Προβλέψεις για σεισμό 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες… Στο κόκκινο η Κρήτη!!!

303 Views
Προβλέψεις για σεισμό 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες… Στο κόκκινο η Κρήτη!!!
Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες… Στο κόκκινο η Κρήτη!!! 
Ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί δημοσίευμα του 2013 της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, με τίτλο: Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe
Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη!
Το επιστημονικό άρθρο παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).
Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Μεταξύ αυτών ανήκει η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο και τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ήπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας! 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ