Γκάλοπ στους δρόμους της Τουρκίας: «Τρέμει η φωνή μου» - Τι λένε οι Τούρκοι για την εισβολή στη Συρία (Video)

249 Views
Γκάλοπ στους δρόμους της Τουρκίας: «Τρέμει η φωνή μου» - Τι λένε οι Τούρκοι για την εισβολή στη Συρία (Video)
Δείτε Video

Γκάλοπ στους δρόμους της Τουρκίας, σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, πραγματοποίησε τουρκικό κανάλι.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ερωτηθέντες από ρεπόρτερ για το τι σκέφτονται σχετικά με τη συγκεκριμένη κίνηση της χώρας τους, Τούρκοι πολίτες απάντησαν μεταξύ άλλων:
«Πονάει η καρδιά μου. Στενοχωριέμαι παρά πολύ για τους στρατιώτες μας πραγματικά λυπάμαι παρά πολύ. Τρέμει η φωνή μου. Μπορεί να κλάψω. Τζάμπα σκοτώνουν εκεί τα παιδάκια. Θα μου πεις το παιδί σου είναι εκεί; Όχι. Αλλά αυτοί οι στρατιώτες είναι τα παιδιά της πατρίδας μας».
«Εγώ σκέφτομαι πως θα είναι κρίμα πολύ για την κοινωνία, τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και για τους νέους. Ειδικά για τις μητέρες θα είναι πολύ κρίμα. Κατά την γνώμη μου μπορεί να βρουν άλλες λύσεις. Δηλαδή μέχρι σήμερα είχαμε πάντα πρόβλημα με την τρομοκρατία. Υπήρχε πάντα ένα χάος στη νότια Ανατολία, αλλά τώρα τι γίνεται; Νομίζω πως κάποιος θα ωφεληθεί από αυτό και πρέπει να κοιτάξουμε ποιος και γιατί θα το εκμεταλλευτεί».
«Χωρίς να δίνω σημασία στην πολιτική και τα κόμματα, οι πολιτικοί μας πήραν τη σωστή απόφαση. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να συμμετάσχουμε κι εμείς στην επιχείρηση "Πηγή της Ειρήνης". Πρέπει να την στηρίξουμε. Τουλάχιστον πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο. Είναι μια σωστή απόφαση. Είμαστε δίπλα τους. Ελπίζω να δικαιωθούμε και όλα θα πάνε καλά».
«Τελικά είναι πολύ σημαντική η ασφάλεια της Τουρκίας. Δηλαδή από που κι αν πηγάζει η τρομοκρατία, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Η χώρα είναι μία ανεξάρτητη χώρα. Έχει συγκεκριμένα σύνορα. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο εξαιτίας λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο αυτή την στιγμή».
«Δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω το θέμα, αλλά από ό,τι φαίνεται ήταν αναγκαίο να γίνει. Από όσο είδα δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά».
«Δεν μ’ αρέσει ο πόλεμος. Δεν θέλω αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος είναι πολιτικός. Όποια και να είναι η κυβέρνηση σήμερα δεν το θέλω, ρε φίλε. Ο πόλεμος είναι κάτι πολύ κακό. Ο πόλεμος σημαίνει να σκοτώνεις ανθρώπους χωρίς λόγο. Όποιος και να είναι».
«Αν είναι να ωφεληθεί η Τουρκία, εννοείται ότι θα υποστηρίξουμε την ασφάλεια της Τουρκίας».
«Σκέφτομαι πως είναι λάθος κίνηση. Δεν μπορέσαμε να λύσουμε ποτέ κάτι με τον πόλεμο και ούτε τώρα το πιστεύω».
«Η επιχείρηση "Πηγή της Ειρήνης"... Εμείς ως πολίτες βλέπουμε το θέμα λίγο από μακριά. Γίνονται πολλά γεγονότα στην Συρία, σωστά, αλλά οι πολίτες τους είναι εδώ (πρόσφυγες). Εμείς θέλουμε να φύγουν. Θέλουμε να υπερασπιστούν μόνοι τους τη δική τους χώρα. Αλλά αυτοί είναι εδώ και συνεχίζουν να ζουν άνετα και ήσυχα. Όμως οι δικοί μας στρατιώτες πεθαίνουν εκεί. Δεν μας αρέσει αυτό».
«Πρώτα από όλα είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά μάλλον θα πρέπει να μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν αυτοί. Να βοηθήσει ο Αλλαχ τους στρατιώτες μας».

«Τί να πω; Καλή τύχη στον λαό μας και να μας φέρει γούρι ο Αλλάχ. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το παιχνίδι του Ερντογάν, η ελληνική ΑΟΖ και οι χάρτες της Τουρκίας: Από την πολιτική της «ψυχραιμίας» ως το «Βυθίσατε το Φατίχ»
35 Views

Το παιχνίδι του Ερντογάν, η ελληνική ΑΟΖ και οι χάρτες της Τουρκίας: Από την πολιτική της «ψυχραιμίας» ως το «Βυθίσατε το Φατίχ»

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ... ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τανκς και ελικόπτερα σε μια επίδειξη δύναμης κατά των διαδηλωτών!
38 Views

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τανκς και ελικόπτερα σε μια επίδειξη δύναμης κατά των διαδηλωτών!

Περισσότερα ...