Τουλουπάκη: «Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας»

68 Views
Τουλουπάκη: «Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας»
«Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας. Η σημαντικότερη είναι η ανεπανόρθωτη θεσμική βλάβη που προκαλείται όχι μόνο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά στην ελληνική δικαιοσύνη γενικότερα», απολήγουν οι έγγραφες εξηγήσεις της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
Μέσα από 95 σελίδες έγγραφων εξηγήσεων με τις οποίες η Ελένη Τουλουπάκη απαντά σε όσα της αποδίδονται η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει: «Ίσως τελικά να υπάρχει μια ανομολόγητη σκευωρία όσων έχουν λόγους να δρουν πέρα από κάθε έλεγχο. Το βέβαιο όμως είναι ότι, όπου οι κυνηγοί της διαφθοράς, μετατρέπονται σε θηράματα συμφερόντων, η διαφθορά θα ανθίζει. Στην υπόθεση αυτή λειτούργησα και λειτουργώ με το απαιτούμενο θάρρος και με μόνη δύναμη μου το Νόμο και Θεό, στον οποίο τρέφω βαθειά πίστη, ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».
Οι εξηγήσεις που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς ενώπιον των αντεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πηγές της προανακριτικής εκτιμούν ότι, αφού τα μέλη της μελετήσουν τα όσα απαντά η Ελένη Τουλουπάκη σε αυτά που της αποδίδονται από συναδέλφους τους εισαγγελικούς λειτουργούς, πολιτικά πρόσωπα και μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, τελικά ίσως δεν κριθεί αναγκαίο να κληθεί σε κατάθεση ενώπιον της επιτροπής.
"Μετά την παρούσα υπόθεση ποιος δικαστικός λειτουργός θα τολμήσει να ασχοληθεί με θέματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου;"
«Αναρωτιέμαι μετά την παρούσα υπόθεση ποιος δικαστικός λειτουργός θα τολμήσει να ασχοληθεί με θέματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου; Θα υπάρξει ποτέ ξανά κανείς πρόθυμος να καταθέσει ως μάρτυρας σε ένα κράτος που το καθεστώς προστασίας που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, απαξιώνεται ως δοσιλογισμός; Ποια ξένη αρχή θα ξαναδώσει στοιχεία στην Ελλάδα;», διερωτάται η Ελένη Τουλουπάκη στις έγγραφες εξηγήσεις της.
Εκ προοιμίου, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς επισημαίνει ότι καλείται για πολλοστή φορά να παράσχει εξηγήσεις αν και ο εν γένει χειρισμός της υπόθεσης εκ μέρους της, έχει μέχρι σήμερα κριθεί σε όλα τα δυνατά επίπεδα, «κατά τρόπο που δικαιώνει εκείνη και όχι αυτούς που έχουν στραφεί κατά καιρούς εναντίον της».
«Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη δυνατή διαπόμπευση. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περισσότερο απαξιωτική κατηγορία για δικαστικούς λειτουργούς, από εκείνη που μας αποδίδεται. Εμφανιζόμαστε να εκβιάζουμε μάρτυρες, να υποβάλουμε σε αυτούς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους, να κατασκευάζουμε αποδείξεις για να εκθέσουμε σε δίωξη όχι τον οποιονδήποτε ανώνυμο πολίτη αλλά μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας και όλα αυτά υπό την ατεκμηρίωτη, αυθαίρετη και κακόβουλη εικασία ότι είμαστε ενεργούμενα εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας», αναφέρει η Ελένη Τουλουπάκη η οποία, σύμφωνα, με πληροφορίες, επισημαίνει ότι «αυτό το εξωπραγματικό και κινηματογραφικό σενάριο μετατρέπεται σε σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία, αν ληφθεί υπόψη ότι με τους συνεργάτες της "εστησαν" μια υπόθεση, την οποία σχεδόν στο σύνολό της αρχειοθέτησαν, όχι βέβαια γιατί πτοήθηκαν από τις υποβληθείσες μηνύσεις, αλλά γιατί είναι απολύτως αντικειμενικοί και αμερόληπτοι».
«Είμαστε θύματα μιας συντονισμένης προσπάθειας υπηρεσιακής και ηθικής μας εξόντωσης με προφανή πολιτικά και οικονομικά κίνητρα», δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη.
Κατάχρηση εξουσίας
   Ως προς την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων, η οποία της αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη επισημαίνει τα εξής:
   - Όταν ανέλαβε χρέη Εισαγγελέως Διαφθοράς υπήρχε ήδη, κατά την προκάτοχό της Ελένη Ράικου, σαφής προσανατολισμός προς διερεύνηση συμμετοχής στην υπόθεση Novartis, και πολιτικών προσώπων.
   - Η απόφαση να σχηματιστούν επιμέρους δικογραφίες, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, ελήφθη κυρίως για την ταχύτερη ολοκλήρωση της έρευνας για κάθε πολιτικό πρόσωπο. Αν δεν είχε επιλεγεί η οδός του χωρισμού των δικογραφιών, δεν θα ήταν δυνατή η έγκαιρη αρχειοθέτησή των δικογραφιών για το σύνολο σχεδόν των πολιτικών.
   - Ο χωρισμός της δικογραφίας είχε βρει σύμφωνο και τον Ιωάννη Αγγελή (σ.σ. τότε επόπτης) και την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
   - Η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν στηρίζεται αποκλειστικά στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων. Στοιχεία προέκυπταν από κατασχεμένα αρχεία και έγγραφα της Novartis και δεν αμφισβητείται η γνησιότητά τους καθόσον έχουν ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
   - Μόνο για τον Π. Πικραμμένο η δικογραφία σχηματίστηκε με βάση όσα είχε καταθέσει ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». (σ.σ. η δικογραφία επίσης έχει τεθεί στο αρχείο)
Προστατευόμενοι μάρτυρες
   - Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν εισφέρει μεγάλο αριθμό στοιχείων που επιβεβαιώθηκαν κατά την πορεία της έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Ενδεικτικά, τα στοιχεία που αποκτήθηκαν, μέσω δικαστικής συνδρομής, σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων της εταιρείας Novartis, επιβεβαιώνουν πλήρως τις αντίστοιχες καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων και ιδίως του/της «Μάξιμου Σαράφη».
   - Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν εισφέρει αποδεικτικά στοιχεία που δεν αφορούν μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά πλειάδα προσώπων εμπλεκομένων καθ' οιονδήποτε τρόπο στη διακίνηση και εμπορία φαρμάκων και δη γιατρούς, υπηρεσιακούς παράγοντες κλπ.
   - Κριτήριο για την επιλογή τους ήταν έγγραφα αλλοδαπών αρχών. Ο/Η «Μάξιμος Σαράφης» επιλέχτηκε επειδή υπήρχαν βάσιμες ενδείξεις ότι το εν λόγω πρόσωπο κατέθεσε και ενώπιον των αμερικανικών Αρχών και επειδή ήταν πρώην υπάλληλος της Novartis. Ο/Η «Αικατερίνη Κελέση» επειδή, κατά το κρίσιμο διάστημα, ήταν υπάλληλος της εταιρείας. «Οι μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν λόγω των εγγράφων των αλλοδαπών Αρχών, βάσει των οποίων υποδεικνύονταν ως πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιωδώς». Ο Νικόλαος Μανιαδάκης παρουσιάστηκε οικειοθελώς και στην Ελένη Τουλουπάκη και στην προκάτοχό της Ελένη Ράικου.
   - Οι τρεις μάρτυρες πήραν νόμιμα το καθεστώς προστασίας αφού προηγουμένως το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαπίστωσε τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων για τη χορήγηση του καθεστώτος προστασίας.
   - Ο χαρακτηρισμός των μαρτύρων ως «δημοσίου συμφέροντος» εγκρίθηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διαπίστωσε τη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων που απαιτεί ο ΚΠΔ.
   - Κατά το χρόνο λήψης των μαρτυρικών καταθέσεων, οι μάρτυρες δεν είχαν ακόμα χαρακτηριστεί «δημοσίου συμφέροντος». Επομένως το ότι εκ των υστέρων τους προσδόθηκε αυτή η ιδιότητα, ουδόλως επηρεάζει τη νομιμότητα των καταθέσεων τους.
   - Ο Έλληνας Εισαγγελέας ούτε υποχρεούται ότι μπορεί να γνωρίζει αν ο μάρτυρας προσδοκά όφελος στο εξωτερικό. Επίσης δεν οφείλει να γνωρίζει το νομικό πλαίσιο προστασίας μαρτύρων σε άλλες έννομες τάξεις.
   - Οι προϋποθέσεις που θέτει ο ΚΠΔ ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν και από τον αρμόδιο Εισαγγελέα επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Παπαγεωργίου, το ειδικό καθεστώς διατηρήθηκε από τον Ιωάννη Αγγελή και διατηρείται έως σήμερα από τον επόπτη κ. Μπρακουμάτσο.
   - Ο Ιωάννης Αγγελής γνώριζε την ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων και ουδέποτε εξέφρασε την οιαδήποτε επιφύλαξη.
   - Η άρση προστασίας για τον Νικόλαο Μανιαδάκη έγινε μετά από αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη και όχι με πρωτοβουλία του Ι. Αγγελή. Ο κ. Αγγελής ενέκρινε το αίτημα άρσης της προστασίας του.
   - Οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσαν πραγματικά περιστατικά, όπως τα αντιλήφθηκαν ως ουσιώδεις μάρτυρες, πολλά από τα οποία επαληθεύτηκαν και από άλλα αποδεικτικά στοιχεία.
   - Ουδέποτε πιέστηκαν αλλά κατέθεσαν με δική τους πρωτοβουλία.
   - Οι καταθέσεις τους δόθηκαν τμηματικά διότι λαμβάνονταν μετά το μεσημέρι και βραδινές ώρες, στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κατόπιν σχετικής σύστασης του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων προκειμένου να διαφυλαχθεί το απόρρητο.
   - Νομίμως ρωτήθηκαν αν στελέχη της Novartis έχουν δωροδοκήσει πολιτικά πρόσωπα ή κρατικούς αξιωματούχους. Σημειωτέων ότι στον μάρτυρα απευθύνονται ερωτήσεις αφού τελειώσει την κατάθεσή του και αν είναι αναγκαίο για τη συμπλήρωσή της (άρθρο 223 ΚΠΔ).
   Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει ότι η αιτιολογία για τις 7 αρχειοθετήσεις από το σύνολο των 10 δικογραφιών, αφορά σε έλλειψη στοιχείων που θεμελιώνουν τις κατηγορίες. Αναφέρει περαιτέρω ότι οι δικογραφίες αυτές περιέχουν τεράστιο όγκο στοιχείων ηλεκτρονικών πειστηρίων, εγγράφων, μαρτυρικών καταθέσεων, ενημερωτικών σημειωμάτων υπαλλήλων κλπ) στα οποία προφανώς και περιλαμβάνονται στοιχεία που αντιστρατεύονταν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Η αρχειοθέτηση πάντως καταρρίπτει την κατηγορία ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν διενήργησε αντικειμενική έρευνα.
Για τον Ν. Μανιαδάκη
Ξεχωριστό κεφάλαιο στις εξηγήσεις που δίνει η κ. Τουλουπάκη αποτελεί η κατηγορία ότι χρησιμοποίησε εκβιαστικά μέσα για να επιτύχει την κατάθεση του Νικόλαου Μανιαδάκη. Ανάμεσα σε όσα απαντά, είναι πως ο κ. Μανιαδάκης τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2018 εμφανίστηκε στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων στη ΓΑΔΑ ως «δήθεν» τρομοκρατημένος ενώπιον της ίδιας και των επίκουρων εισαγγελέων και τους γνωστοποίησε ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας τον κάλεσε στο γραφείο του στην ΤτΕ για φαγητό και εκεί του είπε ότι γνωρίζει πως αυτός (ο Ν. Μαναδιάκης) ήταν ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες και πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος (ο κ. Στουρνάρας) μαζί με δύο ακόμα πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και τους μάρτυρες. Είπε επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας του έστελνε απειλητικά μηνύματα». «Αποδεικνύεται από τη μετέπειτα στάση του, ότι ο κ. Μανιαδάκης έδειχνε ότι γνώριζε πολλά για την υπόθεση προκειμένου να καλύψει τους πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες και αφετέρου να υπερασπιστεί τη θέση του ως κατηγορούμενος», φέρεται να δηλώνει η Ελένη Τουλουπάκη. Αναφέρει ότι ο κ. Μανιαδάκης ψευδόρκισε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει για χρηματισμό πολιτικού προσώπου ενώ έχει καταθέσει σχετικά με χρηματισμό ενός πολιτικού προσώπου. Αναφορικά με τον ισχυρισμό του κ. Μανιαδάκη ότι τον πίεσαν και οι Αμερικανοί Εισαγγελείς, σε συνάντηση που είχαν μαζί του την 29.8.2018, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να δηλώνει:
«Ο κ. Μανιαδάκης έχει το αποκλειστικό προνόμιο να πιέζεται, να τρομοκρατείται και να εκβιάζεται από όλες τις δικαστικές αρχές της υφηλίου για να καταθέσει ψευδώς για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Αν είναι πειστικά τα λεγόμενα του, τότε πρέπει να γίνει δεκτό ότι οι Αμερικανοί Εισαγγελείς, τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και τα στελέχη του FBI που συμμετείχαν στην εν λόγω συνάντηση, με τον κ. Μανιαδάκη, τυγχάνουν συνεργοί μας, μετέχουν στην ίδια καταγγελλόμενη ομάδα με εμάς και τέλεσαν από κοινού με εμάς την αποδιδόμενη πράξη της κατάχρησης εξουσίας, καθόσον κατά τον μάρτυρα, τον πίεσαν, τον εκβίασαν και αυτοί με ψευδή στοιχεία σε βάρος του για δωροδοκία με απειλή άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του, προκειμένου να ομολογήσει αξιόποινες πράξεις του κ. Λοβέρδου».
Για τον Ν. Μανία
Αναφορικά με την περίπτωση του μάρτυρα Νικόλαου Μανία, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο ίδιος με αίτησή του ζήτησε να υπαχθεί σε ευεργετικές διατάξεις. Όπως μάλιστα επισημαίνει ο ίδιος κατέθεσε ενόρκως το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου ότι δεδομένης της ιδιότητας του και της σχέσης του με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας είχε κρίσιμα, κατά την κρίση του, στοιχεία και ότι υπέστη προπηλακισμό και βαιοπραγίες προκειμένου να εκφοβιστεί και να αφαιρεθούν από την κατοχή του στοιχεία από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Η αίτηση του διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και μετά ταύτα, εμφανίστηκε αυθορμήτως ζητώντας να αναγγείλει αξιόποινες πράξεις τρίτων προσώπων. Ο Νικόλαος Μανίας ανέφερε όσα ήθελε ο ίδιος χωρίς να του υποβληθούν ερωτήσεις. Ο Νικόλαος Μανίας δε κατέθεσε, στις πολυάριθμες καταθέσεις του στο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, πληθώρα επιβαρυντικών στοιχείων σε βάρος του κ. Λοβέρδου αναφορικά με τις τιμολογήσεις και ανατιμολογήσεις φαρμάκων της εταιρείας Novartis.
Για τον Ι.Αγγελή
Σε σχέση με την αναφορά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, η κ. Τουλουπάκη φέρεται να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι:
- Αρχειοθέτησε τις μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου τον Μάιο του 2018 και ανακάλεσε την Πράξη Αρχειοθέτησης τον Ιούνιο του 2019.
- Δεν είχε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάσυρση των αρχειοθετημένων μηνύσεων, ενέργεια στην οποία προέβη παρανόμως και δολίως με μοναδικό στόχο τη δίωξη των Εισαγγελέων Διαφθοράς.
- Ο κ. Αγγελής «ανέσυρε τις μηνύσεις 10 μέρες πριν τις εκλογές και 15 μέρες μετά τις εξηγήσεις που παρείχε στην Εισαγγελία ο κ. Λοβέρδος με την πρόσθετη επισήμανση ότι ο κ. Αγγελής στηρίζει την υποτιθέμενη κατάχρηση εξουσίας που τους αποδίδει στη δήθεν πρόωρη δίωξη του κ. Λοβέρδου»
- Η κ. Παπασπύρου ενώπιον των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου υπαινίσσεται διαρροή εγγράφων της δικογραφίας.
- Ο ίδιος ο Ιωάννης Αγγελής έχει καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή ότι επιστρέφοντας από τη Βιέννη, δίπλα του στο αεροπλάνο, καθόταν ο κ. Λοβέρδος. «Τα ερωτήματα που τίθενται είναι για ποιο λόγο ο κ. Αγγελής επέλεξε να φύγει μόνος του από τη Βιέννη και όχι όλοι μαζί, ως είθισται και πόσο συμπτωματικό είναι να βρεθεί με τον κ. Λοβέρδο, όχι μόνο στην ίδια πτήση αλλά και στη διπλανή θέση», φέρεται να δηλώνει η κ. Τουλουπάκη. Φέρεται επίσης να δηλώνει ότι «θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος λαμβάνει σε ανώνυμη επιστολή απόρρητο έγγραφο των Αμερικανικών Αρχών, αντίγραφο του οποίου είχε μόνο ο κ. Αγγελής, το οποίο εστάλη από τον κ. Λοβέρδο στη Βουλή και στον Άρειο Πάγο».
- Η Ξένη Δημητρίου έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο ότι ο κ. Αγγελής καμία νύξη δεν έκανε για επεμβάσεις πολιτικού προσώπου, ότι ουδέποτε ανέφερε περί σκευωρίας Τουλουπάκη-ΡAΣΠΟΥΤΙΝ αναφορικά με την έρευνα Novartis
- Η κ. Παπασπύρου έχει καταθέσει ότι σε καμία συνάντησή τους, ο κ. Αγγελής της είχε αναφέρει ότι η Ελένη Τουλουπάκη είχε τη βούληση να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά πολιτικών προσώπων.
- Δεν είναι παράνομες ούτε παράτυπες οι συναντήσεις με τις αμερικανικές αρχές.
- Τα ταξίδια των Εισαγγελέων Διαφθοράς άπτονταν της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis.
- Με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου είχαμε οικοδομήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνη που διεκόπη όταν στη συνάντηση στη Βιέννη, οι Αμερικανοί Εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες αιφνιδιάστηκαν από τις κάθετες απόψεις του κ. Αγγελή. Είχαν την πρόθεση να δώσουν κάποια στοιχεία σχετικά με λογαριασμό πολιτικού προσώπου αλλά ο κ. Αγγελής ήταν κάθετος πως ό,τι έχουν να πουν και να ανταλλάξουν, πρέπει να το κάνουν μέσω MLA και EUROJUST. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τους Αμερικανούς Εισαγγελείς.
Για την Ελ. Ράικου
Για την προκάτοχό της Ελένη Ράικου και όσα της έχει καταλογίσει, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνει μεταξύ άλλων ότι:
- Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών-Αθηνών έχουν απορριφθεί οι αιτιάσεις της Ελένης Ράικου και του συζύγου της γιατρού.
- «Δεν υπερασπίζομαι τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά μονάχα τον εαυτό μου. Στο μέτρο όμως που οι αναφορές της κας Ράικου σε αυτόν αποτελούν συγκεκαλυμμένη επίθεση σε βάρος μου, δεν θα παραμείνουν αναπάντητες», φέρεται να δηλώνει η Ελένη Τουλουπάκη.
 - Η Ελένη Ράικου δηλώνει ότι την επισκέφθηκε η Γιάννα Παπαδάκου και της είπε πως υπάρχουν στοιχεία για τους κ.κ. Βενιζέλο και Πικραμμένο και ότι στη συνέχεια δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. «Μέχρι τότε όμως μόνο ένα έγγραφο από την απόρρητη αλληλογραφία με τους Αμερικανούς υπήρχε, στο οποίο να γίνεται αναφορά σε χρηματισμό πολιτικού προσώπου και δη αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Το έγγραφο αυτό δεν αποτελούσε στοιχείο της δικογραφίας και βεβαίως δεν αποτελούσε λόγο διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή. Διερωτώμαι πώς ήταν σε γνώση του υπουργού ότι υπήρχε έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς με τέτοιο περιεχόμενο», δηλώνει η κ. Τουλουπάκη.
   - Η κ. Ράικου μίλησε για σχέσεις της κ. Τουλουπάκη με τον κ. Παπαγγελόπουλο και ότι οι σχέσεις αυτές ήταν γνωστές σε όλο το δικαστικό σώμα. «Τούτο είναι απολύτως αναληθές. Είναι ελάχιστες οι φορές που έχω επισκεφθεί στο γραφείο του τον κ. Παπαγγελόπουλο και βέβαια πολύ πριν τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή», φέρεται να δηλώνει και να επισημαίνει ότι η ίδια ουδέποτε του έχει απευθυνθεί στον ενικό. Οι φορές που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ήταν για τα ίδια θέματα που απασχολούσαν και την κ. Ράικου, ήτοι υλικοτεχνική υποδομή και επιστημονική στελέχωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
- Η κ. Ράικου θεωρεί ότι οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της ήταν σχέδιο του κ. Παπαγγελόπουλου. Αυτό το υποτιθέμενο σχέδιο όμως απαιτούσε τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, των μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων ή των Αρεοπαγιτών ή των Αντεισαγγελέων που είχαν αναλάβει τις σε βάρος της πειθαρχικές υποθέσεις.
 Η διερεύνηση της υπόθεσης

 Αναφορικά τέλος με τις αιτιάσεις της κ. Ράικου για ελλιπή διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η κ. Τουλουπάκη φέρεται να έχει καταθέσει: «πρωταρχικό μέλημα μας, όπως και της προκατόχου μου, ήταν και παραμένει η αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου για την όποια ζημία αποδειχθεί ότι υπέστη και όχι βέβαια η εμπλοκή πολιτικών προσώπων, εκ των οποίων, σημειώνω, έχουν τεθεί στο αρχείο ήδη 7, με έγκρισή μου, ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν ακόμα εν ενεργεία υπουργός». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόστιμα σε μπαρ και κλειστά κέντρα διασκέδασης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Μαξίμου
1 Views

Η εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό συζητήθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος σημείωσε ότι “το πλαίσιο είναι επαρκές ωστόσο ζήτησε αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόστιμα σε μπαρ και κλειστά κέντρα διασκέδασης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Μαξίμου
1 Views

Η εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό συζητήθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος σημείωσε ότι “το πλαίσιο είναι επαρκές ωστόσο ζήτησε αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η αποκαθήλωση της Αγίας Σοφίας: Δεν χάνουν χρόνο οι Τούρκοι και κατεβάζουν τις πινακίδες που γράφουν «μουσείο» (vid)
11 Views

Στην αποκαθήλωση όλων των πινακίδων που αναγράφεται η ένδειξη «Μουσείο» για την Αγία Σοφία προχωρά η τουρκική κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση Παπαγγελόπουλου μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΔ
14 Views

Για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου», κάνει λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΔ, με του οποίο προτείνεται η άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα 5,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα στο α΄ εξάμηνο
24 Views

Μειωμένα τα έσοδα και αυξημένες οι δαπάνες έναντι του στόχου. Για μικρότερη, σε σχέσεις με τις αρχικές εκτιμήσεις, μείωση των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Γεωτρήσεις για έναν μήνα θα κάνει η Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ
21 Views

Κλιμακώνονται περαιτέρω οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα (Τετάρτη) έγινε γνωστό πως εκδόθηκε ναυτική οδηγία (Navtex) για παράνομες γεωτρήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, νοτιοδυτικά του νησιού, από τέσσερα πλοία (μεταξύ των οποίων το ερευνητικό σκάφος «Γιαβούζ») και για το διάστημα από 18 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου του 2020.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Πιο αυστηροί οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό
18 Views

H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συζητήθηκαν σήμερα στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ανησυχία στην Πάρο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού – Πάνω από 20 μέρες στο νησί η γυναίκα φορέας
17 Views

Ανησυχία επικρατεί στην Πάρο μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στο κυκλαδίτικο νησί. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η γυναίκα φορέας είναι περίπου 75 ετών και βρίσκεται στο νησί -έχει σπίτι στην Παροικιά- για περισσότερες από 20 ημέρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Η "ολόχρυση" νύφη των Μπέκαμ: Η 25χρονη κληρονόμος με την αμύθητη περιουσία και το προγαμιαίο συμβόλαιο
17 Views

Η 25χρονη καλλονή θα παντρευτεί τον 21χρονο γιο τους Μπρούκλιν Μπέκαμ. Η νύφη είναι το... κελεπούρι σε αυτή την περίπτωση, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έρχεται έκτακτο επίδομα σε 400.000 εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο
20 Views

Στα σκαριά νέο έκτακτο επίδομα έχει η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει έξτρα οικονομική ενίσχυση σε 400.000 εργαζόμενους του τουρισμού και του επισιτισμού τον Σεπτέμβρη. Το ύψος του επιδόματος δεν έχει κλειδώσει ακόμα, ενώ σύμφωνα με την Realnews δεν θα είναι χαμηλότερο από 534 ευρώ ενώ γίνονται προσπάθειες το ύψος του να αυξηθεί.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ
48 Views

Παρά την ευρωστία του ΑΔΜΗΕ η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο ξεπούλημα του. Κόντρα στην επιστήμη, τον ορθό λόγο και την κοινή λογική η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Κωστής Χατζηδάκης, προωθεί την πώληση του ποσοστού του δημοσίου στον ΑΔΜΗΕ, θίγοντας το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μέρκελ στη συνάντηση με Κόντε: Αβέβαιο αν θα βρεθεί λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης
37 Views

Είναι καθήκον της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού με αλληλεγγύη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία» κατά την Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας, με αντικείμενο το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΣΑ: Πόσο θα κρατήσει η μείωση στα εισητήρια;
30 Views

Ένα πεντάμηνο. Τόσο φαίνεται ότι θα κρατήσει η μειωμένη τιμή του 1.20 στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής συσχέτισε τη συνέχιση του μειωμένου κομίστρου μετά τις 31 Οκτωβρίου με τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέθανε ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από την ΕΛ.ΑΣ.
34 Views

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ένας νεαρός ακτιβιστής, ο οποίος είχε πέσει θύμα άγριας αστυνομικής βίας και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της μαζικής διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κρύβουν τα κρούσματα από τις τοπικές κοινωνίες;
33 Views

Σε σκόπιμη συσκότιση των τοπικών κοινωνιών για τον αριθμό εισερχόμενων κρουσμάτων προβαίνουν η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως αποφεύγουν.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μικραίνει ο Μεγάλος Περίπατος
30 Views

Χωρίς προηγούμενο τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, με τη δημοτική αρχή να καταθέτει αλλαγές και τροποποιήσεις για το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου με εισηγητή τον ίδιο τον δήμαρχο, Κ. Μπακογιάννη, να επιμένει σε συζήτηση επί της εισήγησης, αλλά, τελευταία στιγμή, διαπιστώνοντας ότι δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία, να... αναβάλει την ψηφοφορία!

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύτως ταυτισμένες οι απόψεις Ελλάδας - Κύπρου
45 Views

O Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «αχρείαστη και μικρόψυχη την ενέργεια της Τουρκίας» να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, προσθέτοντας ότι είναι «παγκόσμιο και πανανθρώπινο ζήτημα και δεν είναι ελληνοτουρκικό ούτε καν ευρωτουρκικό».

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών αύριο 8 πμ-12
42 Views

Με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των επικουρικών υγειονομικών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν για αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, στάση εργασίας 8:00 έως 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 8:30.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έντεκα μήνες αναδρομικά σε όσους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη
29 Views

Το ΣτΕ επιδίκασε την καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους για το διάστημα Ιούνιος 2015 - Μάϊος 2016. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Περισσότερα ...
MEDIA
Κόκκινο Ποτάμι: Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη στον Μανούσο Μανουσάκη για την επιτυχία της σειράς
38 Views

Το μεγάλο φινάλε του «Κόκκινου Ποταμιού» παρακολούθησαν όλοι οι συντελεστές σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου - Συγκίνησε το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι... του«Πασοκ» φεύγουν από το ΚΙΝΑΛ λόγω «δεξιάς» στροφής!
27 Views

Φαίνεται πως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, φέρνει τα πάνω κάτω στο ΚΙΝΑΛ, καθώς παρατηρούνται τάσεις φυγής στελεχών που θεωρούνται… πασόκοι και δεν θέλουν να συμπλεύσουν με την δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Νάγια Ριβέρα: Βρέθηκε νεκρή η ηθοποιός – Πάλεψε για να σώσει τον γιο της (video)
33 Views

Βρέθηκε έπειτα από γιγάντια κινητοποίηση των τοπικών Αρχών, το άψυχο σώμα της δημοφιλούς ηθοποιού και σταρ της σειράς «Glee» Νάγια Ριβέρα, η οποία αγνοούνταν στη λίμνη Πιρού στην Καλιφόρνια, ενώ επέβαινε σε βάρκα μαζί με τον γιο της.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Το ηχηρό μήνυμα της Μιμής Ντενίση για την Αγιά Σοφιά και η απάντηση στον Μπουράκ Χακί! (photo)
31 Views

Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στον κόσμο της showbiz και έτσι η Μιμή Ντενίση δε θα μπορούσε να αφήσει αυτό το γεγονός ασχολίαστο.

Περισσότερα ...