Τα «πάνω - κάτω» στη διοίκηση της ΕΡΤ

57 Views
Τα «πάνω - κάτω» στη διοίκηση της ΕΡΤ
Τα πάνω κάτω έρχονται με το νέο οργανόγραμμα της διοίκησης της ΕΡΤ, που δόθηκε προς εσωτερική διαβούλευση στους εργαζόμενους και αναμένεται να σταλεί και στην Ένωση Συντακτών προς νέα συζήτηση. Η στήλη αποκαλύπτει σήμερα τις γενικές κατευθύνσεις του νέου οργανογράμματος, που φέρνει πλήρη αναδιοργάνωση στη δομή της κρατικής τηλεόρασης, καθώς καταργεί τμήματα και διευθύνσεις και ενοποιεί άλλες.
Σύμφωνα με αυτό δημιουργούνται έξι γενικές διευθύνσεις: Ενημέρωσης, Περιεχομένου, Μάρκετινγκ και Εμπορικής Εκμετάλλευσης, Τεχνικών Υποδομών, Διοικητικών – Οικονομικών και ΕΡΤ3. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ δεν υφίστανται οργανωτικά, αλλά εντάσσονται ανάλογα με το περιεχόμενό τους στις παραπάνω διευθύνσεις. Το ζήτημα αυτό παραμένει ανοικτό.
Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης με τέσσερις διευθύνσεις (ειδήσεων, ενημερωτικών εκπομπών, περιφερειακών σταθμών και παραγωγής) ενσωματώνει όλη την ενημέρωση. Ο τομέας της ενημέρωσης της διεύθυνσης ειδήσεων συγκεντρώνει τους δημοσιογράφους από το Ραδιόφωνο, τα Νέα Μέσα, και το help desk, ενώ στη διεύθυνση ενημέρωσης περνούν οι εκπομπές έρευνας της ΕΡΤ 1 και της ΕΡΑ 1. Οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ παραμένουν 19, αλλά οργανωτικά συρρικνώνονται σε 11 τμήματα, όσες και οι περιφέρειες της χώρας. Τέλος, στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, παραμένει σε ξεχωριστή διεύθυνση η παραγωγή, δηλαδή σκηνοθέτες, παραγωγοί και λοιπές τεχνικές ειδικότητες που σχετίζονται με την ενημέρωση.
Η Γενική Διεύθυνση Περιεχομένου περιέχει όλα αυτά που χαρακτηρίζονται ως ψυχαγωγία, με πέντε συνολικά διευθύνσεις, δύο υποδιευθύνσεις και ένα τμήμα. Από την οργανωτική δομή γίνεται φανερό πως η διοίκηση της ΕΡΤ προτίθεται να ρίξει βάρος σε αυτήν. Εδώ εντάχθηκαν τα Μουσικά Σύνολα, με ξεχωριστή διεύθυνση, η ροή προγραμμάτων των ραδιοφωνικών σταθμών (Πρώτο, Τρίτο και Κόσμος), η Διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού, τα αθλητικά και τα πρώην Νέα Μέσα. Στις δύο υποδιεύθυνσεις εντάσσονται οι παραγωγικές ειδικότητες, όπως σκηνοθεσία, υποτιτλισμός, παιδικά προγράμματα, μυθοπλασία, ψυχαγωγία κ.ά.
Η Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Λειτουργίας Μέσων, η παλιά τεχνική διεύθυνση, διαθέτει δύο αναπληρωτές διευθυντές, έναν για την τεχνολογία και έναν για τη λειτουργία. Με τρεις υποδιευθύνσεις, αναλαμβάνει το σύνολο των τεχνολογικών δομών αλλά και τη λειτουργία της ΕΡΤ. Για πρώτη φορά δημιουργείται Γενική Διεύθυνση Μάρκετινγκ, με τρεις διευθύνσεις για τα Ψηφιακά Μέσα, το μάρκετινγκ και την εμπορική εκμετάλλευση. Τέλος, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών διαθέτει τέσσερις διευθύνσεις και έχει υπό την ευθύνη της το προσωπικό, τις προμήθειες, την ασφάλεια και τη λειτουργία.

Υπό την ευθύνη του διευθύνοντα συμβούλου παραμένουν οι διευθύνσεις των Νομικών Υπηρεσιών, η Διεύθυνση Αρχείου και η εταιρική επικοινωνία, ενώ δημιουργείται τμήμα στρατηγικού σχεδιασμού. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση
49 Views

Οι κοροναϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Τι είναι η χοληστερόλη. Πώς την χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Πότε υπάρχει πρόβλημα
35 Views

Η χοληστερόλη είναι ένας τύπος λίπους (λιπιδίου) στο αίμα. Τα κύτταρα χρειάζονται την χοληστερόλη και ο οργανισμός παράγει όλη όση απαιτείται. Αλλά παίρνετε επίσης χοληστερόλη από το φαγητό που τρώτε.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ετοιμότητα ο Ελληνικός Στόλος ''φονιάδες του Αιγαίου''. Μήνυμα προς στην Άγκυρα
30 Views

Σε θέσεις μάχης είναι οι ''φονιάδες του Αιγαίου'. Η Ελλάδα απαντά στρατιωτικά στις κινήσεις των Τούρκων την στιγμή που προκαλούν σε όλα τα επίπεδα. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ''συνθήκες πολέμου'' στο Αιγαίο, αλλά η Αθήνα στέλνει την ίδια στιγμή ηχηρό μήνυμα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και FIFA-UEFA
26 Views

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπέγραψαν το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 σήμερα στο Αιγαίο
22 Views

Για ακόμη μία μέρα οι Τούρκοι προχωρούν σε προκλήσεις στο Αιγαίο αφού το πρωί τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από κατοικημένα και ακατοίκητα ελληνικά νησιά, ανεβάζοντας τις υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου στις 108.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
Οκαιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
33 Views

Μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη μας Μιχάλη Σεΐτη
21 Views

Βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και μπορεί τα περισσότερα φλας των ΜΜΕ να πέφτουν πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δύο εβδομάδες μετά την τέλεσή τους ξεκινούν και κάποιοι άλλοι αγώνες. Σε αυτούς οι αθλητές που συμμετέχουν όχι μόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα μετάλλιο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρουν σε όλους μας μαθήματα ζωής. Ο λόγος γίνεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που μπορεί να μην έχουν την μεγάλη προβολή αλλά στο Τόκυο το 2020 όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη
25 Views

Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα σε στέκια τοξικοεξαρτημένων της Θεσσαλονίκης. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ένας 28χρονος Αλβανός, που χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως ηγετικό του στέλεχος, κι ένας 19χρονος -ελληνικής καταγωγής- συνεργός του.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε 15 Αφγανούς
29 Views

Μία ακόμη κινηματογραφική καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η καταδίωξη ξεκίνησε από την Κομοτηνή, περίπου στις 3:30. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα περιπολικού της περιοχής. Η καταδίωξη συνεχίστηκε από σταθμούς της Καβάλας και στο ύψος της Ασπροβάλτας ανέλαβαν τα περιπολικά της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σε κλοιό από το ΠΑΜΕ και τα ΜΑΤ – Απαγόρευση σε δημοσιογράφους
21 Views

Αστυνομικές δυνάμεις είναι ήδη παραταγμένες στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, όπου διεξάγεται σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στόχος είναι να αποφευχθεί τυχόν εισβολή στο συνέδριο ή επεισόδια. Αποκλεισμένες είναι όλες οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ξεκοκκίνισαν» 64.717 δάνεια
28 Views

Τις 63.793 έχουν φτάσει οι ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών δανείων από διμερείς διαπραγματεύσεις των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αυξήσει το αποτέλεσμα, πιέζοντας και προς την πλευρά της ένταξης στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρέη στην εφορία: Ξεκινά από αύριο η πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις
33 Views

Tη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και σε 24 ή ακόμη και σε 48 μηνιαίες δόσεις βεβαιωμένες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές προς την εφορία, οι οποίες την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019, θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, από αύριο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών.

Περισσότερα ...