Θεόδωρος Νιτσιάκος: Η μυθική περιουσία που αφήνει πίσω -Η αυτοκρατορία που έχτισε

253 Views
Θεόδωρος Νιτσιάκος: Η μυθική περιουσία που αφήνει πίσω -Η αυτοκρατορία που έχτισε
Δείτε Video

 Η διαδρομή του Θεόδωρου Νιτσιάκου δεν ήταν στρωμένη με «ροδοπέταλα», καθώς ήδη από τα πρώτα του βήματα συνάντησε εμπόδια.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων στις 25 Μαρτίου του 1944. Πολύ κοντά στη γενέτειρά του ήταν και το σημείο όπου έχασε τη ζωή του,σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα/div>
Στο βιογραφικό του Θεόδωρου Νιτσιάκου επισημαίνεται ότι σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και πως ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. Εκείνη την περίοδο είχε ήδη ξεκινήσει να περιεργάζεται το μέλλον του, σκέψεις που -κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, σε ηλικία 25 ετών- τον οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων έξω από τα Ιωάννινα. 

Δεν έβρισκε χρηματοδότηση -Οι γονείς του πούλησαν τα πρόβατά τους
Το φιλόδοξο σχέδιο του Θεόδωρου Νιτσιάκου ξεκίνησε με… εμπόδια, καθώς η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης. Τότε αποφάσισε να στραφεί στους γονείς του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν και πούλησαν τα πρόβατά τους για να τον υποστηρίξουν στην προσπάθειά του. 
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1972, πετυχαίνει το πρώτο βήμα του οράματός του: ιδρύει την εταιρεία και ξεκινά τη λειτουργία μονάδας αναπαραγωγής στο Μπιζάνι Ιωαννίνων. Εκτοτε, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα. 

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Η Foodmaster, οι βιολογικές καλλιέργειες και τα εργοστάσια ζωοτροφών
Το 1980 ο Θεόδωρος Νιτσιάκος εγκαινιάζει πτηνοσφαγείο στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ανοίγει νέο σύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών στην Πεδινή Ιωαννίνων, με δυναμικότητα 20 τόνων ανά ώρα. 
Το 1993 ο Θεόδωρος Νιτσιάκος δίνει το «πράσινο φως» για την κατασκευή εργοστασίου περαιτέρω επεξεργασίας κρέατος στην Αμφιθέα Αρτας. Η εν λόγω μονάδα εντάχθηκε στη θυγατρική Foodmaster ΑΕΒΕ, η οποία μέχρι σήμερα ειδικεύεται στα προψημένα μπιφτέκια και τα σνίτσελ και σε πολλά ακόμη προϊόντα όπως οι κροκέτες και ο γύρος.
 Η εταιρεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου καταλάμβανε ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, με συνέπεια να γίνουν επιπλέον κινήσεις όπως: 
    • 1995: μετατροπή της εταιρείας σε Α.Ε.
    • 1995-2000: δημιουργία κέντρων διανομής στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις
    • 2001: εξαγορά από το συνεταιρισμό Βησαλτίας και εκσυγχρονισμός πτηνοσφαγείου στη Νιγρίτα Σερρών
    • 2001: αγορά εγκαταστάσεων στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης για αποθήκευση πρώτων υλών ζωοτροφών
    • 2002: δημιουργία στα Δολιανά Ιωαννίνων φάρμας 2.100 στρεμμάτων για βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφή ελευθέρας βοσκής
    • 2003: λειτουργία 2ου εργοστασίου ζωοτροφών στην Άρτα

Οι «Μύλοι Νιτσιάκου» και τα βιοκαύσιμα 
Καθ’ όλη την πορεία του, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας διέκρινε «ανοίγματα» και ευκαιρίες σε πολλούς ακόμη τομείς. Αυτή ήταν και η αιτία που το 1996 μπήκε στον «στίβο» των αλεύρων για ανθρώπινη κατανάλωση. 
Η ομάδα του Θεόδωρου Νιτσιάκου εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στον χώρο των σιτηρών δημιούργησε ένα εργοστάσιο παραγωγής αλεύρων, εξοπλισμένο από τη Buhler Ελβετίας, το 1996, στην Ιωνία Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει δυναμικότητα 7 τόνων ανά ώρα, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί και χημικό εργαστήριο με δυνατότητα πληθώρας αναλύσεων. 
Η Νιτσιάκος, στο μεταξύ, είδε από νωρίς την ανάγκη για καύσιμα οικονομικότερα και φιλικά προς το περιβάλλον γι’ αυτό και υιοθέτησε τη χρήση βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας. Ανάμεσα σε άλλα, η εταιρεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά πέλλετ από φλοιό ηλιόσπορου. Το πέλλετ διατίθεται χύμα, ή συσκευασμένο σε σάκους 40 κιλών και ενός τόνου στις εγκαταστάσεις της Νιτσιάκος σε Πεδινή Ιωαννίνων, Άρτα και ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Το «άλμα» Νιτσιάκου στον τουρισμό 
Τα τελευταία χρόνια ο Θεόδωρος Νιτσιάκος επέκτεινε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τουρισμό. Συγκεκριμένα, με «προμετωπίδα» τη Θ. Νιτσιάκος ΑΕ Ξενοδοχείακές επιχειρήσεις δημιούργησε τα ξενοδοχεία Hotel Du Lac Congress Center & Spa στα Γιάννενα (1999)και το Marilena Premium Hotel στο Πυργί της Κέρκυρας. 
Παράλληλα το Marilena Premium Hotel στο Πυργί της Κέρκυρας διαθέτει 83 δωμάτια «μοιρασμέν» σε 7 κτίρια παραδοσιακής κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής ανάμεσα σε ελαιόδενδρα και κήπους. Στο «τιμόνι» των ξενοδοχείων βρίσκεται η κόρη του Θεόδωρου Νιτσιάκου, Αγγελική, η οποία έχει σπουδάσει και ειδικευτεί στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. 

Η αυτοκρατορία Νιτσιάκος 
Την τελευταία δεκαετία, η μητρική Νιτσιάκος υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.
Σήμερα η εταιρεία που οραματίστηκε και έχτισε ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.
Οι δομές της Νιτσιάκος περιλαμβάνουν:
    • Μονάδες επεξεργασίας κρέατος:
        ◦ Πτηνοσφαγείο - τυποποιητήριο κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ. και δυναμικότητας 8.000 κοτόπουλων ανά ώρα. Για την πρόψυξη χρησιμοποιείται η μέθοδος της αερόψυξης.
        ◦ Σφαγείο γαλοπούλας – κουνελιών πατρογονικών ορνίθων στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννινων.
        ◦ Πτηνοσφαγείο στη Νιγρίτα Σερρών δυναμικότητας 3.000 κοτόπουλων ανά ώρα.
        ◦ Τυποποιητήριο κρέατος στην Άρτα για παραγωγή προψημένων σκευασμάτων, αλλαντικών, προϊόντων για τη μαζική εστίαση επιφάνειας 3.800 τ.μ.
    • Μονάδες ζωοτροφών:
        ◦ Εργαστασιο παραγωγής φυραμάτων στην Πεδινή Ιωαννίνων δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα.
        ◦ Εργαστασιο παραγωγής φυραμάτων στην Άρτα δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα καθώς και αποθηκευτικοί χώροι για ΑΥ ζωοτροφών 7.000 τ.μ.
        ◦ Μονάδα συγκέντρωσης ΑΥ ζωοτροφών και ξήρανσης δημητριακών στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης. Η μονάδα διαθέτει σιλό χωρητικότητας 20.000 τόνων, 6.500 τ.μ. οριζόντιες αποθήκες και 2 ξηραντήρια.
        ◦ Εργαστασιο παραγωγής φυραμάτων στην Ιωνία Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 10 τόνων ανά ώρα.
    • Πρωτογενής παραγωγή:
        ◦ Εκκολαπτήριο νεοσσών κρεοπαραγωγής στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων δυναμικότητας 34 εκ αυγών ετησίως.
        ◦ Ιδιόκτητο αναθρεπτήριο νεοσσών αναπαραγωγής στη Λιγοψά Ιωαννίνων.
        ◦ Ιδιόκτητες και συνεργαζόμενες μονάδες αναπαραγωγής συνολικής δυναμικότητας ορνίθων στην Ήπειρο.
        ◦ Ιδιόκτητες και συνεργαζόμενες μονάδες πάχυνσης σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Ανατολική Στερεά Ελλάδα.
        ◦ Μονάδα αναπαραγωγής και πάχυνσης κονίκλων στα Δολιανά Ιωαννίνων για 2.000 κονικλομητέρες.
        ◦ Φάρμα 2.100 στρεμμάτων στα Δολιανά Ιωαννίνων για ειδικές πτηνοτροφικές εκτροφές και βιολογικές καλλιέργειες.
    • Λοιπά:
        ◦ Εργοστάσιο παραγωγής ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς στην Πεδινή Ιωαννίνων δυναμικότητας 5 τόνων ανά ώρα.
        ◦ Αλευρόμυλος στην Ιωνία Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 7 τόνων ανά ώρα.
    • Δίκτυο διανομής:
        ◦ Κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής για προϊόντα κρέατος και ζωοτροφές συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ.
        ◦ Κέντρο διανομής στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης για προϊόντα κρέατος συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ.
        ◦ Κέντρα διανομής σε Πάτρα, Κόρινθο, Τρίκαλα και Ηράκλειο Κρήτης καθώς και δίκτυο αντιπροσώπων που συνδυαστικά καλύπτουν όλη την επικράτεια
Με ετικέτα: Θεόδωρος Νιτσιάκος
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος των πλέι οφ
27 Views

Εγκρίθηκε από το σημερινό (6/7) διοικητικό συμβούλιο της Super League, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών των πλέι-οφ. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου, με τα τρία ματς της 10ης αγωνιστικής να διεξάγονται παράλληλα (ώρα έναρξης 20:00).

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος των πλέι οφ
27 Views

Εγκρίθηκε από το σημερινό (6/7) διοικητικό συμβούλιο της Super League, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών των πλέι-οφ. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου, με τα τρία ματς της 10ης αγωνιστικής να διεξάγονται παράλληλα (ώρα έναρξης 20:00).

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το ΟΦΗ-Ολυμπιακός ίσως γίνει με παρουσία φιλάθλων
27 Views

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League τη Δευτέρα (6/7) αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί αίτημα προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, για την πιλοτική εφαρμογή παρουσίας φιλάθλων στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανελλήνιες 2020: Την Παρασκευή 10 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμοί
28 Views

Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Η ανακοίνωση θα αφορά τόσο τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων όσο και αυτούς των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εντός 30 ημερών η καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς 6 Ιουλίου 2020
28 Views

Εντός 30 ημερών θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο; – Οικονομία και Τουρκία σπρώχνουν σε εθνική κάλπη
27 Views

Η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η συνολική παραδοχή, ειδικών και μη, ότι «τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία έρχονται» καθώς και η αντίληψη του ίδιου του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη ότι «πρέπει να κλείσουν τα ζητήματα με την Τουρκία», κατά τα φαινόμενα οδηγούν σε εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπως είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Μίνα Αρναούτη: Ζητά 1,1 εκατ. ευρώ για το δυστύχημα µε τον Παντελίδη
37 Views

Η Μίνα Αρανούτη με αγωγή που κατέθεσε ζητά 1,1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση για το τροχαίο δυστύχημα με τον Παντελή Παντελίδη, στο αυτοκίνητο του οποίου η ίδια ήταν συνεπιβάτης, τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016. Τότε, που ο δημοφιλής τραγουδιστής προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες σε ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Βουλιαγμένης και πέρασε στην αιωνιότητα, ενώ η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου που επέβαιναν στο πολυτελές τζιπ.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Μαρία Κορινθίου: Πόζαρε με μπικίνι και μας αναστάτωσε! (photo)
36 Views

Η Μαρία Κορινθίου είναι το απόλυτο θηλυκό, άλλωστε δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα sex symbol. Στα 40 της, πόζαρε στην παραλία φορώντας ένα μικροσκοπικό μπικίνι μαγιό, με τις σέξι καμπύλες της να τονίζονται περισσότερο και «μοίρασε εγκεφαλικά» όταν πόσταρε τη φωτογραφία της στο Instagram.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν δώσει η κυβέρνηση τις αρχικές τιμολογήσεις για τα ΜΜΕ, η λίστα έχει «μαγειρευτεί»
31 Views

Να δημοσιοποιήσει τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που εστάλησαν στα μέσα ενημέρωσης καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις για την καμπάνια σχετικά με τον κορονοϊό καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ για τη λίστα των ΜΜΕ: “Έτσι χτίζεται το πελατειακό κράτος”
22 Views

Το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τη λίστα των ΜΜΕ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως:«Από τα στοιχεία αυτά είναι ολοφάνερο το γιατί έκρυβε τη λίστα η κυβέρνηση. Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα»

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το σερφάρισμα του Χρήστου Καλογρίτσα στα δίκτυα της εξουσίας
25 Views

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υπήρξε ο εκλεκτός του ΚΚΕ όταν προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 του ανατέθηκε να εκδώσει την εφημερίδα «Πρώτη», μία καθόλα σοβαρή, σημαντική και ποιοτικά αναβαθμισμένη προσπάθεια στην ελληνική εκδοτική αρένα. Όντως αυτή η έκδοση -όσο κράτησε- ανέδειξε μία εξόχως ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική δραστηριότητα από τους εργαζομένους στην εφημερίδα. Το εγχείρημα είχε ημερομηνία λήξης.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Στα 43 κρούσματα Covid-19 σε μια ημέρα - Τα 36 εισαγόμενα
30 Views

Σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 σημειώθηκε στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Όμως, τα 36 από τα συνολικά 43 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Πιο συγκεκριμένα: και τα 36 κρούσματα καταμετρήθηκαν στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα, Τα 20 εκ των οποίων αφορούν Σέρβους πολίτες που βρέθηκαν να είναι φορείς του Covis

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο διάσημος συνθέτης Ένιο Μορικόνε
23 Views

Ο Ένιο Μορικόνε (Ennio Morricone, 10 Νοεμβρίου 1928) ήταν Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, ο οποίος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Πια, δεν είναι μαζί μας, αφού έφυγε σε ηλικία 93 ετών - την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
H Initiative πήρε 411.985 ευρώ για να μοιράσει τη διαφήμιση, ενώ θα μπορούσε να γίνει δωρεάν
28 Views

Σε 411.985 ανέρχεται η αμοιβή της διαφημιστικής εταιρείας Initiative όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με τη μόνη διαφορά ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσε το ελληνικό Δημόσιο να τα γλιτώσει καθώς η διανομή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την απευθείας ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς
35 Views

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση στην οποία φέρεται ότι εμπλέκεται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχουν συλληφθεί και άλλοι αστυνομικοί, καθώς επίσης και πολίτες.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ΕΦΚΑ ρευστοποιεί περιουσιακά του στοιχεία για να πληρώσει τις συντάξεις
28 Views

Το lockdown και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης «σκότωσαν» τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ούτως η άλλως βρίσκονταν «στα όρια» και πλέον ρευστοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία(!) για να μπορέσουν να πληρώσουν τις συντάξεις! Την ίδια ώρα κάποιοι «βλέπουν» σχέδιο φτωχοποίησης των πολιτών «πίσω» από την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να μην ρίξει απευθείας χρήματα στην ελληνική οικονομία.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεσσαλονίκη: 13χρονος μαθητής κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης
26 Views

Τα βιβλία τον συντροφεύουν από πολύ μικρή ηλικία και κάθε φορά που τελειώνει ένα απ' αυτά κάνει μια μικρή περίληψη -εν είδει ενός άτυπου ημερολογίου ανάγνωσης- δοκιμάζοντας τις συγγραφικές του ικανότητες (και δη στην αγγλική αφού είναι μαθητής αγγλικού σχολείου).

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΥΠ κατέγραψε υπουργούς της ΝΔ να εμπλέκονται μέχρι και σε παιδεραστία - Θα τους διώξει ο κ. Μητσοτάκης;
20 Views

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας; Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του;»

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μείωση συντάξεων ζητά (πάλι) η πρώην του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά!
19 Views

«Πρέπει να επανεξετάσουμε την δαπάνη για συντάξεις – Η διατήρηση των υψηλών συντάξεων πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους», ανέφερε μιλώντας στον FOCUS FM, η οικονομολόγος και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε μαγαζιά στα Εξάρχεια με άγριες διαθέσεις (Video)
26 Views

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν ξαφνικά στην οδό Κωλέττη και εισέβαλαν σε καφετέριες. Mαρτυρίες αναφέρουν ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων μέσα στα καταστήματα, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Γύρισαν την πλάτη στον Κικίλια οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
29 Views

Μπορεί η εικόνα που χτίζουν για τον Β.Κικίλια τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να είναι αυτή του ήρωα που έσωσε τη χώρα από την πανδημία, όμως οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις στην αρμόδια επιτροπή
31 Views

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις "Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις". Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κλείνει για τρεις ημέρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Πιερία
46 Views

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη, από τις 10.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, λόγω έργων στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στην Πιερία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη
233 Views

Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κεντροδεξιού κόμματος, από «καραμανλικά» στελέχη τα οποία έχει αποξενώσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μία κατεύθυνση «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», τόσο από πλευράς στελεχών όσο και πολιτικών.

Περισσότερα ...