Η επιστολή για το κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Παίδων Πεντέλης

71 Views
Η επιστολή για το κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Παίδων Πεντέλης

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Γιώργος Γκριτζέλας, μέσω επιστολής του προς τη διοίκηση του ιδρύματος  αλλά και προς επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, ενημερώνοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες «η  Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας   δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της».

Στην επιστολή επισημαίνει ότι το Τμήμα «αδυνατεί να ανταποκριθεί  στο σύνολο των λειτουργιών του, λόγω ανεπάρκειας ανθρώπινων πόρων», σημειώνοντας πως «μέχρι σήμερα παραμένουν κενές 4 οργανικές  θέσεις ιατρών ,  η μοναδική οργανική  θέση Ψυχολόγου και  η μοναδική οργανική  θέση  Κοινωνικού Λειτουργού». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο αριθμός των Νοσηλευτών  της Μονάδας Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας μειώνεται διαρκώς και πλέον  είναι  κάτω από το κρίσιμο σημείο ώστε να  μπορεί να εκπληρωθεί  το πρόγραμμα εναλλασσόμενης  υπηρεσίας-βάρδιας  των  Νοσηλευτών».
Ο κ. Γκριτζέλας περιγράφει με ιδιαίτερα «μελανά χρώματα» την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν άμεσα καίριες θέσεις, προκειμένου να προχωρήσει  η απρόσκοπτη  λειτουργία του.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
«Με την παρούσα επιστολή  σας  ενημερώνουμε ότι  το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα  του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης , λόγω ανεπάρκειας ανθρώπινων πόρων , αδυνατεί να ανταποκριθεί  στο σύνολο των λειτουργιών του.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένουν κενές 4 οργανικές  θέσεις ιατρών ,  η μοναδική οργανική  θέση Ψυχολόγου και  η μοναδική οργανική  θέση  Κοινωνικού Λειτουργού.  Επίσης  ο αριθμός των Νοσηλευτών  της Μονάδας Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας μειώνεται διαρκώς και πλέον  είναι  κάτω από το κρίσιμο σημείο ώστε να  μπορεί να εκπληρωθεί  το πρόγραμμα εναλλασσόμενης  υπηρεσίας-βάρδιας  των  Νοσηλευτών (Ενδεικτικά ενώ  το θεμιτό όριο  αριθμού Νοσηλευτών είναι 14 άτομα, το ακραία κατώτερο  ασφαλές  όριο  είναι  12 άτομα , στην παρούσα φάση  υπηρετούν 8 νοσηλευτές + 1 σε αναρρωτική άδεια + 1 προϊσταμένη )
Επισημαίνεται ότι  δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και έμειναν  κενό  γράμμα  τα παρακάτω :
• Η υπ. αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π.36305 από 17 /5 /2019 Προκήρυξη 2 θέσεων Παιδοψυχιάτρων  
• Το  αίτημα του Νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικού Παιδοψυχιάτρου  πριν το τέλος του 2019
• Το  αίτημα της Διευθύνουσας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  για πρόσληψη 3 ψυχιατρικών Νοσηλευτών .
• Τo διαρκές ( από το 2018) αίτημα του Τμήματος για απαλλαγή από τις  καθημερινές πρωινές  εφημερίες και την κάλυψη μόνο των ανοικτών εφημεριών του Νοσοκομείου, αίτημα που εγκρίθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου
• Κανένα από τα αιτήματα , που αναφέρονται  στο  έγγραφο του Τμήματος  προς την ΥΠΕ (με αρ.πρωτ. 4003 από 2-4-2019), που αφορά το ιστορικό και τις ανάγκες του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος
 
Πλέον είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας δηλώσουμε ότι η  Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας   δεν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της   μετά την 1/2/2020  Αρχικά  είναι απαραίτητο ( από την ημερομηνία αυτή)   να γίνει  αναστολή εισαγωγών μέχρι να  ολοκληρωθεί  η Νοσηλεία των υπαρχόντων νοσηλευόμενων παιδιών . Η Μονάδα  θα μπορεί να επαναλειτουργήσει  μόλις υπάρξει επαρκής στελέχωσή της  ώστε να  μπορεί να  εκπληρώνεται ένα ασφαλές πρόγραμμα εναλλασσόμενης υπηρεσίας Νοσηλευτών.
Εξ’ άλλου η  παρουσία μόνο 3 ειδικών ιατρών , η απουσία ψυχολόγου και κοινωνικού Λειτουργού  καθιστούν  ανέφικτη  την σωστή ανταπόκριση μας  στις επιμέρους λειτουργίες του Τμήματος  (Εξωτερικά ιατρεία , Διασυνδετική  Υπηρεσία ,  Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας) και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων καθίσταται αναγκαίος.  Το αίτημα απαλλαγής από τις πρωινές εφημερίες ενώ είναι  χρόνιο και διαρκές    δεν έχει απαντηθεί από την αρμόδια ΥΠΕ και δεν έχει προωθηθεί στο ΕΚΕΠΥ παρ’ ότι έχει αιτιολογηθεί εμπεριστατωμένα, αποτελεί  απόφαση του επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου , δημιουργεί ασφυκτική πίεση προς τους Ιατρούς του τμήματος και αυξάνει την επικινδυνότητα στην διαχείριση των επειγόντων περιστατικών .  Τέλος στα Εξωτερικά Ιατρεία του Τμήματος  δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αιτήματα που απαιτούν αξιολόγηση από Ψυχολόγο.
Συνοπτικά θεωρούμε ότι  τα παρακάτω αιτήματα έχουν επείγοντα χαρακτήρα και χωρίς την ικανοποίησή τους δεν μπορεί  να προχωρήσει  η απρόσκοπτη  λειτουργία του Τμήματος:
• Άμεση πρόσληψη 1 επικουρικού  παιδοψυχίατρου
• Κάλυψη 3 θέσεων νοσηλευτών
• Απαλλαγή από τις πρωινές  εφημερίες  του Νοσοκομείου (Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή )
• Προκήρυξη  των 2  θέσεων  Επιμελητών Παιδοψυχιατρικής , 1 θέσης  ψυχολόγου  και  1 θέσης  Κοινωνικού Λειτουργού.
Ζητούμε την συμπαράσταση και την  θεσμική υποστήριξη  σας  στα αιτήματά μας ώστε να μην χαθούν δομές και Υπηρεσίες από το ΕΣΥ,  να εξασφαλισθούν  ανθρώπινοι  πόροι και να μπορέσει το Παιδοψυχιατρικό  Τμήμα  του ΓΝ Παίδων Πεντέλης  να αναπτύξει τις λειτουργίες  για τις οποίες  έχει ταχθεί.

  Σημειώνουμε το αυτονόητο  ότι η επάρκεια ανθρώπινων πόρων για την φροντίδα της ψυχικής υγείας  είναι ισοδύναμη των επενδύσεων σε  υψηλή  τεχνολογία για τα Τμήματα σωματικής Ιατρικής». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση
45 Views

Οι κοροναϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Τι είναι η χοληστερόλη. Πώς την χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Πότε υπάρχει πρόβλημα
34 Views

Η χοληστερόλη είναι ένας τύπος λίπους (λιπιδίου) στο αίμα. Τα κύτταρα χρειάζονται την χοληστερόλη και ο οργανισμός παράγει όλη όση απαιτείται. Αλλά παίρνετε επίσης χοληστερόλη από το φαγητό που τρώτε.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ετοιμότητα ο Ελληνικός Στόλος ''φονιάδες του Αιγαίου''. Μήνυμα προς στην Άγκυρα
30 Views

Σε θέσεις μάχης είναι οι ''φονιάδες του Αιγαίου'. Η Ελλάδα απαντά στρατιωτικά στις κινήσεις των Τούρκων την στιγμή που προκαλούν σε όλα τα επίπεδα. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ''συνθήκες πολέμου'' στο Αιγαίο, αλλά η Αθήνα στέλνει την ίδια στιγμή ηχηρό μήνυμα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και FIFA-UEFA
26 Views

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπέγραψαν το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 σήμερα στο Αιγαίο
22 Views

Για ακόμη μία μέρα οι Τούρκοι προχωρούν σε προκλήσεις στο Αιγαίο αφού το πρωί τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από κατοικημένα και ακατοίκητα ελληνικά νησιά, ανεβάζοντας τις υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου στις 108.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
Οκαιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
33 Views

Μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη μας Μιχάλη Σεΐτη
21 Views

Βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και μπορεί τα περισσότερα φλας των ΜΜΕ να πέφτουν πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δύο εβδομάδες μετά την τέλεσή τους ξεκινούν και κάποιοι άλλοι αγώνες. Σε αυτούς οι αθλητές που συμμετέχουν όχι μόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα μετάλλιο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρουν σε όλους μας μαθήματα ζωής. Ο λόγος γίνεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που μπορεί να μην έχουν την μεγάλη προβολή αλλά στο Τόκυο το 2020 όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη
25 Views

Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα σε στέκια τοξικοεξαρτημένων της Θεσσαλονίκης. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ένας 28χρονος Αλβανός, που χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως ηγετικό του στέλεχος, κι ένας 19χρονος -ελληνικής καταγωγής- συνεργός του.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε 15 Αφγανούς
29 Views

Μία ακόμη κινηματογραφική καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η καταδίωξη ξεκίνησε από την Κομοτηνή, περίπου στις 3:30. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα περιπολικού της περιοχής. Η καταδίωξη συνεχίστηκε από σταθμούς της Καβάλας και στο ύψος της Ασπροβάλτας ανέλαβαν τα περιπολικά της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σε κλοιό από το ΠΑΜΕ και τα ΜΑΤ – Απαγόρευση σε δημοσιογράφους
18 Views

Αστυνομικές δυνάμεις είναι ήδη παραταγμένες στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, όπου διεξάγεται σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στόχος είναι να αποφευχθεί τυχόν εισβολή στο συνέδριο ή επεισόδια. Αποκλεισμένες είναι όλες οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ξεκοκκίνισαν» 64.717 δάνεια
28 Views

Τις 63.793 έχουν φτάσει οι ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών δανείων από διμερείς διαπραγματεύσεις των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αυξήσει το αποτέλεσμα, πιέζοντας και προς την πλευρά της ένταξης στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρέη στην εφορία: Ξεκινά από αύριο η πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις
33 Views

Tη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και σε 24 ή ακόμη και σε 48 μηνιαίες δόσεις βεβαιωμένες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές προς την εφορία, οι οποίες την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019, θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, από αύριο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών.

Περισσότερα ...