήκαν τη λύση στα νέα μέτρα
34 Views

Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη αναζητούν τρόπους προκειμένου τα καταστήματά τους να παραμείνουν ανοιχτά μετά το νέο μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που τίθεται σε ισχύ από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Αυγούστου, το οποίο απαγορεύει στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος να παραμείνουν ανοιχτά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποζημιώσεις για την φυσική καταστροφή στην Εύβοια
19 Views

Συγκεκριμένες και άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στην Εύβοια, ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλάει για την ακύρωση της ΔΕΘ
25 Views

Για την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ μίλησε στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή των Ελισάβετ Σαλαμάρα και Δημήτρη Σταυρακάκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Oruc Reis: Εμείς είμαστε σε τουρκική ΑΟΖ, εσείς φύγετε
38 Views

Ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας», απαντούν οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες ότι πρέπει να αποχωρήσουν το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
H EE καλεί την Τουρκία να δεσμευθεί σε διάλογο
24 Views

Η έκκληση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ για διάλογο και αποκλιμάκωση μετά τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας είναι και παραμένει επίκαιρη. Αυτή ήταν η απάντηση του Εκπροσώπου της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πήτερ Στάνο σε ερώτημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Συγκλονίζει πασίγνωστη ηθοποιός: Χάνει τα μαλλιά της λόγω κορονοϊού - ΒΙΝΤΕΟ
24 Views

Συγκλονίζει πασίγνωστη ηθοποιός, η οποία νόσησε πριν από αρκετές εβδομάδες από κορονοϊό, αλλά συνεχίζει να ζει τον εφιάλτη, αφού όπως αποκάλυψε η ίδια σε ανάρτησή της στα social media έχει αντιληφθεί πως της πέφτουν τα μαλλιά. Ο λόγος για την πρωταγωνίστρια στη σειρά "Μάγισσες", Αλίσα Μιλάνο που διαγνώστηκε θετική στον φονικό ιό τον περασμένο Απρίλιο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
DW: Φόβοι για χρεοκοπία γερμανικών τραπεζών από τον κορονοϊό
29 Views

Μετά την ιστορικών διαστάσεων οικονομική ύφεση την άνοιξη, τους επόμενους μήνες αναμένεται στη Γερμανία κύμα πτωχεύσεων σε μεγάλο αριθμό εταιρειών, αλλά και διόγκωση των «κόκκινων» δανείων στις γερμανικές τράπεζες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Deutsche Welle».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία μας θέλουν οι Γερμανοί
20 Views

Για άλλη μια φορά η Γερμανία, αν και πρόεδρος της Ευρώπης τώρα, κάνει τον Πόντιο Πιλάτο στη νέα κρίση που δημιουργεί η Τουρκία με το σεισμογραφικό που θέλει να κάνει έρευνες σε ελληνικά ύδατα και μας ζητά να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για απευθείας συνομιλίες προκειμένου να μοιράσουμε τα δικά μας.

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Επεισόδιο με θαλαμηγό μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας - Για «πυροβολισμούς» μιλά η Άγκυρα
50 Views

Μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Περισσότερα ...