Καρδίτσα: Παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες

310 Views
Καρδίτσα: Παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες

Μάχη με τις λάσπες δίνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών και δεν υπάρχει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο της απόγνωσης. Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροδότησης σε Μουζάκι, Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα.

Ενώ ο χολιγουντιανού τύπου απεγκλωβισμός των οκτώ από το μοναστήρι στην Οξυά Μουζακίου, με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και στελεχών προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία, χθες, δεν μπορεί να καλύψει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, καθώς οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας παραμένουν αποκλεισμένοι, με το οδικό δίκτυο να έχει καταρρεύσει πλήρως. Από χθες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και της ενίσχυσης των αναχωμάτων σε Μουζάκι και Αργιθέα.

"Βομβαρδισμένη" η Αργιθέα

Βομβαρδισμένο τοπίο, με δρόμους κατεστραμμένους, το σκηνικό στην Αργιθέα. Στην ανατολική πλευρά του δήμου τα χωριά παραμένουν για έκτη ημέρα χωρίς ρεύμα, με τις κολώνες της ΔΕΗ να έχουν καταρρεύσει ή να έχουν παρασυρθεί μέσα στα ποτάμια. Η πρόσβαση αποκαθίσταται με αργούς ρυθμούς, όπως λένε οι κάτοικοι στην «Αυγή», ενώ, από τα 20 χωριά της ορεινής Αργιθέας, το Λεοντίτο και το Βλάσι είναι πλήρως αποκλεισμένα. Μόλις χθες μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας διαμόρφωσαν το ορεινό τμήμα του δρόμου που συνδέει το Μουζάκι με την ανατολική Αργιθέα.

«Υποτίθεται ότι είναι περιφερειακός δρόμος, αλλά είναι πλήρως διαλυμένος,οι γέφυρες έχουν σπάσει και η άσφαλτος σε πολλά σημεία έχει υποχωρήσει από την ορμή του νερού» λένε στην «Αυγή» κάτοικοι της περιοχής. «Η σύνδεση γίνεται μέσω ενός ορεινού δρόμου, δίπλα είναι η χαράδρα και μπορεί να περάσει μόνον αγροτικό όχημα ή όχημα του στρατού» εξηγούν. «Αυτή τη διαδρομή, ενώ την κάναμε μέσα σε μια ώρα, πλέον απαιτούνται τρεις ώρες!» υπογραμμίζουν.

Αποκλεισμένο το Μουζάκι

Στο Μουζάκι, οι μπουλντόζες καθαρίζουν την κοίτη του ποταμού Πάμισου από τα φερτά υλικά και τους κορμούς δέντρων. Όλες οι γέφυρες έχουν σφραγιστεί και απαγορεύεται η διέλευση από αυτές, καθώς είτε έχουν καταρρεύσει συνολικά είτε έχουν πληγεί και κλιμάκια μηχανικών πρέπει να τις ελέγξουν. Μέχρι χθες, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αναζητούσε την άτυχη 43χρονη φαρμακοποιό, που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς το όχημα το οποίο οδηγούσε έπεσε στον ποταμό Πάμισο την ώρα που η γέφυρα κατέρρεε.

Βούλιαξε στη λάσπη η Καρδίτσα

Ανυπολόγιστες οι ζημιές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός» στην Καρδίτσα. Εκτιμάται ότι περί τα 5.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ όλες οι επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης έχουν βουλιάξει στη λάσπη. Μέχρι χθες ξεπερνούσαν τις 1.500 οι αιτήσεις των καταστηματαρχών για οικονομική στήριξη, που κατέθεσαν στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δραματική η έκκληση της αντιδημάρχου Καρδίτσας Ουρανίας Σούφλα για ανθρωπιστική βοήθεια με συσκευασμένη τροφή και κλινοσκεπάσματα. «Έχουμε 5.000 σπίτια κατεστραμμένα μέσα στην Καρδίτσα και καταστροφές σε πολλά σπίτια στα γύρω χωριά, τα 25 από τα 33», είπε (ρ/σ Ράδιο Θεσσαλονίκης 94,5) η αντιδήμαρχος. «Όσα τρόφιμα έχουν έρθει από εθελοντές, τα έχουμε ήδη δώσει στον κόσμο και δεν έχουμε άλλα για να δώσουμε στον κόσμο που πεινάει», συνεχίζει στον ίδιο δραματικό τόνο. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ. Οι φουρνάρηδές μας έχουν καταστραφεί. Το ίδιο και οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι προμηθευτές τροφίμων» υπογραμμίζει η Ουρ. Σούφλα.

Η πρώτη οικονομική βοήθεια

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απόφαση για την κατανομή 8,05 εκατ. ευρώ με σκοπό την στήριξη των πληγέντων. Το ποσόν κατανέμεται στους δήμους ως εξής: Καρδίτσας 3 εκατ. ευρώ, Μουζακίου 1 εκατ. ευρώ, Αργιθέας 200.000 ευρώ, Λίμνης Πλαστήρα 100.000 ευρώ, Παλαμά 300.000 ευρώ, Σοφάδων 600.000 ευρώ, Φαρσάλων 700.000 ευρώ, Αλμυρού 500.000 ευρώ, Δομοκού 90.000 ευρώ, Λαμιέων 800.000 ευρώ, Μακρακώμης 250.000 ευρώ. Επίσης, οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών του Ιονίου θα ενισχυθούν. Έτσι, κατανέμονται τα εξής ποσά στους δήμους: Λευκάδας 30.000 ευρώ, Αργοστολίου 100.000 ευρώ, Ιθάκης 30.000 ευρώ, Ληξουρίου 150.000 ευρώ, Σάμης 200.000 ευρώ.

Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι

Μέσα στις λάσπες βρίσκονταν ακόμη και χθες μεγάλες εκτάσεις σε Φάρσαλα, Παλαμά και Καρδίτσα, με τους βαμβακοπαραγωγούς, που ετοιμάζονταν σε 15 ημέρες για συγκομιδή, να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η σοδειά καταστράφηκε. Συγκεκριμένα, στα Φάρσαλα, από τα 200.000 στρέμματα, τα 150.000 στρέμματα που ήταν καλυμμένα με βαμβακοφυτείες καταστράφηκαν από τη σφοδρή νεροποντή που έφερε μαζί του ο κυκλώνας «Ιανός». «Η καταστροφή είναι ολική και δεν υπάρχει τίποτα να μας σώσει» λένε οι αγρότες στην «Αυγή», που κοιτούν τις καλλιέργειές του με απελπισία.

Το ίδιο συναίσθημα κατακλύζει και τους κτηνοτρόφους. «Χάθηκαν εκατοντάδες στάνες στον Θεσσαλικό κάμπο. Πνίγηκαν πολλά ζώα και ό,τι είχαμε αποθηκευμένο σε ζωοτροφές έχει καταστραφεί στη λάσπη» λένε οι κτηνοτρόφοι των Φαρσάλων στην «Αυγή». Στα χωριά Βασιλί και Ευύδριο έχουν καταστραφεί όλα τα μαντριά. Σε πολλά σημεία στα Φάρσαλα απαιτείτο βάρκα για να απεγκλωβιστούν αιγοπρόβατα, ενώ πνιγμένα ζώα ήταν διάσπαρτα. «Το πρόβλημα είναι πότε το ζωικό κεφάλαιο θα μπορέσει να παράξει για να έχουμε έσοδα» λένε οι κτηνοτρόφοι. Μαζί με την ολική καταστροφή από τον κυκλώνα «Ιανό», οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση ήταν ήδη απελπιστική, καθώς οι τιμές των προϊόντων τους είχαν εξευτελιστικά χαμηλές τιμές λόγω της μειωμένης ζήτησης από τη στιγμή που ξέσπασε ο κορωνοϊός στη χώρα μας.

Πηγή: avgi.gr

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 • Στο κενό οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ!
  32 Views

  Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Έτσι πέφτουν στο κενό... έπεσαν οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Άγκυρας «θετική» και ως ένα σημαντικό βήμα πριν το διάλογο.

  Περισσότερα ...
 • O Mακρόν ανακαλεί τον πρέσβη της Γαλλίας από την Άγκυρα
  31 Views

  Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Στο κενό οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ!
32 Views

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Έτσι πέφτουν στο κενό... έπεσαν οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Άγκυρας «θετική» και ως ένα σημαντικό βήμα πριν το διάλογο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
O Mακρόν ανακαλεί τον πρέσβη της Γαλλίας από την Άγκυρα
31 Views

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Επέτειος του Όχι
25 Views

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Άγιος Δημήτριος (280 - 306): O πολιούχος της Θεσσαλονίκης.
25 Views

Σύμφωνα με την αγιολογική παράδοση, ο Άγιος Δημήτριος μαρτύρησε επί Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) όταν με την παρακίνηση του Γαλέριου, μέλους της Τετραρχίας, έλαβε χώρα ο πιο σκληρός διωγμός των Χριστιανών στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διασύρει την αστυνομία ο Χρήστος Παππάς- Έντονες αντιδράσεις
25 Views

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας, μόλις πριν μερικές μέρες, δήλωνε σε τηλεοπτικές εκπομπές (στο OpenTV, και στον Σκάϊ) πως δεν υπάρχει “ούτε μια πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο” να διαφύγει οιοσδήποτε εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. “Αυτό είναι ακατόρθωτο”, έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σχέδιο των 12 ναυτικών μιλίων της Ελληνικής Επικράτειας
46 Views

Το 2018, το υπουργείο Εξωτερικών, είχε εκπονήσει πλήρες σχέδιο κλεισίματος κόλπων και σταδιακής επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, από το Ιόνιο και σταδιακά προς το Αιγαίο; Ξεχάσατε ή δεν το ξέρετε, οτι είχε συναντήσει αντιδράσεις από μερίδα στελεχών της ΝΔ. Που ήσασταν;

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει πτωχεύσεις νοικοκυριών
47 Views

Κατατέθηκε στη Βουλή o «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», με τον οποίο μπαίνει οριστικό τέλος στη δικαστική προστασία για τις κατοικίες των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους και θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Ανάμεσα σε άλλα, το νομοσχέδιο προβλέπει πως η ιδιοκτησία θα μεταφέρεται σε έναν νέο φορέα διαχείρισης ακινήτων, που θα μισθώνει το σπίτι μόνο σε εκείνους για 12 χρόνια, ενώ ο δανειολήπτης θα διατηρεί το δικαίωμα της επαναγοράς όταν μπορέσει να το ασκήσει.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λάθη στα αναδρομικά 80.000 συνταξιούχων και απώλειες «αρκετών εκατοντάδων ευρώ»
48 Views

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει «νέα κοροϊδία και εμπαιγμό της κυβέρνησης στα ψίχουλα της επιστροφής των αναδρομικών», καθώς πιστώθηκαν λάθος ποσά αναδρομικών σε περίπου 80.000 δικαιούχους-συνταξιούχους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις με απώλειες αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Η καταβολή των «κουρεμένων» αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε περίπου 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 27 Οκτωβρίου.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταργείται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις στο ν/σ που προβλέπει πτωχεύσεις νοικοκυριών
97 Views

Καταργείται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις στους δανειολήπτες, καθώς υπολογίζονται στην πτωχευτική περιουσία του οφειλέτη στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα΄που έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή προς ψήφιση.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Δεκάδες κλήσεις στη Θεσσαλονίκη για τη μη χρήση μάσκας και δύο... ξενύχτηδες καταστηματάρχες
64 Views

Κατά τη διάρκεια των δεκάδων χιλιάδων ελέγχων της αστυνομίας σε όλη την χώρα την Παρασκευή για τον κορονοϊό, διαπιστώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κυκλάδες: Πιάστηκε σαν ... ποντίκι τουρκικό υποβρύχιο στο στενό Ανδρου - Καφηρέα (Βίντεο)
61 Views

Το Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης Preveze ‘’209’’ T1/1400 επιχείρησε να φτάσει στον δίαυλο του Καφηρέα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου με αποστολή προφανώς να ελέγξει το θαλάσσιο πέρασμα και τις Μονάδες του Ελληνικού Στόλου οι οποίες κινούνταν προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Όμως έγινε γρήγορα αντιληπτό από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τα οποία επιχειρούσαν από φρεγάτες.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δραματική αύξηση όσων ζουν με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας - Ενας στους 8 ζει με 200€
39 Views

Μείωση μισθών, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, de facto κατάργηση του 8ώρου και κίνδυνο φτωχοποίησης για τεράστιο μέρος του ελληνικού πληθυσμού βλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Απίστευτη καταγγελία Καμίνη: Ο Υπουργός Μετανάστευσης χρηματοδότησε με 1,2 εκ ευρώ δημοτική παράταξη της ΝΔ που μεταλλάχθηκε σε εταιρεία!
71 Views

Απίστευτη καταγγελία Καμίνη: Ο Υπουργός Μετανάστευσης χρηματοδότησε με 1,2 εκ ευρώ δημοτική παράταξη της ΝΔ που μεταλλάχθηκε σε εταιρεία! FAQ news by the FAQ team - Friday, 23 October 2020, 16:37 Share on Facebook Share on Twitter Send email Print Την υπόθεση αποκάλυψε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης Δημοτική παράταξη που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, μεταλλάχθηκε σε εταιρεία και μέσα σε επτά μέρες πήρε χρηματοδότηση για υλοποίηση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης!

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σαρηγιάννης: Το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορωνοϊού.
60 Views

«Είμαστε στο κακό σενάριο. Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στην εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
«Άδεια» η κλινική Covid-19 στο Νοσοκομείο Σάμου
57 Views

Εξιτήριο πήρε σήμερα ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν στη κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείο Σάμου. Ο ασθενής επέστρεψε στο τόπο διαμονής του και παραμένει υπό τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέτσας: Σχολεία και ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες κορονοϊού
41 Views

Στα στοιχεία των ελέγχων που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει υπερμετάδοση κορονοϊού σε σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέρθηκε ο Πέτσας, εστιάζοντας αντίθετα στην εστίαση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λινού: Να συνταγογραφείται το τεστ για τον κορονοϊό - Ευθύνη του κράτους στα ΜΜΜ που δεν υλοποιούνται τα μέτρα
39 Views

Την άμεση απόφαση να συνταγογραφείται το τεστ για τον κορονοϊό ζήτησε η Αθηνά Λινού, η οποία αναφέρθηκε στις οικογένειες με παιδιά που υποχρεούνται να διακομίσουν αρνητικό τεστ στο σχολείο, σε περίπτωση που το παιδί έχει συμπτώματα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Στο ''πορτοκαλί''και επίσημα η Θεσσαλονίκη - Ποια είναι τα νέα, αυστηρότερα μέτρα
57 Views

Σε μόλις δύο εβδομάδες η πόλη από το επίπεδο 2 , πήγε στο επίπεδο 3 της "αυξημένης επιτήρησης" με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία - Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων έχει πέσει στα 28 χρόνια στην συμπρωτεύουσα

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στον Άρη
61 Views

Άσχημα τα μαντάτα για τον Άρη. Μετά τον ποδοσφαιριστή που είχε βρεθεί θετικός σε κορωνοϊό το μεσημέρι της Δευτέρας (19/10), όλο το αγωνιστικό τμήμα των «κίτρινων» υποβλήθηκε σε νέο έλεγχο, ο οποίος έδειξε πως συνολικά δέκα είναι τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος που διαγνώστηκαν θετικά σε Covid-19! Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάρκος Σεφερλής: Στα δικαστήρια με τον σκηνοθέτη της ταινίας «Χαλβάη 5-0»
59 Views

Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθεί ο Μάρκος Σεφερλής με τον χρόνια συνεργάτη του Μάνο Καμπίτη για τα δικαιώματα της ταινίας «Χαλβάη 5-0». Όπως αποκάλυψε χθες σε ρεπορτάζ του ο Γρηγόρης Μελάς, πριν από ημέρες η ταινία «ανέβηκε» σε συνδρομητική πλατφόρμα δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να πληρώσει και να την κατεβάσει για να την δει.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Κασιδιάρης εμπλέκει συνεργάτη του Σαμαρά στη δολοφονία Φύσσα
79 Views

Στο Εφετείο Αθηνών έφθασε λίγο πριν τις 11:15 ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης κάθισε στα έδρανα πίσω από τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής αντί στα έδρανα των κατηγορουμένων και κατά την ανάγνωση του ονόματός του δήλωσε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Παιχνίδια πολέμου» στο Βόρειο Αιγαίο! Τουρκικές ασκήσεις για να τρομοκρατηθεί η Ελλάδα – Σε απόλυτη ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό μας
66 Views

Ένα δεύτερο μέτωπο, αυτή τη φορά στο Βόρειο Αιγαίο, επιχειρεί να ανοίξει η Τουρκία με προφανή στόχο αφενός, σε επιχειρησιακό επίπεδο, να διασπάσει τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις αφετέρου, σε διπλωματικό, να στείλει ένα μήνυμα προς την ελληνική πλευρά αναφορικά με την απαίτηση της για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Νέο “παραλήρημα” του “σουλτάνου” για Ελλάδα και Κύπρο: “Θα βλέπετε εφιάλτες από τη συνεχή μας επέκταση – Θα σας κόψουμε τα χέρια”!
44 Views

Σε νέο του «παραλήρημα», ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού του Συμβουλίου, ξεστόμισε εκ νέου επιθέσεις εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, λέγοντας πως… θα τους «κόψει τα χέρια». Παράλληλα, δήλωσε πως η επέκταση της Τουρκίας δεν θα σταματήσει!

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίρανα: Αλβανοί προσπάθησαν να επιτεθούν στον Ν. Δένδια!
54 Views

Ακραίοι Αλβανοί και Τσάμηδες έκαναν διαδήλωση και προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Νίκο Δένδια με άγριες διαθέσεις, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έφτανε στο αλβανικό ΥΠ.ΕΞ.

Περισσότερα ...